Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rocznik 63 - czyli 40 lat minęło

Gość res

Recommended Posts

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Do 40-tki brakuje mi 2 mies i 10 dni. Uważam, że urodziliśmy się "akurat". Na tyle wcześnie, że życie nauczyło nas radzić sobie w trudnych sytuacjach, a na tyle późno, aby załapać się jescze na "kapitalizm" zanim pójdziemy na emeryturę. Współczuje naszym rodzicom, oni męczyli się całe życie i mają po 1000 emerytury, ale też nie chciałbym się znaleźć w skórze obecnie kończących szkoły (myślę o większości, a nie o kilku "lukratywnych" kierunkach). Tyle, że chętnie bym teraz wyłączył kalendarz na 10 lat. Czy ktoś wie jak się wyłącza kalendarz (propozycja śmierci nie wchodzi w rachubę :wink: )

Krzyss, tylko hibernacja... Walt Disney wiedział, co robi...

A poważnie... możemy zacząć współczuć sobie... starzenie się społeczeństw grozi wielu państwom brakiem wypłacalności w stosunku do przyszłych emerytów... i nie można być pewnym nawet tego ekwiwalentu - obecnych 1000 zł... :cry:

Kto dożyje - biedny będzie.

Kto umiera - biedny już...

Zapisuję się do klubu.

W styczniu "stuknęło" mi dokładnie 40 lat.

"Stuknęło" mi też żeby postawić dom :grin:

A może mi "odbiło" a nie "stuknęło" :grin:

No to pozdrawiam rówieśnika nie tylko wiekowego ale i budowlanego. Ja również mając 40 na karku w końcu zdecydowałem sie podjąć budowlany trud.

40 "stuknęło" w lipcu, a "odbiło" / i to chyba nie żle :D / dwa lata temu. Po przekonaniu lepszej połowy, a nie było to proste, w tym roku zakupiliśmy swój kawałek planety i kończymy papierki. Na wiosnę "dziura" i dalej do góry- jak Bóg i banki pozwolą. Ostatecznym argumentem było - jak nie teraz to kiedy ?? Poczułem się całkiem, całkiem... nowe wyzwania, cele, marzenia..., a że czasami szlag mnie trafia... Jestem z natury optymistą i myślę, że na 42 urodziny będę grzał stare kości przy kominku :D :D Pozdrówka dla wszystkich 40-latków

Niech się mury pną do góry

• 2 weeks później...

Chyba już czas dosznurować do czterdziestolatków - za miesiąc 40 lat pęknie. Ale to złote czasy - kaski trochę jest, w pracy da sie wyżyć i dorobić, zdrówko niczego,niczego, życie rodzinne ustabilizowane.

Do pełnego szczęścia brakuje mi kawałka ogrodu i małego domku.

Z ogrodem jeszcze nie jest tak źle - mam 0.25 ha pola na którym mam postawiony wagon "wóz Drzymały", parę drzew, kwiaty, warzywka. Pełna rekreacja.

Pole czeka na przekwalifikowanie od 4 lat (plan zagospodarowania gminy się uchwala jak po grudzie). Wtedy miałem nadzieję że 40-stkę spędzę na werandzie swojego domku z rodziną i przyjaciółmi. No ale Bozia jeszcze nie dała. Nic straconego - wieść gminna niesie że wiosną będzie można zaatakować urzedników, architektów i budowlańców - oraz samemu zakasać rękawy. Nie damy się!

:lol: Pozdro dla wszystkich czterdziestolatków

Janusz

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 4 weeks później...
To miło, że rocznik 63 buduje i ma nadzieję skończyć (budowę). Przez jakiś czas myślałam, że tylko 30-letnie młokosy budują, albo tylko oni potrafią obsługiwać internet. Pomimo to, że za 2 tygodnie skończę 41 lat, czuję się jak "nastka". To niesamowite, jak budowanie potrafi odmłodzić, uszczęśliwić i dodać energii. Pozdrawiam wszystkich i życzę zamieszkania w domach waszych marzeń.

• 2 weeks później...