Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak nauczyc psa szczekania na tesciową??

wilma

Recommended Posts

... no nie tylko na teściową, ale ogolnie na "obcych". Moja Fuga szczeka na każdego kto przechodzi ulica, kto wchodzi na podworko ogolnie jest ok. ale nawet jak obcy którego z daleka obszczekuje, podejdzie do jej kojca to nastepuje chwila konsternacji a pozniej wielka radość :evil: :-?

no i jak tu nauczyc psa konsekwencji?

Wg mnie pies ma za dużo osób do obszczekiwania i potem "głupieje"- nie wie czy szczekać czy nie. Powinien mieć kontakt tylko z właścicielem i nikt obcy nie powinien do niego podchodzić.Jego kojec powinien stać w głębi podwórka, ale powinien widzieć np. bramkę .

Jesli mało osób będzie miało z nim styczność to i na teściową zacznie szczekać, a może nawet ją kiedyś zje? :wink: :lol:

Kiedyś rozmawiałam z policjantem który szkoli psy policyjne. Powiedział,że najlepiej kiedy pies ma jedną osobę która go karmi i zajmuje się nim, i ta osoba wg psa zostaje "przewodnikiem stada". Wtedy pies słucha się tylko jej- jest to długi proces szkolenia, ale niestety zawodzi kiedy w domu są dzieci ,które chcą bawić się z pieskiem.Musisz zdecydować czy chcesz mieć psa obronnego, stróża czy przyjaciela człowieka.

Pies mojej siostry na słowa: "Ruscy idą" zaczynał przeraźliwie wyć. :lol: Nie wiem jak ona go nauczyła.

Możesz powiedzieć teściowej,że pies ma kwarantannę, bo zaraził się jakąś chorobą zakaźną-wymyśl coś-im straszniej brzmi tym lepiej :lol: :lol: -może np grzybieniowy zespół limfogenny, toczeń rumieniowaty posurowiczy- gwarantuję,że teściowa do psa nie podejdzie. A po jakimś czasie teściowa będzie dla psa bardzo obcą osobą - będzie obszczekiwać ją bardzo głośno. :wink: :wink: