gosiaczek_9 06.12.2006 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Witam Mój Mikołaj dla odmiany usłyszał, że zaczęłam się interesować kwiatkami doniczkowymi i przy niósł mi właśnie Calatheę Crocatę... Jak pielęgnować tego kwituszka aaby długo cieszył oko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 06.12.2006 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Stanowisko półcieniste, min temp 16 st,(nie bezpośrednie słońce),w okresie wzrostu podlewać obficie, nawozić też co dwa tygodnie. Jeśli temp większa, niż 21 st spryskiwać. Przesadzanie wiosną lub początek lata. Ogólnie nie najłatwiejsza w uprawie, choć ładna. C crocata jest jedną z nielicznych kalatei wytwarzających interesujące kwiaty- jasnopomarańczowe, niestety rzadko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malisz 17.12.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Witam, Nasze oczy od kilku miesięcy również cieszy kalatea. Oczywiście kwiaty były na początku i od tamtej pory nie pojawiły się, ale ciągle mamy nadzieję. Aż tu nagle dzisiaj rano, o zgrozo, dostrzegliśmy miliony maleńkich pajączków na niemalże całej powierzchni listków. Listki pokryte są drobniutką pajęczynką. Prosimy o pomoc! PozdrawiamDominika i Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 17.12.2006 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Przędziorek. Apollo 0,1%, Talstar 0,05%, Karathe 0,1%. Oprysk powtórzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts