Honorka 06.12.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Hej ludzie, poradźcie! Głupieje juz z hydraulikiem i glazurnikiem Jeden mówi, że kabinę można osadzić na brodziku, który dochodzi do płytek, drugi, że lepiej, jakby brodzik wchodził pod płytki Nie potrafie robic rysunków i mam nadzieje, że mnie ktos rozszyfruje. Płytki położone na ścianie i ustawienie brodzika: 1. do płytek (do przytyku) 2. pod płytki (tak wsunąc 0,5cm) Która wersja lepsza i która nie zakłóci ustawienia kabiny. Pierwsza wersja - jak uszczelnić brodzik ze ścianą? Czym? Czy wszelkie silikony nie będą sie zagrzybiać? Czy takie połączenie gwarantuje szczelność? Druga wersja - woda spływając po płytkach ścieka bezpośrednio do brodzika. Gwarancja, że nic nie zacieknie? Głupieję! Jak to u was rozwiązane? Sprawa dosyc pilna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 07.12.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Zdecydowanie płytki powinny nachodzić na brodzik, tak, że jak spływa woda to do brodzika a nie za. Jest jeszcze silikon ale zasada taka jak piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 07.12.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 brodzik pod płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorka 07.12.2006 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Jeżeli zamontuje brodzik pod płytki, czy zmieści mi sie na brodziku kabina? Brodzik ma 100x100 i kabina też jest 100. Może głupie pytanie, ale to chyba ja musze rozwiazac tę batalie, kto ma rację. No i argumenty też.Jak ucieknie mi po 0,5cm z brodzika to zmieści się bez problemu kabina?Kabina ma jedną ściankę boczną i drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stiv32 07.12.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Na moim brodziku z firmy cersanit było napisane by nie montować pod płytki - podobne opisy są na stronach większości producentów. Montuje się do ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wielebas 07.12.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Kabina zawsze ma regulacje mniejsza lub większa, ale ma więc nie powinno być problemu co do montażu brodzika to lepiej jest go wpuścić pod płytki ale można także dosunąć do płytek i przykleić na silikon ale najpierw trzeba sprawdzić czy ściana trzyma kąt prosty ps. dodaje zdjęcie na ktróym zamontowany jest brodzik 80 do płytek http://foto.m.onet.pl/_m/ff0bdc2b4553dec740ae50ce254a2008,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorka 07.12.2006 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 No własnie, tak jest w instrukcji, aby brodzik do płytek... Dziękuje za rady. Wielebas - na szczęście ściany maja kąt prosty Na 100% OnOff - też sama sobie współczuję tego mycia. Wiem, że to będzie upierdliwe.... Ale to tak ładnie wyglada... (na początku ). Mam kabinę ze szkła bez żadnych ram, z systemem Anti-Plaque, więc łudzę sie, że szkło się taik szybko nie bedzie brudziło, a jeżeli już to łatwiej bedzie umyć. Na szczęście mam tez drugą alternatywę - wannę To teraz - jaki silikon? [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 07.12.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 mapei w kolorze fugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts