Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Montaż kabiny na brodziku

Honorka

Recommended Posts

Hej ludzie, poradźcie! Głupieje juz z hydraulikiem i glazurnikiem :o

Jeden mówi, że kabinę można osadzić na brodziku, który dochodzi do płytek, drugi, że lepiej, jakby brodzik wchodził pod płytki :roll: :o

Nie potrafie robic rysunków i mam nadzieje, że mnie ktos rozszyfruje.

Płytki położone na ścianie i ustawienie brodzika:

1. do płytek (do przytyku)

2. pod płytki (tak wsunąc 0,5cm)

Która wersja lepsza i która nie zakłóci ustawienia kabiny.

Pierwsza wersja - jak uszczelnić brodzik ze ścianą? Czym? Czy wszelkie silikony nie będą sie zagrzybiać? Czy takie połączenie gwarantuje szczelność?

Druga wersja - woda spływając po płytkach ścieka bezpośrednio do brodzika. Gwarancja, że nic nie zacieknie?

Głupieję! Jak to u was rozwiązane? Sprawa dosyc pilna :roll:

Jeżeli zamontuje brodzik pod płytki, czy zmieści mi sie na brodziku kabina? Brodzik ma 100x100 i kabina też jest 100. Może głupie pytanie, ale to chyba ja musze rozwiazac tę batalie, kto ma rację. No i argumenty też.

Jak ucieknie mi po 0,5cm z brodzika to zmieści się bez problemu kabina?

Kabina ma jedną ściankę boczną i drzwi.

Kabina zawsze ma regulacje mniejsza lub większa, ale ma więc nie powinno być problemu co do montażu brodzika to lepiej jest go wpuścić pod płytki ale można także dosunąć do płytek i przykleić na silikon ale najpierw trzeba sprawdzić czy ściana trzyma kąt prosty

ps. dodaje zdjęcie na ktróym zamontowany jest brodzik 80 do płytek

http://foto.m.onet.pl/_m/ff0bdc2b4553dec740ae50ce254a2008,5,19,0.jpg

No własnie, tak jest w instrukcji, aby brodzik do płytek... Dziękuje za rady.

Wielebas - na szczęście ściany maja kąt prosty :) Na 100%

OnOff - też sama sobie współczuję tego mycia. Wiem, że to będzie upierdliwe.... Ale to tak ładnie wyglada... (na początku :lol: ). Mam kabinę ze szkła bez żadnych ram, z systemem Anti-Plaque, więc łudzę sie, że szkło się taik szybko nie bedzie brudziło, a jeżeli już to łatwiej bedzie umyć.

Na szczęście mam tez drugą alternatywę - wannę :)

To teraz - jaki silikon? [/b]