Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

robiliście wylewkę z miksokreta?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie powiedziałeś jescze o jednej a istotnej kwesti!

Mieszanka betonowa z Mixokreta ma minimalną ilość wody, co jest istotne przy obecnych potrzebach szybkiego zamieszkania...

Senser

oczywiście napisałes bzdury bo do betoniarki moge nalac te sama lub mniejsza ilość wody co do agregatu

widac ze nigdy nie mieszałeś w betoniarce ...

jesli istotne jest az tak szybkie zamieszkanie to owszem te 10 - 15 min ma wyłumaczenie dla przepłacania

pzdr

No ale agregat do uzyskania jednorodnej masy potrzebuje mniej wody niż wolnoobrotowa betoniarka.

nie,

aby uzyskac ten sam efekt przy podobnych ilosciach wody w betoniarce trzeba mieszac dłuzej w mniejszych porcjach /po pól betoniarki - powiedzmy/

pzdr

oczywiście napisałes bzdury bo do betoniarki moge nalac te sama lub mniejsza ilość wody co do agregatu

No ale agregat do uzyskania jednorodnej masy potrzebuje mniej wody niż wolnoobrotowa betoniarka.

No właśnie, i z tego powodu Brzoza pisze oczywist bzdury!

Pokaż mi betoniarke, która w kilka minut wymiesza (tak wymiesza) taką ilość betonu!!?? No chyba, że chcesz wylewać jedną betoniarkę na godzinę...

Pewnie wszystko można betoniarką, możesz sobie nawet ciasto zrobić...

Niektórzy do dziś sierpem w polu robią...tylko po co??

...

A ja Ci powiem po co.

Bo taniej a efekt ten sam (no prawie ten sam)

Powiedzmy że murawa troszke słabsza ale i tak kilkukrotnie przewyższajaca wymagania.

O to samo można sięspierać przy ręcznym kopaniu pod ławy, laniu chudziaka z betoniarki itp itd

...

A ja Ci powiem po co.

Bo taniej a efekt ten sam (no prawie ten sam)

Powiedzmy że murawa troszke słabsza ale i tak kilkukrotnie przewyższajaca wymagania.

O to samo można sięspierać przy ręcznym kopaniu pod ławy, laniu chudziaka z betoniarki itp itd

Szukam chętnych żeby mi trochę ręcznie ułupali klińca pod kostkę .Efekt ten sam.Czas nie gra roli :lol:

nie,

aby uzyskac ten sam efekt przy podobnych ilosciach wody w betoniarce trzeba mieszac dłuzej w mniejszych porcjach /po pól betoniarki - powiedzmy/

pzdr

Teoretyzujesz. W praktyce zasypuje się całe betoniarki i leje wody więcej niż potrzeba, żeby się dobrze urobiło.

nie teoretyzuje - to akurat z praktyki

mieszając po poł betoniarki i tak wykonywałem jastrych szybciej niz był w stanie ułożyc i zatrzec go jeden posadzkarz

mogłem mieszac jastrych zarówno szybciej i lejac do oporu wode ... ale po co ?

zasypałbym go braja a nie cementową zaprawą :)

nie neguje zalet wykonania jastrychu agregatem ale tez nie demonizuje tego

bo wykonanie zalezy od ludzi a nie od tego czym sie miesza

Nie powiedziałeś jescze o jednej a istotnej kwesti!

Mieszanka betonowa z Mixokreta ma minimalną ilość wody, co jest istotne przy obecnych potrzebach szybkiego zamieszkania...

przyjmuje sie schniecie posadzki 1 cm w jeden tydzień i mozna to uzależniac od pory roku ... czy w zimie czy w lecie ... jesienia czy wiosna,ogrzewamy pomieszczenia czy nie ogrzewamy, wietrzymy czy nakrywamy jastrych folią a nie od tego czy beton był mieszany w betoniarce czy w agregacie ...

w teorie, ze zamieszkamy szybciej w domu w którym posadzki wykonywane były z miksokreta - moze uwierzy ktoś kto wolo mysli, a bardzo mu sie spieszy do zamieszkania ...

ja - nie

pzdr

Dokładnie wszystko zalezy od ludzi.Moja ekipa przyjechala z miejscowości oddalonej o 140 km.

Na wstepie bardzo sie zmartwili.Szef stwierdził,że moje 320m2 to za mało na dwa dni roboty a za dużo na 1.Jak zobaczyki baterię halogenów w garazu, to humor im sie poprawil i rano zostal po nich tylko porzadek na placu.(niesamowici).

ja ostatnio usłyszałem opinię, że posadzki z miksokreta są tak gładkie, że aż za gładkie pod płytki podłogowe. I że nie powinno się robić tak gładkiej podłogi, gdyż klej nie złapie. :o

Zaznaczam, że to nie moja opinia tylko słyszałem od kogoś >

- Czy ktoś kto robił posadzke z miksokreta i płytki podłogowe może to skomentować?

ja ostatnio usłyszałem opinię, że posadzki z miksokreta są tak gładkie, że aż za gładkie pod płytki podłogowe. I że nie powinno się robić tak gładkiej podłogi, gdyż klej nie złapie. :o

- Czy ktoś kto robił posadzke z miksokreta i płytki podłogowe może to skomentować?

Gładkość zależy od piachu (grubości) i operatora pacy(jak przyłoży się do za cierania).Możesz sobie zażyczyć baranka :lol:

Płytki z powodzeniem można przykleić do starych płytek, a takiej gładkości nigdy się nie uzyska. No może lastryko ale to nie o tym.