Senser 07.12.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 No, to dobrze! Porządek musi być!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 07.12.2006 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Może ktoś podana jakieś ceny takiej imprezy z tym miksokretem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edgar the liar 07.12.2006 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 W sumie jest to ta sama mieszanka co z betoniarki tylko "lepiej wymieszana, suchsza i nie musi być wożona taczkami" To taka sama czy lepiej wymieszana i suchsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 07.12.2006 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Ma trochę mniej bazyli i oregano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inga77 07.12.2006 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Cena nie jest zbyt wygórowana ok 12zł za m2 + 2,5zł za dodanie włókna do mieszanki zamiast siatki - przynajmniej ja tyle zapłaciłam. Teraz będę robić chudziaka z mixokreta na parterze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.12.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Nie powiedziałeś jescze o jednej a istotnej kwesti! Mieszanka betonowa z Mixokreta ma minimalną ilość wody, co jest istotne przy obecnych potrzebach szybkiego zamieszkania... Senser oczywiście napisałes bzdury bo do betoniarki moge nalac te sama lub mniejsza ilość wody co do agregatu widac ze nigdy nie mieszałeś w betoniarce ... jesli istotne jest az tak szybkie zamieszkanie to owszem te 10 - 15 min ma wyłumaczenie dla przepłacania pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 08.12.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 oczywiście napisałes bzdury bo do betoniarki moge nalac te sama lub mniejsza ilość wody co do agregatu No ale agregat do uzyskania jednorodnej masy potrzebuje mniej wody niż wolnoobrotowa betoniarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.12.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 No ale agregat do uzyskania jednorodnej masy potrzebuje mniej wody niż wolnoobrotowa betoniarka. nie, aby uzyskac ten sam efekt przy podobnych ilosciach wody w betoniarce trzeba mieszac dłuzej w mniejszych porcjach /po pól betoniarki - powiedzmy/ pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 08.12.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 witam.powiedzcie mi o co chodzi z tym miksokretem?? słysze o tym pierwszy raz.co to za technologia,na czym to polega????wielkie dzięki i pozdrawiam oto MIKSOKRET czyli pompa do zapraw jastrychowych pozdrawiam JZ http://images2.fotosik.pl/283/af7771d761d7ffbd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 08.12.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 nie, aby uzyskac ten sam efekt przy podobnych ilosciach wody w betoniarce trzeba mieszac dłuzej w mniejszych porcjach /po pól betoniarki - powiedzmy/ pzdr Teoretyzujesz. W praktyce zasypuje się całe betoniarki i leje wody więcej niż potrzeba, żeby się dobrze urobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 08.12.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 oczywiście napisałes bzdury bo do betoniarki moge nalac te sama lub mniejsza ilość wody co do agregatu No ale agregat do uzyskania jednorodnej masy potrzebuje mniej wody niż wolnoobrotowa betoniarka. No właśnie, i z tego powodu Brzoza pisze oczywist bzdury! Pokaż mi betoniarke, która w kilka minut wymiesza (tak wymiesza) taką ilość betonu!!?? No chyba, że chcesz wylewać jedną betoniarkę na godzinę... Pewnie wszystko można betoniarką, możesz sobie nawet ciasto zrobić... Niektórzy do dziś sierpem w polu robią...tylko po co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 08.12.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 ... Niektórzy do dziś sierpem w polu robią...tylko po co?? A ja Ci powiem po co. Bo taniej a efekt ten sam (no prawie ten sam) Powiedzmy że murawa troszke słabsza ale i tak kilkukrotnie przewyższajaca wymagania. O to samo można sięspierać przy ręcznym kopaniu pod ławy, laniu chudziaka z betoniarki itp itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edgar the liar 08.12.2006 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 no to ten sam czy prawie ten sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 08.12.2006 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 ... Niektórzy do dziś sierpem w polu robią...tylko po co?? A ja Ci powiem po co. Bo taniej a efekt ten sam (no prawie ten sam) Powiedzmy że murawa troszke słabsza ale i tak kilkukrotnie przewyższajaca wymagania. O to samo można sięspierać przy ręcznym kopaniu pod ławy, laniu chudziaka z betoniarki itp itd Szukam chętnych żeby mi trochę ręcznie ułupali klińca pod kostkę .Efekt ten sam.Czas nie gra roli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 08.12.2006 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Szukam chętnych żeby mi trochę ręcznie ułupali klińca pod kostkę .Efekt ten sam.Czas nie gra roli Ano właśnie, i weź tu wytumacz, że jest róznica i to zasadnicza...a tu mówią, że prawie żadna....tylko jak to w reklamie, prawie robi wielką różnicę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.12.2006 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 nie, aby uzyskac ten sam efekt przy podobnych ilosciach wody w betoniarce trzeba mieszac dłuzej w mniejszych porcjach /po pól betoniarki - powiedzmy/ pzdr Teoretyzujesz. W praktyce zasypuje się całe betoniarki i leje wody więcej niż potrzeba, żeby się dobrze urobiło. nie teoretyzuje - to akurat z praktyki mieszając po poł betoniarki i tak wykonywałem jastrych szybciej niz był w stanie ułożyc i zatrzec go jeden posadzkarz mogłem mieszac jastrych zarówno szybciej i lejac do oporu wode ... ale po co ? zasypałbym go braja a nie cementową zaprawą nie neguje zalet wykonania jastrychu agregatem ale tez nie demonizuje tego bo wykonanie zalezy od ludzi a nie od tego czym sie miesza Nie powiedziałeś jescze o jednej a istotnej kwesti! Mieszanka betonowa z Mixokreta ma minimalną ilość wody, co jest istotne przy obecnych potrzebach szybkiego zamieszkania... przyjmuje sie schniecie posadzki 1 cm w jeden tydzień i mozna to uzależniac od pory roku ... czy w zimie czy w lecie ... jesienia czy wiosna,ogrzewamy pomieszczenia czy nie ogrzewamy, wietrzymy czy nakrywamy jastrych folią a nie od tego czy beton był mieszany w betoniarce czy w agregacie ... w teorie, ze zamieszkamy szybciej w domu w którym posadzki wykonywane były z miksokreta - moze uwierzy ktoś kto wolo mysli, a bardzo mu sie spieszy do zamieszkania ... ja - nie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 08.12.2006 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Dokładnie wszystko zalezy od ludzi.Moja ekipa przyjechala z miejscowości oddalonej o 140 km.Na wstepie bardzo sie zmartwili.Szef stwierdził,że moje 320m2 to za mało na dwa dni roboty a za dużo na 1.Jak zobaczyki baterię halogenów w garazu, to humor im sie poprawil i rano zostal po nich tylko porzadek na placu.(niesamowici). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkel_B 08.12.2006 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 ja ostatnio usłyszałem opinię, że posadzki z miksokreta są tak gładkie, że aż za gładkie pod płytki podłogowe. I że nie powinno się robić tak gładkiej podłogi, gdyż klej nie złapie. Zaznaczam, że to nie moja opinia tylko słyszałem od kogoś > - Czy ktoś kto robił posadzke z miksokreta i płytki podłogowe może to skomentować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 08.12.2006 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 ja ostatnio usłyszałem opinię, że posadzki z miksokreta są tak gładkie, że aż za gładkie pod płytki podłogowe. I że nie powinno się robić tak gładkiej podłogi, gdyż klej nie złapie. Zaznaczam, że to nie moja opinia tylko słyszałem od kogoś > - Czy ktoś kto robił posadzke z miksokreta i płytki podłogowe może to skomentować? Gładkość zależy od piachu (grubości) i operatora pacy(jak przyłoży się do za cierania).Możesz sobie zażyczyć baranka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GL35 08.12.2006 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 ja ostatnio usłyszałem opinię, że posadzki z miksokreta są tak gładkie, że aż za gładkie pod płytki podłogowe. I że nie powinno się robić tak gładkiej podłogi, gdyż klej nie złapie. Zaznaczam, że to nie moja opinia tylko słyszałem od kogoś > - Czy ktoś kto robił posadzke z miksokreta i płytki podłogowe może to skomentować? Płytki z powodzeniem można przykleić do starych płytek, a takiej gładkości nigdy się nie uzyska. No może lastryko ale to nie o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts