Dariusz Miller 06.12.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Witam Was mam problem buduję dom z porotermu 44 proszę mi doradzić ile muszę włożyć nadproży na taką grubą ścianę i jak to się kładzie jestem zupełnie zielony w tych sprawach czy lepiej się w to nie bawić i włożyć betonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 06.12.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Tyle ile masz otworów okiennych i drzwiowych. Grubość ściany nie ma tu nic do rzeczy. Z tym że przy 44cm to przypuszczam że budujesz jednowarstwową To nadproza muszą być "ciepłe" a nie zwykły beton jak w 2W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz Miller 06.12.2006 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 nadproża mają 11.5cm ,14,5 i23.8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 06.12.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 A trzy wątki to może skasuj.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz Miller 06.12.2006 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 czy ktoś mi jeszcz coś poradzi nie ma nadproży szer.44cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 06.12.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Sciana jednowarstwowa czyli daj nadproża do zewnętrznej krawędzi przyszłych okien.A reszte styropian:i powiedzmy 44-12=36 czyli 3 nadproża.Ważne żeby na sciane zachodziły od 10do15cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WanKon 07.12.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 http://www.pozbruk.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zender 07.12.2006 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Witam Was mam problem buduję dom z porotermu 44 proszę mi doradzić ile muszę włożyć nadproży na taką grubą ścianę i jak to się kładzie jestem zupełnie zielony w tych sprawach czy lepiej się w to nie bawić i włożyć betonowe Witam Ja bede mial orginalne Wienerbergera ale tylko na parterze daltego ze na pietrze mam juz wszystkie ona lukowe a producent niestety takich nadprozy nie robi :/ (pewnie i tak by kosztowaly majatke) genrelanie patrze na wspol. przeniaknia ciepla i ewentulane mostki termiczne bo dom bedzie ogrzewany pompa ciepla. Ciezko dorazic jak to sie kladzie jest technologi dostepna w pdf na stornie producneta a umnie jest to rozrysowane w projekcie nigdy sie temu nie przygladalem jakos szczegoleni ale majster napewno bedzie wiedzial ! pozdr. zender ps Ja mam sciany P38 garaz i dom P30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts