Dariusz Miller 06.12.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 z jakiego materiału postawić ścianki działowe z płyty KG czy ytong Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 06.12.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 gdzie? góra, dół? szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 07.12.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 z jakiego materiału postawić ścianki działowe z płyty KG czy ytong Ja mam z kratówki K3, a Ty podaj szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Harry81 07.12.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Ja mam (bede mial) z siporexu 12 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heliodor 07.12.2006 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Mam z solbety 12 i są ok,ale w łazienkach zrobiłbym teraz z cegły pełnej-akustyka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietrov 07.12.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Jeśli chodzi o akustykę to niezłe są ściany działowe z płyt gipsowychhttp://www.vg-orth.pl/index.php?cat=43138dB ma 8cm ściana (35dB to normowe zalecenie, dla bud. wielorodzinnych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 07.12.2006 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 z jakiego materiału postawić ścianki działowe z płyty KG czy ytong Najgorszym wytryzmałościowo rozwiazaniem jest ścianka G-K. Ale jesli masz strop którego nie możesz obciazać albo bardzo zależy Ci na "cichej ściance" to krytykowany G-K może okazać się najlepszy. Napisz więc czego oczekujesz i co możesz technicznie postawic na swoim stropie i dopiero wtedy forum obdarzy Cie informacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 07.12.2006 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 zapomnieli w projekcie o tych ściankach??? dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 07.12.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 W związku z tym że osobiście strasznie mnie drażnią odgłosy przy zabudowie G-K przy stukaniu w nie, tak sobie myslę aby obłożyć stelaż pod płyty G-K ale płytami OSB i dopiero do tych płyt przymocować KG, oczywiście tylko na poddaszu. Mamy lekką ścianę dzialową i bez tych okropnych odgłosów, zdaję sobie sprawę że taka konstrukcja podwyższy koszty ale coś za coś. Co o tym myślicie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lackyluk 08.12.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Poroterm 11,5.Jak nie chcesz ceramiki to wybierz największe wymiarowo bloczki z tego "biało-szarego". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 08.12.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 W związku z tym że osobiście strasznie mnie drażnią odgłosy przy zabudowie G-K przy stukaniu w nie, tak sobie myslę aby obłożyć stelaż pod płyty G-K ale płytami OSB i dopiero do tych płyt przymocować KG, oczywiście tylko na poddaszu. Prosciej dac KG podwojnie i welne w srodek , jesli nie jestes alergikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 08.12.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 A jak jest alergikiem to wełny w ściankach i nad poddaszem mieć nie może ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 08.12.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 U mnie welny nie bedzie nigdzie . Maz ma na nia alergie . Mam o welnie jak najgorsze zdanie , ale to moze dlatego , ze pomieszkiwalam w domach szkieletowych i wiem jak to wyglada po jakims czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts