michall.m 15.01.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Jadę jutro, zobaczę co się święci na moim ugorze, zobaczę te nieliczne nasadzenia..., mam nadzieję, że nie zakopię się w błocie na drodze dojazdowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 15.01.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Kwitnie dereń i wawrzynek wilcze łyko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 15.01.2007 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Nie pomaga Na jagodzie kamczackiej otworzyły się już te "klapki" i widać gotowe już pąki kwiatowe. I co - owoce w lutym? A do jakiego swiętego odmawiałaś ten paciorek? Może nie był właściwym .. Eeeee.... ja nie bawię się w rozmowy z pionkami - uderzam od razu do tego najważniejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 15.01.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Nie pomaga Na jagodzie kamczackiej otworzyły się już te "klapki" i widać gotowe już pąki kwiatowe. I co - owoce w lutym? A do jakiego swiętego odmawiałaś ten paciorek? Może nie był właściwym .. Eeeee.... ja nie bawię się w rozmowy z pionkami - uderzam od razu do tego najważniejszego Zawracasz Mu glowe takimi drobnostkami? Prosze , tu masz namiary na odpowiednie instancje : http://www.team2software.com/kochajmyogrody/ogrody/p_patroni.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 16.01.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Zaczyna się roślinna jatka. W nocy - 10C, a w dzień pełne słońce i +6C, a słońcu nawet 14C. I to wszystko bez śniegu, bez przykrycia. Już " zamordowane" wszystkie młode listki ...Teraz kolej na styczniowe pękanie kory z powodu wahania temperatur i nagrzewania pni, oziebionych nocą. Rh i zielone wczoraj róże, wyglądają jak siódme nieszczęścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 16.01.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Dzisiaj przymarznie, ale na wiosnę puści jeszcze raz i będą owoce napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 16.01.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Zaczyna się roślinna jatka. W nocy - 10C, a w dzień pełne słońce i +6C, a słońcu nawet 14C. I to wszystko bez śniegu, bez przykrycia. Już " zamordowane" wszystkie młode listki ...Teraz kolej na styczniowe pękanie kory z powodu wahania temperatur i nagrzewania pni, oziebionych nocą. Rh i zielone wczoraj róże, wyglądają jak siódme nieszczęścia No i znów panikujesz. Styczniowe słońce guzik grzeje. Poczekaj do marca. Aha, mahonia nieśmiało kwitnie i jedna przylaszczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 16.01.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 A za moim oknem (blokowym) od kilku dni gołębie lataja w parach. Zimą ich w ogóle nie widać. I słychać śpiew ptaków jak zazwyczaj w marcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 16.01.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Hejka To ja też dołożę - u mnie kwitnie cały czas trawa pampasowa choć jakiś czas temu okryłam ją słomą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 17.01.2007 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 ZAZDROSZCZĘ !!!! Na piętrze , za oknem -7C, a w ogrodzie przy gruncie - 11 C ! Szron na krzewach i resztkach nędznej trawy ( ostatnio strzyżona chyba w pażdzierniku) , mgła i przenikliwy ziąb. Pąki na klonach zczerniały, tak samo jak wierzchołki katalpy... Brzydko, ponuro i gdy w TV oglądam pogodę i mówią, że był słoneczny dzień, to oczom nie wierzę, mając widok za oknem. Spacery z psami w butach pozjazdowych, bo stanie nad rzeką ( gdy psy pływają i kondycję podtrzymują) to statyczny ziąb, tj. rzucanie aportów do wody, a potem prysznic lodowaty. jej, ale Wam dobrze mieszkać w innej Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 17.01.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Ano, innej. Wawrzynek w lesie kwitnie, o leszczynie nie wspomnę, kwitnie masowo i pyli. Jakoś nie słychać komunitatów dla alergików . Osika ma "kotki" białe, wielkości paznokcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadra 26.01.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 ja wiem, ze wszystko zakwitlo, i ze roze maja listki, a wierzby kotki i ze ktos ma slimaka w ogrodzie, ale zeby cos takiego... no sami zobaczcie http://foto2.m.onet.pl/_m/b1107576000a2ec2be047aeddb8308c6,5,19,0.jpg bielinek - na tle zimowego widoczku za moim oknem koniec swiata! http://foto1.m.onet.pl/_m/3fa746d093e7efd7145a68b56a52f331,5,19,0.jpg tez mial zdziwione te oczy... buzia K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 29.01.2007 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Dzisiaj przymarznie, ale na wiosnę puści jeszcze raz i będą owoce napewno No raczej nie w tym roku, bo pąki kwiatowe tworzą się w roku poprzedzającym kwitnienie, chyba, że to są rośliny owocujące na tegorocznych pędach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts