piotru7 07.12.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 WitamGeneralnie na poddaszu powinien być grzejnik pod oknemdachowym, aby była dobra cyrkulacja powietrza i niewykraplała się wilgoć, ale takie okno dachowe jest zazwyczajwęższe niż wymagana szerokość grzejnika i przydałby sięparapet żeby nie brudziły się ściany.Mam pytanie czy u Was w domach macie parapetypod oknami dachowymi, jeżeli tak to jakiej szerokościi jak je mocowaliście do ściany, chodzi mi o te cięższe np z marmurui czy nie powodują one że wykrapla się wilgoć na oknie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotru7 08.12.2006 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Hej nikt nie ma parapetów pod oknem na poddaszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzes z Krakowa 08.12.2006 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Sczerze mowiac to jeszcze nie spotkalem sie z tym aby ktos instalowal parapet nad grzejnikiem pod oknem dachowym Ale widocznie jeszcze malo w zyciu widzialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotru7 11.12.2006 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Ja już widziałem, ale to w domu w trakcie budowy,gdzie jeszcze nikt nie mieszka i nie jest ogrzewany,stą pytam czy jest to faktycznie ewenement czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbosa 11.12.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 ja nie mam i nawet tam go nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 11.12.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Na ogół okno dachowe kończy się jeszcze na połaci czyli na skosie, rzadko w linii połączenia skosu i ściany kolanowej. Jeżeli tak to jak sensownie zamontować parapet i czemu miałby służyć.Osobna sprawa to sposób obróbki przy takich oknach. Z zasady robi się to tak że od dołu płyta KG jest dostawiona pionowo do okna, a od góry poziomo. To w związku z cyrkulacją powietrza i gwarancja prducenta okien w celu uniknięcia ich parowania, a druga sprawa to maksymalnie duże doświetlenie tym oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts