zMk 07.12.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Witam serdecznie. Mam pytanko i proszę o odp. Czy można płytą OSB zrobić podbitkę dachu zewnętrzną i czy tą płytę można pokryć siatką i klejem tak jak ocieplenie budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobi78 07.12.2006 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Z tego co się orientowałem to mozna tak zrobić, ale trzeba użyć specjalnych (droższych) klejów aby tynk się nie "odpażył" po jakimś czasie. Podejrzewam że porządnie zrobiona podbitka będzie kosztować tyle samo co z niżej wymienionych płyt.Idealnie do tego rodzaju podbitki nadają sie płyty HERAKLITH. Mam zamiar właśnie z tych płyt zrobić podbitkę, choć szukam czegoś tańszego. I podtrzymuję temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 07.12.2006 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 płyta osb 3 grubość 15/18 mm zagruntowana CN 94styropian 3 cm jako warstwa wyrównująca, klejona na klej dyspersyjnydodatkowo przykręciłem styro do OSB ( dla świętego spokoju)siatka+klej+ tynk mineralny http://rezulak.pl/P1000194.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 07.12.2006 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 No Rezi gratuluję! Efekt doskonały! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 08.12.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 No Rezi gratuluję! Efekt doskonały! Pozdrawiam. w oczach znawcy tematu to prawdziwy komplement dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 11.12.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Dzięki za miłe słówka. Twoja wiedza też budzi respekt. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 11.12.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 płyta osb 3 grubość 15/18 mm zagruntowana CN 94 styropian 3 cm jako warstwa wyrównująca, klejona na klej dyspersyjny dodatkowo przykręciłem styro do OSB ( dla świętego spokoju) siatka+klej+ tynk mineralny też chce tak zrobić - powiedz mi tylko jak robiłeś podbitke na połączeniu z izolacją muru i w jakiej kolejności oraz co dawałes w szpary i łączenia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek75 10.08.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Witam Pytanie dotyczy kleju. Znalazłem klej dyspersyjny firmy Caparol, ale cena ponad 200zł za puszka 25kg netto. to za dużo. Są też kleje dysperyjne w tubkach firmy Soudal: http://www.soudal.pl/index.php?menu=produkty&id=39&grupa=4&podgrupa=5&lp=6 http://www.soudal.pl/index.php?menu=produkty&id=134&grupa=4&podgrupa=17&lp=1 ale czy dobre? Jaki klej użyłeś i czy jeszcze styropian wisi Pytanie drugie dotyczy wkrętów. Sdandartowe wkręty mają bardzo małe łepki, uzywałeś jakieś podkładki? metalowe czy z tworzywa? pozdrawiam D@rek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts