Romanus 20.03.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Ja mam brame Hormana o grubości 42mm o wym 2500x2150. Cenowo byla troche droższa od Krispolu, Dromy czy Wisniowskiego - ok 1000zl.Ale: porownywałem jakość wykonania, serwis, integracje napędu brama garażowa + brama wjazdowa ( tak, aby był jeden pilot) - i wyszło na plus dla Hormana. Jest jeszcze kwestia wypełnienia paneli pianką - z 4 wymienionych bram Horman ma zdecydowanie lepszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 20.03.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 A może jednak Normstahl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holusio 20.03.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 *diluje* he he hormanna i nomstahla izdecydowanie wskazuje na tego drugiego ze wzgledu na jakosc pewnosc cene i zdecydowanie bogatsze wyposazenie w standarzdie oraz mozliwosc wyboru trzech oklein drewnopodobnych oraz 15 innych kolorow z palety ral w jednej cenie rowniez wzory przetloczen sa ujete pod jednym cennikiem jesli chodzi o pytanie tematyczne to wisnia nie ma dobrej opinii w srodowisku-ogolnie i szczegolowo rzecz ujmujac no ale kazdy oczy i rozum swoj ma wiec do rozeznania zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ronam 20.03.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Polecam EFAFLEX bardzo dobre............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryspin 21.03.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 W efekcie padł wybór na bramę firmy Krispol. Cena ta same co Horman ale dzięki transakcji łączonej uzyskałem duży rabat na patio do salonu. A poza tym Horman w tej samej cenie ma współczynnik 1,8 a Krispol 1,2 co jest sporą różnicą tym bardziej, że garaż jest częścią budynku i zależy mi na ciepłym garażu. Co do jakości bram to podstawa to właściwy montaż. Czy ktoś może wskazać na co zwrócić uwagę, czego dopilnować w tym temacie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rapit 21.03.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 ...Co do jakości bram to podstawa to właściwy montaż. Czy ktoś może wskazać na co zwrócić uwagę, czego dopilnować w tym temacie?? Ja też się dołączam i liczę na porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 21.03.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Mam od 2,5 roku Wiśniowskiego i nie mam zastrzeżeń. Mają często promocje na typowe wymiary - popytaj bo może taniej kupisz niż coś innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryspin 21.03.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Pozbierałem też trochę opini od znajomych użytkujących bramy segmentowe. I w zasadzie jedyne problemy z bramami czy to Hormana, Wiśniowskiego czy też Krispola wynikały ze złego (może nie tyle nawet co ze złego ale z niedokładnego) montażu. Dlatego właśnie najistotniejszy w całe zabawie jest montaż. Czy ktoś może wrzucić wskazówki, albo chciarz niech urzytkownicy którzy mieli problem z bramą pomontażaowy niech napiszą co było skopane i dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holusio 21.03.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 ciezko pisac na co macie zwrocic uwage brama musi po prostu dzialac bez zarzutu recznie bo to jest podstawa oceny jesli zastosujecie automat i nie bedzie chcial zamykac lub otwierac to znaczy ze wasza ocena o prawidlowej pracy w trybie recznym jest mylna reasumujac jesli automat pracuje poprawnie to montaz jest ok-nalezy jednak pamietac ze ma byc to automat dostosowany do bramy a nie taki ktory" zezre" wszystko co mu sie podlaczy jesli chodzi o podstawowe punkty do sprawadzenia to pion poziom i przekatne podpowiem ze poziom prowadnic podsufitowych powinien byc oszukany z tendencja w kierunku zamykania bramy w przypadku stosowania napedu naciag sprezyn powi nien byc ustawiony tak aby brama od 3/4 wysokosci sama sie domykala robi sie tak poniewaz automaty lubia "ciagnac" a nie pchac pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubert ostrow 03.01.2013 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Witam serdecznie stoje przed wyborem bramy segmentowej,mam zrobione wyceny wymiar 5000mmx2125mm,kolor antracyt:Hormann 7960zł z montażem napęd Super matic E,2 pilotyWiśniowski 7034zł z montażem napęd Normstahl Magic 1000,2 piloty Chciałbym poprosić czy ceny są adekwatne do jakości oraz czym się kierować przy wyborze,na co zwrócić uwage dodam,że obie ocieplone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts