Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Na północ od Wrocławia - dziennika Oli i Tomka

Gość Konto_usunięte*

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 65
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Gratulacje dla posiadaczy ziemskich - bo Wasza działeczka wielkością niczego sobie 8) .

Ja buduję w Rogożu koło Kryniczna.

Radzę szybko wybrać projekt i w międzyczasie biegać za dokumentacją. Papierologia związana z dokumentami do pozwolenia na budowę w powiecie trzebnickim to koszmar - WZ (to w gminie - u mnie Wisznia Mała)- ok. 3 miesiące potem adaptacja - służę namiarem na architekta w Trzebnicy :-)- ok.1 miesiąc, odrolnienie(powiat) min. 1 miesiąc, potem samo oczekiwanie na pozwolenie w Trzebnicy liczcie min. 2,5 miesiąca. Nie chcę osłabić a tylko wzmocnić waszą motywację - do dzieła :-).

Ja wniosek o WZ złożyłam 20 stycznia 2006 - pozwolenie uprawomocniło się w połowie września.

Już teraz ustawiajcie wykonawcę na lipiec sierpień - to najszybciej :-).

Służę pomoca jakby co :-).

Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za dalszy pozytywny bieg spraw

Dabell

ps. przeniosłam post z dziennika :-)

• 2 months później...
Witam

Może taki projekt ci się spodoba.

http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w4912.html

Kuchnię można zrobić od strony ogrodu.Bardzo fajny i funkcjonalny domek.

Pozdrawiam

• 1 month później...
HEJ

faktycznie droga przez męke.....ja tez buduje sie pod wrocławiem

i niedawno złozyłam dokumenty o pozwolenie ,ale anie mam jeszcze żadnych materiałów:(((

narazie szukam ekipy ,która wybuduje do w satnie deweloperskim;))

masz może jakis namar

z góry dzieki

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
Gość Konto_usunięte*
Tak chcemy powiększyć łazienkę na dole ale kosztem korytarza i wejścia do kuchni od korytarza. Zlikwidujemy ścianę pomiędzy kuchnią i salonem, zamienimy ściany g-k na murowane na poddaszu i powiększymy balkon. Wszytskie zmiany opiszę na forum po rozmowie z Panią architekt

tylko pod ściankami pamiętajcie by strop wzmocnić...

Sylvio - tazja ma szczęście mieć p. Piotra Turka za wykonawcę :-) - on wszystko robi solidnie, u nas też wzmacniał strop pod ścianki (w uzgodnieniu z kierownikiem budowy).

Tazja - masz olbrzymie szczęście (jak duże to się przekonasz po wymurowaniu domu) - p. Piotr wybudował właśnie domek naszemu sąsiadowi - dwa miesiące pod dach. W międzyczasie jeszcze domurował nam fundament pod taras :-). Wszyscy wykonawcy nie moga się nachwalić jego murarki :-) - stara dobra szkoła. Ściany proste od środka i od wewnątrz :-) prawie co do milimetra :-).

pozdrawiam

Dabell

Gość Konto_usunięte*
trzymajcie kciuki aby nam się udało z pozwoleniem wyrobić w dwa miesiące. To największy teraz problem. Wszystko mamy skompletowane oprócz adaptacji ponieważ nadal nie mamy odpowiedzi od konserwatora zabytków czy nie ma zastrzeżeń do projektu.

Gość Konto_usunięte*
Dzwoniliśmy do wodociągów i oni za 100 m chcieli od nas 7000 ale z tego co piszesz to nie jest za ciekawie bo w naszym rzypadku wyjdzie 14000 a nie 7000 :( na razie wychodzimy z założenia, że na razie to nie problem a później będzie co ma być... mam nadzieje że jednak 14 000 nie wyjdzie....