Gość Konto_usunięte* 07.12.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Z góry dziekujemy za wszystkie komentarze. Są one niezwykle nam potrzebne bo co 100 głów to nie dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 27.12.2006 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Witam Gratulacje dla posiadaczy ziemskich - bo Wasza działeczka wielkością niczego sobie . Ja buduję w Rogożu koło Kryniczna. Radzę szybko wybrać projekt i w międzyczasie biegać za dokumentacją. Papierologia związana z dokumentami do pozwolenia na budowę w powiecie trzebnickim to koszmar - WZ (to w gminie - u mnie Wisznia Mała)- ok. 3 miesiące potem adaptacja - służę namiarem na architekta w Trzebnicy - ok.1 miesiąc, odrolnienie(powiat) min. 1 miesiąc, potem samo oczekiwanie na pozwolenie w Trzebnicy liczcie min. 2,5 miesiąca. Nie chcę osłabić a tylko wzmocnić waszą motywację - do dzieła . Ja wniosek o WZ złożyłam 20 stycznia 2006 - pozwolenie uprawomocniło się w połowie września. Już teraz ustawiajcie wykonawcę na lipiec sierpień - to najszybciej . Służę pomoca jakby co . Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za dalszy pozytywny bieg spraw Dabell ps. przeniosłam post z dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto_usunięte* 28.12.2006 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Mamy działke 3000 m2 ale chcemy ją podzielić na 3 po 1000 i wybudować sie na 1000 a resztę sprzedac i spłacić chociaż częśc kredytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 05.03.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Witam Może taki projekt ci się spodoba. http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w4912.html Kuchnię można zrobić od strony ogrodu.Bardzo fajny i funkcjonalny domek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 05.03.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Projekt Słoneczko też bardzo mi się podoba Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 03.05.2007 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 tazja to ja potrzymam kciuki będzie dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 08.05.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 HEJ faktycznie droga przez męke.....ja tez buduje sie pod wrocławiem i niedawno złozyłam dokumenty o pozwolenie ,ale anie mam jeszcze żadnych materiałów:((( narazie szukam ekipy ,która wybuduje do w satnie deweloperskim;)) masz może jakis namar z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 28.05.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 tazja to w końcu na jaki projekt się zdecydowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto_usunięte* 28.05.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Słoneczko nie ma lepszych rozwiązań ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 17.06.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 witam prawie sąsiadke , ładny projekt, jedyne co bym zmienila to powiekszyla lazienke na dole kosztem pom.gosp., zycze wiele cierpliwosci po zlozeniu projektu w Trzebnicy ja czekalam i czekalan na PnB. pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 17.06.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Słoneczko nie ma lepszych rozwiązań ... ale ten do Lipińśkich też ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto_usunięte* 17.06.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Słoneczko nie ma lepszych rozwiązań ... ale ten do Lipińśkich też ładny Kobieta zmienną jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto_usunięte* 17.06.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Tak chcemy powiększyć łazienkę na dole ale kosztem korytarza i wejścia do kuchni od korytarza. Zlikwidujemy ścianę pomiędzy kuchnią i salonem, zamienimy ściany g-k na murowane na poddaszu i powiększymy balkon. Wszytskie zmiany opiszę na forum po rozmowie z Panią architekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 18.06.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 tylko pod ściankami pamiętajcie by strop wzmocnić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 18.06.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 tylko pod ściankami pamiętajcie by strop wzmocnić... Sylvio - tazja ma szczęście mieć p. Piotra Turka za wykonawcę - on wszystko robi solidnie, u nas też wzmacniał strop pod ścianki (w uzgodnieniu z kierownikiem budowy). Tazja - masz olbrzymie szczęście (jak duże to się przekonasz po wymurowaniu domu) - p. Piotr wybudował właśnie domek naszemu sąsiadowi - dwa miesiące pod dach. W międzyczasie jeszcze domurował nam fundament pod taras . Wszyscy wykonawcy nie moga się nachwalić jego murarki - stara dobra szkoła. Ściany proste od środka i od wewnątrz prawie co do milimetra . pozdrawiam Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto_usunięte* 18.06.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 trzymajcie kciuki aby nam się udało z pozwoleniem wyrobić w dwa miesiące. To największy teraz problem. Wszystko mamy skompletowane oprócz adaptacji ponieważ nadal nie mamy odpowiedzi od konserwatora zabytków czy nie ma zastrzeżeń do projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 18.06.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Witaj odpisalam Ci w moich komentarzach, przeczytaj-wynika z tego ze Ci sie uda! Trzymam kciukory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 25.06.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Dużo macie tej sieci wdociągowej do zrobienia? My w sobote zrobiliśmy przyłącze do naszego domku, a wcześniej 170m sieci w drodze gminnej. Liczcie się obecnie z kosztem ok. 100-120zł za 1mb sieci wodociągowej (w tym nadzory, odbiory, materiały i robocizna) . pozdrawiam Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto_usunięte* 25.06.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Dzwoniliśmy do wodociągów i oni za 100 m chcieli od nas 7000 ale z tego co piszesz to nie jest za ciekawie bo w naszym rzypadku wyjdzie 14000 a nie 7000 na razie wychodzimy z założenia, że na razie to nie problem a później będzie co ma być... mam nadzieje że jednak 14 000 nie wyjdzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 26.06.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Gość (jest z Prusic), który wkonywał nasz wodociąg powiedział, że ma tyle zleceń, że nie może się wyrobić. Ceny od dawna oscylowały w granicach 70-80 netto/mb, a teraz poszły w górę, bo roboty jest masa i kroją na czym mogą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts