Gość Konto_usunięte* 03.11.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Dzięki Tak, teraz na wiosce nikogo wokoło nie ma więc nie mamy już takich wrażeń jak w mieście. Widok babci ledwo idącej a na widok naszego psa podrywającej się do biegu z okrzykiem "o jaki śliczny pieseczek" swoją drogą nasz pies na to reaguje zawsze w ten sam sposób: natychmiast przewraca się na plecy i macha łapkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto_usunięte* 09.11.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Nikt nie pochwali, nikt nie kocha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 10.11.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Tazja ciesze się, że murarz się sprawdza. U nas też robił krótkie przerwy na dokończenie innych prac, wcześniejszych na innych budowach. Ale w niczym to nie przeszkodziło postawić mu domu w super czasie jak na tamtą porę roku a zaczęli 10 października . Też dopłacaliśmy do ocieplenia fundamentów. Teraz jak patrzę wstecz, to oceniam tamten okres współpracy jako najlepszy w ciągu całej budowy, mimo, że wszystkich fachowców mamy ok. My nie mieliśmy problemów z dachem, bardzo współczuję sytuacji z cieślą. Nasi przyjeżdzali wtedy jak się umawiali. Mam nadzieję, że jak najszybciej znajdziecie kogoś do więźby. pozdrawiam Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto_usunięte* 10.11.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 My jesteśmy bardzo zadowoleni z Pana Piotra Turka. Napewno jeśli chce się mieć dobrego wykonawcę to trzeba zapłacić mu więcej. Nasze zdenerwowanie terminami wynika z tego, że my musimy zamknąć dom przed zimą - nie mamy gdzie mieszkać . Dlatego też jestem wyczulona na punkcie znikania z budowy. Pan Piotr po jednej rozmowie wrócił na naszą budowę i jest do dzisiaj. Chcemy z nim dalej wykonywac ściany działowe i schody. Jeśli chodzi o cieślę to dzisiaj po wojnie tygodniowej dokończył więźbę. Zostało mu położenie foli i łat i kontrłat. Podobno dla nas i tak jest bardzo łaskawy, ponieważ na innych jego budowach są okna a więźby nie ma . Wywalczyliśmy więc swoje. Jutro zamawiamy okna. W czwartek mają być skończone szczyty i wchodzą z powrotem cieśle. Jak bardzo podoba mi się nabitka postaram się wkleić zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 10.11.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Tazjanadbitka jest super - też mamy. Zdecydowalismy się po oglądnięciu kilku domów. Według mnie też wygląda lepiej niż podbitka.Cieszę się że cieśla zrobił to co miał wykonać.Jaki okna zamawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto_usunięte* 10.11.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Cieszę się że w końcu możemy porozmawiać Okna zamawiamy oknoplast w białym kolorze. Mamy 20 okien i róznica w cenie to 7000. Zamawiamy w poniedziałek w oknoplascie w brzegu dolnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogging 13.11.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Hej!Napisaliście w Waszym dzienniku:"Naszym wielkim błędem było adaptowanie projektu gotowego w miesiąc. Może jest architekt który jest w stanie to wykonać w miesiąc" Lektura dzienników budowy uczy - a ja myślałem, że adaptacja gotowego projektu (jeżeli nie zmieniamy na dużo - tak jak Wy) to kwestia 1-2 dni pracy architekta ... Ciekaw jestem jakich zmian dokonaliście - kiedyś tam deklarowaliście, że pokażecie Wasze zmiany w projekcie. Powodzenia na budowei (poza budową też) Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto_usunięte* 13.11.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Hej Zmiany w projekcie: przesunięcie komina z łazienki do pomieszczenia gospodarczego zamiana ścian gipsowo kartonowych na murowane na poddaszu usunięcie ścianki działowej dzielącej kuchnię od salonu i zamurowanie drzwi do kuchni zamiana stropu porotherm na terriva rezygnacja z drzwi tarasowych w małym pokoju na dole dodanie drzwi tarasowych w kuchni poszerzenie balkonu o 1 m i wykonanie go z betonu wykonanie słupów przy wejsciu do domu z betonu a nie z drewna zamiana schodów z zabiegowych na ze spocznikiem dodanie okna w łazience na dole oraz w łazience na górze pomniejszenie okien w wykuszu (tak aby można było umieścic grzejniki) dodanie do kominów pustaków wentylacyjnych. Ogólnie podsumowując : zmianą istotną były kominy, strop i sciany. Pomimo, że mówiliśmy o tych zmianach architekt nie naniosła ich prawidłowo. Dzisiaj nie wiem czy jakiś architekt jest w stanie przyłożyć się do tematu projektowania domu. Bo chyba jest tak, że co budowa to inne problemy wynikaja. U nas np mieliśmy badanie geologa a i tak zaskoczyło nas jak wysoko mogą podejść wody gruntowe. Także życzę powodzenia na budowie i ogólnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 17.11.2007 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Poprosze o zdjecia nabitki U nas niedlugo zaczynaja robic wiezbe i trzeba sie zdecydowac na jakies rozwiazanie. No i szczegoly co do samej nabitki - taka specjalna profilowana pioro -wpust czy zwykle dechy oheblowane ?? pozdrawiam Zonzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 18.11.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 tazja idziecie jak burza, nim się obejrzysz będziesz się wprowadzać trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto_usunięte* 21.11.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Hej Zamieściłam zdjęcia nadbitki w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 24.11.2007 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Dzieki za fotki nadbitki. Bardzo ladnie wyszlo pozdrawiam Zonzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 24.11.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Śliczna ta twoja nadbitka!! Zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk 29.11.2007 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Tazja, mam pytanie bo jesteś po zakupie oczyszczalni scieków biologicznej,robiłaś ją bez projektu?gdzie odprowadzasz sciek oczyszczony?ja mam straszną glinę i do tego wysoko wodę gruntową-czyli orzech do zgryzienia ciezkiCo sądzisz o EcoMotylu? pzdrbzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto_usunięte* 01.12.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Hej Ja miałam narysowany projekt oczyszczalni w projekcie zagospodarowania działki. Jeśli chodzi o ecomotyl to zraziła nas cena 20 000. Poźniej zraziło mnie to zwłaszcza, że u nich są tylko dwa stopnie oczyszczania ścieków. Jeśli są trzy to trzecim jest drenaż. U nas natomiast jest tak, że ścieki są oczyszczane w trzech zbiornikach a wodę która się z niej wydostaje można zrzucać bezpośrednio do wód gruntowych. W tej firmie chciano ode mnie: 1. Wykonać nasyp do którego będzie odprowadzana zanieczysczona woda 2. Zmienić ze względu na to projekt. 3. Nie dawali takiej gwarancji jak poliplast. Poliplast daje 20 lat gwarancji na zbiorniki4 W ecomotyl musielibysmy miec sprzeżarkę w kotłowni .5 w poliplascie wszystkie urzadzenia sa w zielonej skrzynce która jest na zewnątrz budynku tak jak skrzynka prądowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogging 19.12.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Hej Zmiany w projekcie: .... zamiana stropu porotherm na terriva .... . Hej! Dlaczego zmienialiście strop? Cena czy też jakieś inne przyczyny? Przy okazji gratulacje: idzie Wam z budową całkiem nieźle - tak trzymać! Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto_usunięte* 19.12.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Hej Zmieniliśmy strop ze względu na okres w jakim przyszło nam się budować. Nie można było wtedy nic załatwić i tak szczerze nie miałam czasu sprawdzać ceny stropu porotherm, ba nawet nie wiem gdzie go można by było załatwić ale może ktoś ma taki strop i może się pochwalić ile za niego zapłacił. Strop terriva z moich informacji jest najbardziej popularnym stropem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto_usunięte* 19.12.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 To tempo nas zabije... trzy miesiące i zaczynamy robić ścianki działowe. Teraz jesteśmy na etapie podłączania wody do domu. Ponieważ na pozwolenie na budowę wodociągu wydadzą nam pewnie w marcu więc podłączamy studnie do domu aby mieć wodę do murowania ścianek działowych. Poza tym cały czas musimy pilnować okien na budowie. Mam już naprawdę dosyć. Czekam na kominek mam nadzieję, że będziemy mogli przenieść się do domu na święta. Hardcore....Dzisiaj tak się przyglądałam wodzie w oczyszczalni i zastanawiałam się czy aby nie rozsadzi nam zbiorników lód. Hmm.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panewka007 23.01.2008 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Witam.Mam pytanie,czy ten pustak ceramiczny roben to naprawde taki dobry,poniewaz też mam kupić ten pustak.A z jakiej grubości państwo budowaliście ściany zewnętrzne 24,30,36cm?A do tych pustaków musi byc specjalny klej?Jeśli to nie tajemnica to ile kasy już poszło w tym stanie?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto_usunięte* 11.02.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 WitamOdpowiedziałam w dziennikuDzieki za komentarz.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts