przempior 07.12.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 jak w temacie.dach 340mkw.-tyle wychodzi wg ilości zakupionej blachy (trapez) i zasadniczo prawie tyle jest faktycznie. konstrukcja więźby stara i dość mocno przyniszczonazakres prac to: zrzucenie starej dachówki, wymiana zniszczonych łat( 1/3 całości), skucie fajermurów,"wyrównanie" całości i wzmocnienie więźby (w tym: wzmocnienie i przedłużenie krokwi (szt.7), wypuszczenie dodatkowych łat poza obręb budynku i ich wykończenie, wymiana dwuch odcinków murłaty 3,5m i 6m; wymiana dwuch belek konstrukcyjnych), położenie blachy i okucie.Dodatkowo montaż okna dachowego- 1szt, wyłazu dachowego-1szt. wymurowanie na nowo dwuch niewielkich kominów.Czy 6000zł to cena dobra? Oczywiście bez faktury [/b][/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przempior 08.12.2006 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 nikt się nie odezwie?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 08.12.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Czy 6000zł to cena dobra? To zalezy dla kogo , jak dla inwestora - to faktycznie jest to dobra cena. Dlaczego nie wymienisz wszystkich lat , pozostawienie tych starych to nienajlepszy pomysl . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przempior 08.12.2006 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Dzięki Wartownik za odpow.Łat wszystkich nie wymieniałem bo część dachu była remonytowana (czyt. łatana) jakiś czas temu i niektóre łaty były ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benyś 08.12.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Czy to jest dobra cena ? odpowiedz sobie sam z tego co wiem to aktualnie nawet Ukraińcy biorą nawet więcej. osobiście z braku faktury nie cieszył bym się na Twoim miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 09.12.2006 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 jak w temacie. dach 340mkw.-tyle wychodzi wg ilości zakupionej blachy (trapez) i zasadniczo prawie tyle jest faktycznie. konstrukcja więźby stara i dość mocno przyniszczona zakres prac to: zrzucenie starej dachówki, wymiana zniszczonych łat( 1/3 całości), skucie fajermurów,"wyrównanie" całości i wzmocnienie więźby (w tym: wzmocnienie i przedłużenie krokwi (szt.7), wypuszczenie dodatkowych łat poza obręb budynku i ich wykończenie, wymiana dwuch odcinków murłaty 3,5m i 6m; wymiana dwuch belek konstrukcyjnych), położenie blachy i okucie. Dodatkowo montaż okna dachowego- 1szt, wyłazu dachowego-1szt. wymurowanie na nowo dwuch niewielkich kominów. Czy 6000zł to cena dobra? Oczywiście bez faktury [/b][/url] Cena dobra,ale czy wykonana praca bedzie dobra?? Co z obróbkami? orynnowaniem? 9000 zl moja cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przempior 09.12.2006 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 orynnowanie nie wchodzi w zakres prac. A jakość wykonania myślę, że na dobrym poziomie. "Chłopak" siedzą w temacie, fach przejęli po ojcu i z tego co wiem niejeden dach od podstaw już zrobili. Zresztą patrzyłem co i jak robią i widziałem że fuszerki nie odstawiają. Wziąłem wcześniej innego fachowca na oględziny; stwierdził, że roboty dużo nie będzie, chciał zostawić całą więźbę i łaty tak jak były tylko "pare desek by się podobijało na wzmocnienie" . Pewnie za rok dach byłby do robienia na nowo, bo przypruchniały był w niektórych miejscach dość mocno. Ogólnie to sprawę dachu już zamknąłem. Robota skończona, kasa wypłacona. Wszyscy zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts