Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wymiana pokrycia dachowego- za ile??

przempior

Recommended Posts

jak w temacie.

dach 340mkw.-tyle wychodzi wg ilości zakupionej blachy (trapez) i zasadniczo prawie tyle jest faktycznie. konstrukcja więźby stara i dość mocno przyniszczona

zakres prac to: zrzucenie starej dachówki, wymiana zniszczonych łat( 1/3 całości), skucie fajermurów,"wyrównanie" całości i wzmocnienie więźby (w tym: wzmocnienie i przedłużenie krokwi (szt.7), wypuszczenie dodatkowych łat poza obręb budynku i ich wykończenie, wymiana dwuch odcinków murłaty 3,5m i 6m; wymiana dwuch belek konstrukcyjnych), położenie blachy i okucie.

Dodatkowo montaż okna dachowego- 1szt, wyłazu dachowego-1szt. wymurowanie na nowo dwuch niewielkich kominów.

Czy 6000zł to cena dobra? Oczywiście bez faktury

[/b][/url]

jak w temacie.

dach 340mkw.-tyle wychodzi wg ilości zakupionej blachy (trapez) i zasadniczo prawie tyle jest faktycznie. konstrukcja więźby stara i dość mocno przyniszczona

zakres prac to: zrzucenie starej dachówki, wymiana zniszczonych łat( 1/3 całości), skucie fajermurów,"wyrównanie" całości i wzmocnienie więźby (w tym: wzmocnienie i przedłużenie krokwi (szt.7), wypuszczenie dodatkowych łat poza obręb budynku i ich wykończenie, wymiana dwuch odcinków murłaty 3,5m i 6m; wymiana dwuch belek konstrukcyjnych), położenie blachy i okucie.

Dodatkowo montaż okna dachowego- 1szt, wyłazu dachowego-1szt. wymurowanie na nowo dwuch niewielkich kominów.

Czy 6000zł to cena dobra? Oczywiście bez faktury

[/b][/url]

Cena dobra,ale czy wykonana praca bedzie dobra??

Co z obróbkami?

orynnowaniem?

9000 zl moja cena

orynnowanie nie wchodzi w zakres prac. A jakość wykonania myślę, że na dobrym poziomie. "Chłopak" siedzą w temacie, fach przejęli po ojcu i z tego co wiem niejeden dach od podstaw już zrobili. Zresztą patrzyłem co i jak robią i widziałem że fuszerki nie odstawiają. Wziąłem wcześniej innego fachowca na oględziny; stwierdził, że roboty dużo nie będzie, chciał zostawić całą więźbę i łaty tak jak były tylko "pare desek by się podobijało na wzmocnienie" :wink:. Pewnie za rok dach byłby do robienia na nowo, bo przypruchniały był w niektórych miejscach dość mocno.

Ogólnie to sprawę dachu już zamknąłem. Robota skończona, kasa wypłacona. Wszyscy zadowoleni. :lol: