Inwestor128 08.12.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Mam problem z wykonawcą, który twierdzi, ze ściany rzed malowaniem najlepiej zagruntować rozcieńczona farba, którą potem będzie malowane pomieszczenie.Zdecydowałem się na PERFEKTE z KABE i jak zaleca producent, do gruntowania zakupiłem BUDOGRUNT. No i wykonawca jęczy, że będą plamy, że będzie widac, że będzie trzeba poprawiac itd.Tynki są gipsowe, na etapie szlifowania. Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 08.12.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 i wykonawca chce zrobić najlepiej, najrzetelniej. Tak jak twierdzi powinno sie wykonywać. Z racji na koszty mało kto tak robi, najczęściej na surowe gładzie ludzie kładą rozcieńczona farbe emulsyjną, lub gruntują gruntami specyfikowanymi pod farby. Ze swojej strony gratuluję rzetelnego wykonawcy. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 08.12.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Sebo8877 mam tynki gipsowe maszynowe i chciałabym pomalować je jakąś farbą akrylową lub silikonową, jeszcze się nie zdecydowałam czy to znaczy że powinnam je zagruntować rozcieńczoną farba akrylową lub silikonową? zawsze myślałam że robi się to jakimś specjalnym gruntem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.12.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Sebo8877 mam tynki gipsowe maszynowe i chciałabym pomalować je jakąś farbą akrylową lub silikonową, jeszcze się nie zdecydowałam czy to znaczy że powinnam je zagruntować rozcieńczoną farba akrylową lub silikonową? zawsze myślałam że robi się to jakimś specjalnym gruntem monka zwykle farby to mozna rocienczona farba... pisalam ci mam lateksowa tikkurille i pod nia ma byc spejcalny zalecany grunt przez producenta po to aby farba na scianie sie nie zwazyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fracek 08.12.2006 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Witam. Z tego co wiem kazdy producen proponuje podklad wlasnej firmy chodzi oczywiscie o wieksze zyski.Grunt ma za zadanie na gladzi zmniejszyc jej wchlanialnosc oraz przyczepnosc wlasciiwej farby i do tego nadaje sie zwykla farba akrylowa.Zabieg taki stosuje sie przede wszystkim na duzych powierzchniach pod lateks ( zmniejszenie kosztow ).Acha rzeczywiscie stosowanie unigruntow pod lateks moze powodowac specyficzne palamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts