Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Już sie pogubiłam w tym wszystkim---dokumenty do pozwolenia

pati25

Recommended Posts

Czesc .Zaczynam gromadzić dokumentacje do pozwolenia na budowe .

Mam wypis z planu zagospodarownia dziłki

Złozyłam o warunki przyłącza do zakładu energetycznego mam czekac 2 tygodnie

Dziś byłam dowiadywac sie o przyłącze wody i kanalizacji.Kazano zrobić mi najpierw mapke u geodety sytuacyjno-wysokościową w skali 1-500 2 sztuki.

I moje pytanie brzmi czy teraz załatwiać ta mapke czy najpierw zdecydowac sie na konkretny projekt ,kupic ,załatwić geologa i dopiero zgłosic sie do geodety bo z tego co wiem :roll: to geodeta bedzie musił nanieść budynek na dziłke itd itd .Czy zrobić to wszystko na raz czy wszystko z osobana :o

Dzięki za odpowiedz :wink:

z tego co wiem mapke mozesz sobie juz robic jezeli masz juz swi=oją działke i wzięłas wyrys i wypis swojej działki.

mapka ta jest potrzebna do celów projektowych , a domek nanosi na mapkę architekt a geodeta dopiero na koncu jak juz bedziesz miała prawo budowlane lub wczesniej . to zalezy od ciebie.

a projekt mozesz juz kupowac jezeli masz warunki zabudowy. z tego co piszesz to je masz bo wzięłas wypis z urzędu. a taki wypis z działki to są własnie warunki zabudowy jezeli wczesniej dla tych terenów był zatwierdzony projekt zagospodarowania przestrzennego działki.

pozdrawiam i powodzenia.