Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za koparkę

emile2

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 60
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Konin Spychać na gąsienicach T 75 110 zł za godzine - operator nie słowny jak cholera (już czekam miesiąc az łaskawy będzie przyjechać) ale szybko i dobrze robi.

... w zasadzie jestem na niego skazany bo w moim regionie .nie mogę znalzeźc takiej maszyny a katepilar sobie nie radzi. Wszystko przez tą autostradę, ceny windują na maxa.

• 2 weeks później...

Ja mam troszku inne pytanie facet od koparki zawołał 45 zł za godzne koparka jest na traktorze (ciągniku jak wolicie ) ile tak wogóle schodzi wykopać fundamęty mój dom ma 9 m na 14m różnica w terenia 0,5 metra. Proszę o odpowiedz bo muszę się zdecydować czy kopać fundamęty ręcznie czy koparką.

Dziękuje

Podam prawdziwy przykład:

Przyjaciel kopał fund. pod dom o zbliżonych gabarytach.

Kopał on, brat i teść. On i brat przed 30-stką. Kopali popołudniamy przez tydzień roboczy (miejscami zamieniali łopatę na kilof). Przyjaciel prawie zwymiotował.

Koparka zrobi to za 2 może 3 stówki?

Ja bym myślał tak - pieprze się zrywać, ale obiecuje sobie, że odbije to sobie na Kowalskim (co do tej pory zabardzo nie chciało mi się z nim targować). Taka mała psychologia :-)

Plus kopania ręcznego to dokładność, ale wydłuża się czas pracy i może popadać i może dokładność szlak trafić.

Zresztą ja lubie pracować palcem wskazującym :-) ale to tak w nawiasie. :oops:

Powiem tak:

Dużo zależy od operatora, jak będzie chciał wyciągnąć kasę to będzie ściemniał, a o to nie trudno. Kiedyś zatrudniłem faceta z katepilarem i po 3 godz. mu "podziękowałem", albo faktycznie nie umiał robić albo grał na czas.

Ktoś mi kiedyś powiedział, że dobrze dogadać się za określoną kwotę, a ile to będzie robił to już jego sprawa.

Kopaliśmy pod koniec maja, koparka- sprzęt wielki i piękny - 70 zł za godzinę, samochód 50, część ziemi została na działce, kilkanaście samochodów wyjechało ( odbiorca płacił za transport ), za całość -piwnice pod dom 9 na 10,5, głębokość 1,4 - zapłaciliśmy 950 PLN- Łańcut. 8)

W piątek miałem zdejmowany humus. 10 km od Stargardu, 30 km od centrum Szczecina. Płaciłem 80zł za godzine pracy spycharko/ładowarko/koparki (maszyna 4 letnia, sprowadzona z UK - nowa kosztuje ok. 400tys.) Operator, młody chłopak, bardzo sprawny i myślący. W czasie poniżej 2h zdjął humus na głebokość 40cm z pow. ok 120m2, wyrwał 4 korzenie (w tym jeden bardzo duży) i wyrównał ok 600 m2 działki (były lekkie pagórki i doły). Działka jest wśród drzew, wiec nie było mu zbyt łatwo.

pozdrawiam

Konrad

katerhasser

4 godziny, w tym czasie zasypywał fundamenty (do środka wsypał 7 kamazów ziemi) 11X14 bez jeżdżenia po fundamentach i zrównał około 750m2 działki. Wymiary działki są takie, że z dwóch stron budynku jest po 4m a zdwóch po 15.

Miałem ofertę koparki za 80PLN ale sprzęt był trochę lichy i gość chciał jeżdzić po fundamentach.

• 2 weeks później...
około 800 m3, 3200 zł, 800 m3 bo zciągał ziemię pod dom i taras na powierzchni 600 mkw a potem kopanie(będzie kopał bo jest w trakcie) pod fundamenty 300 mkw na 1 m głebokie. Zapomniałem z nim ustalić tylko zasypywanie i teraz nie wiem jak jest przyjęte czy kopanie pod fundnamenty jest razem z zasypywaniem w ustalonej cenie czy nie :-?

• 10 months później...

Bardzo ciekawy ten wątek. Dokładnie wiadomo jak się kształtują ceny za roboczogodzinę. A może ktoś wie ile to wychodzi za kubiki.

Czekam na info.

Ja mam ofertę na 5-6 PLN/m3 z rozwożeniem po działce bo w sumie się zbierze z 500 m3.

Ważne, że mam piach a trzeba pod piwnicę kopać na 2,7 m i Ostrówek już jest za krótki. :D

Tak twierdzą oczywiście fachowcy.