Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy zlew stalowy Franke bedzie trudny w utzrymaniu czystosci

ewa i aleksander

Recommended Posts

Mysle o zakupie takiego zlewu ale nie gladkiego.Sa troszke inne i chyba ich powierzchnia nazywa sie "jedwab" czy jakos tam.

A moze lepiej wybrac granitowy? Bo co do tych to wiem napewno ,ze sa latwe w utzrymaniu czystosci a stalowe to ciagle trzeba wycierac do sucha.

Chce uniknac chronicznych sladow wody na stalowym zleozmywaku ale nie wiem jak sie sprawuja te z faktura jedwabiu.

Prosze o spostrzezenia posiadaczy stalowych zlewow typu"jedwab".

Mam takie coś, ale nie Franke, tylko Teka. Bardzo jestem zadowolony, łatwo się czyści - może nawet łatwiej niż gładki stalowy. Chyba, że jest to takie wrażenie, nie ma efektu pozostawionych smug ani kropelek po wycieraniu (po myciu zawsze wycieram do sucha na koniec dnia). No i wygląda "eleganciej" niż gładka nierdzewka.

Mam takie coś, ale nie Franke, tylko Teka. Bardzo jestem zadowolony, łatwo się czyści - może nawet łatwiej niż gładki stalowy. Chyba, że jest to takie wrażenie, nie ma efektu pozostawionych smug ani kropelek po wycieraniu (po myciu zawsze wycieram do sucha na koniec dnia). No i wygląda "eleganciej" niż gładka nierdzewka.

Do "sucha" mowisz wycierasz na koniec dnia ? :p :p A ja myslalem , ze kapitanowi takie rzeczy to majtki robią :p

len- tak to się nazywa , a sprawuje sie super, ja mam z Franke

może i len a nie jedwab, ale i tak fajne :lol:

Do "sucha" mowisz wycierasz na koniec dnia ? A ja myslalem , ze kapitanowi takie rzeczy to majtki robią

kochaaaany, w domu, to ja za drugiego albo i trzeciego kuka robię, podłogi mopem lecę, śmieci, te rzeczy. W końcu musze wiedzieć, jak to się robi, aby potem - tam - u "siebie" wiedzieć za co op...ać :p

a majtki - takie stare to mam do szyb - dobra bawełenka - nie kłaczy :wink:

kochaaaany, w domu, to ja za drugiego albo i trzeciego kuka robię, podłogi mopem lecę, śmieci, te rzeczy. W końcu musze wiedzieć, jak to się robi, aby potem - tam - u "siebie" wiedzieć za co op...ać :p

a majtki - takie stare to mam do szyb - dobra bawełenka - nie kłaczy :wink:

Moj Boze! Jak praca moze czlowieka upodlić.

Kapitanie zdecyduj sie masz na tym Franku len, bawelenke czy jedwab ?

:wink: :wink:

Mysle o zakupie takiego zlewu ale nie gladkiego.Sa troszke inne i chyba ich powierzchnia nazywa sie "jedwab" czy jakos tam.

A moze lepiej wybrac granitowy? Bo co do tych to wiem napewno ,ze sa latwe w utzrymaniu czystosci a stalowe to ciagle trzeba wycierac do sucha.

Chce uniknac chronicznych sladow wody na stalowym zleozmywaku ale nie wiem jak sie sprawuja te z faktura jedwabiu.

Prosze o spostrzezenia posiadaczy stalowych zlewow typu"jedwab".

ja mam stalowy franke...jest w utrzmaniu ok.kupuje specjalne mleczko Domol...

jedwabny mialam w bloku byl gorszy w utrzymaniu.

tak jak my, tylko my nie wycieramy tak często...

No to wyglada na to,ze trzeba wybrac granitowy.Jakos nie widze tego,ze po kazdym uzciu zlewu moi faceci [maz i synek]wycieraja go do sucha.

Coprawda bardziej pasowalby mi stalowy ale te slady od wody ...

Pisałem, że ja go wycieram na koniec dnia, a nie po każdym umyciu :wink: Jakbym miał granitowy, czy jakikolwiek inny, to też bym wycierał. Bo ja to tak mam, że wycieram wszystko na koniec.

Napradę te ślady od wody w przypadku takiego zlewu nie są widoczne.

ksetvipb

facet...zlituj sie i zmniejsz ten avatar :evil:

cala strone mi rozwalasz :-?

co do zlewu - kiedys mieszkalam w chalupce gdzie takowy byl [ nie pamietam niestety jakim materialem obity :wink: :lol: lnem czy jedwabiem]

jak sie wytarlo od razu - nie bylo sladu

jak zostawaly krople wody ktore wysychaly na nim - bialawe (?) slady byly

Mi ciężko powiedzieć jak się nazywa zlew bo był kupowany 6 lat temu firmy Franke jego powierzchnia nie jest gładka i jednolita jak w zwykłym stalowym zlewie tylko z taką drobną fakturką(jak by w krateczke). W utrzymaniu jest świetny po prostu nie robi się z nim nic specjalnego a wygląd cały czas zachowuje ten sam. Przed tym zlewem miałem też franke ale był zwykły stalowy i był to koszmar w kółko albo jakieś zacieki albo biały nalot strasznie ciężko było go doprowadzić do błysku.

ksetvipb

przyłączam się do prośby :wink:

...

jak zostawaly krople wody ktore wysychaly na nim - bialawe (?) slady byly

dużo zależy od wody, widocznie zawierająca dużo kamienia. Czajnik pewnie też był bardzo zakamieniony ?

Dużo czasu spędzam tam, gdzie z kranów leci woda destylowana, mówię Wam, jak fajnie, cała armatura i zlewy zawsze lśniące :p

ksetvipb

cala strone mi rozwalasz :-?

...nie mogę, bo to żywcem z neta...

jednak ponawiam prosbe :evil: - rozwalasz watki na forum - a jak moderator cie przyluka to i tak ci ten obrazek wywali i nic nie bedziesz mial :wink:

zapisz sobie obrazek na twardym dysku - zmniejsz (np w paincie o minmimum 30 % ) i wrzuc np w fotosik.pl