pattaya 11.12.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Na tym forum Panie Mularz nie ma zwyczaju obrażać kogokolwiek za odmienne zdanie.Jeżeli Pan będąc w markecie zbudowanym z płyt wypełnionych styropianem w czasie ulewy nie słyszysz huku i szumu-to proponuję wizytę u laryngologa.Co do punktu drugiego...Na ten temat wypowiadało się już wiele osób,nie ja jeden,opinie są zgodne.Dla styropianu oprócz promieni UV zabójcza jest też wysoka temperatura.Nawet producenci tynków odradzają stosowanie ciemnych kolorów na styropianie.Natomiast zasłonić się zwrotem typu "no comments" każdy potrafi.Ponadto Pana styl pisania wydaje się być znajomy...Proponuję zerknąćhttp://www.e-izolacje.pl/132_2037.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawEla 19.12.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 aaaa wracając do tematu EKOFIBRU: ktoś może izolował tym ściany zewnętrzne? Jak wychodzą koszty przy ścianach?pozdrawkiPP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 20.12.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 http://ekofiber.com.pl/Tanio sie chyba nie da.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 20.12.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 mam wyliczony ekofiber na nasz dach (250 m, kąt 15 stopni). Cena 8 tyś. Dwukrotne foliowanie, wełna 20 cm 7500....wybieramy ekofiber. Na ściany? Można go w ogóle stosować na ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 16.01.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 To ja zapytam tak: załóżmy, że mam między krokwie włożoną wełnę (20 cm). Czy nie byłoby wygodnym rozwiązaniem drugą warstwę (np. 5 cm) zrobić ze styropianu, mocowanego na krokwie? To może być wygodniejsze w kładzeniu, brak szpar zapewnia pierwsza warstwa wełny... Co Wy na takie rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 16.01.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Ciekawe spostrzeżenie: pattaya napisał: 1,Hałas. Styropian zrobi z poddasza pudło gitary Efekt podobny jak np. w markecie w czasie deszczu. 2,Styropian traci swoje właściwości już w temp.60-70 stopni o ile pamiętam a potem zachodzi sublimacja(ulatnia się). Po kilku latach pod blachodachówką mogłoby niewiele go zostać a to ,co zostanie-niewiele będzie warte. co do 1 - cóż trochę będe polemizował. Wszystko zależy od sposobu montażu płyt styropianowych. Naprężone, źle zamocowane będą "grały" co do 2 - to dlaczego stosujemy styropian na stropach płaskich - min. płyty gr.10-20 cm laminowane z papą ? Panowie jest styropian i styropian - do każdego celu służy o innych parametrach: inny dacie na ocieplenie elewacji, inny na posadzkę, inny na fundamenty a też inny na stropy. Rozróżniajmy materiały po parametrach a nie sloganach. Na dachach płaskich i o niewielkich spadkach stosuje się płyty styropianowe laminowane papą termozgrzewalną. Nie raz takie coś montowałem. Innym problemem byłoby umocowanie takich tafli na dachu stromym, i to jest główna przyczyna nie stosowania tej izolacji na dachach stromych - musiałbyś ją podziurawić aby przymocować od góry, a od dołu, miałbyś spore szpary między taflami izolacji a krokwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts