łukaszek1 08.12.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Witam,ostatnio remontowałem korytarz do domu wylalem posadzkie dałem folię .styropiian .wyszpachlowałem i pomalowałem .i wyszedł mi grzyb .wykulem wentylacje i nadal to samo co mam zrobić bo mi ręce opadają .to samo mam w pokoju dziecka dopuki nie wycekolwałem to było wporządku proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 08.12.2006 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 A nie masz szczelnych okien, bo to może być efekt zbyt szczelnych okien i słabej cyrkulacji powietrza pomiędzy pokojami. Może warto pomyśleć nad kratkami wentylacyjnymi nad drzwiami, aby pomóc w wymianie powietrza, ewentualnie zainstalować w oknach nawiewniki, lub wentylatorki w niektórych kratkach wentylacyjnych. Warto wiedzieć czy to powietrze w Twoim mieszkaniu wogóle się ma szansę wymieniać. Możesz to sprawdzić za pomocą płomienia świeczki, który w pobliżu kratki wentylacyjnej powinien się wychuylać w jej kierunku. Jeżeli jest to pomieszczenie na poddaszu, to długość pionu wentylacyjnego może być zbyt mała dla sprawnej wymiany powietrza i trzeba ten pion przedłużyć np. rurą ocynkowaną, często pomaga. Najlepiej pożyczyć, lub dogadać się z kominiarzami, lub gazownikami, oni mają takie wiatraczki z możliwością odczytu ruchu powietrza i to będzie najlepszy sprawdzian prawidłowości działającej wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts