Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa WILKSZYŃSKA - Wrocław!!!

Klodziki

Recommended Posts

Witam Szanownych Sąsiadów ;-)

Ponieważ to mój pierwszy post przedstawię się w skrócie:

Ja również należę do "nowych na górce". Przedwczoraj dostałem WZ, budować zamierzam się albo od jesieni albo (bardziej prawdopodobne) od wiosny... Działka pod lasem (184).

Napiszcie proszę od kiedy Wy zamierzacie się budować, zawsze to raźniej "w grupie" no i te media...

Pozdrawiam

Tomek

• Odpowiedzi 104
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wlasnie w poniedzialek kupuje dziale pod lasem z lewej strony jadac z Wroclawia!!!witam sasiadow-moze jakies uwagi co do tej miescowosci macie-nie wiecie moze jak dlugo bedzie trzeba czekac n agaz i kanalizacje,bo gmina juz jest tym objeta;)!!!szukam kogos kto mieszka pod lasem-na jakies wymiany niusow co do Wilkszyna!!

Ależ ruch w tym temacie :-)

Rozumiem, że większość osób nie ma czasu na wypowiedzi - bo się buduje... a reszta już się zbudowała i nie zagląda na forum :p

do Zybol'a: określenie "działka z lewej strony pod lasem" jest mało precyzyjne - to dość rozległy obszar - pół Wilkszyna :lol:

Jeśli chodzi o "Wiśniowe Wzgórze" (ul Wiśniowa, Pod lasem) - niezabudowane działki - to podobno gazownia na razie wypowiedziała się niepozytywnie (za mało wniosków). A kanalizacja... hmm... kiedyś będzie ;-)

Napisz gdzie konkretnie konkretnie kupiłeś tę działkę... no i koniecznie "za ile" :wink:

Witamy nowych sąsiadów, fajnie, że nas coraz więcej. My mamy działke przy Wiśniowej, na początku postu są zdjęcia itd. Nasi bezpośredni sąsiedzi już się budują a my zamierzamy na wiosnę. Dobrze byłoby się zgrać, zawsze to lepiej w grupie i chyba taniej zamawiać materiały itd.

Pozdrawiamy

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 5 months później...

Witam wszystkich, czy nasze forum już całkiem padło? :(

My nie odzywaliśmy się, bo termin rozpoczęcia budowy odsuwał się ciągle z coraz to innych powodów. Ale teraz wz już mamy, projekt wybrany, mieszkanie we Wrocławiu na ostatniej prostej w kierunku sprzedaży i z wielką nadzieją planujemy latem inaugurację budowy. A co u Was, drodzy przyszli sąsiedzi? Działacie coś, zamierzacie? Odezwijcie się, razem raźniej :)

• 1 month później...
  • 1 month później...

No niestety, pospieszyliśmy się - nic nie wyszło z planów szybkiej budowy, bo najpierw to my musimy sprzedać nasze mieszkanie willowe we Wrocławiu i z tych pieniędzy będzie budowa, a tu klient nam się wycofał i sprawa stanęła w miejscu, tak więc nawet z kupnem projektu wstrzymaliśmy się :(

A pod uwagę bierzemy dwa, z tym że każdy wymaga sporo przeróbek - my musimy dość duży domek postawić, żeby zmieściło się w nim osobne mieszkanko dla mamy, której samej w mieście na starość nie zostawimy. Jeden projekt to Dwa Światy 2 z Domowych Klimatów, ten w środku jest ok, ale z zewnątrz trochę mniej nam się podoba i trzeba by go przerobić, a drugi to Dzierlatka III - z zewnątrz super,ale środek do przeróbek :-? . Tak więc na razie utknęliśmy w martwym punkcie, ale jeżeli uda się przedać dom we Wrocku to ruszamy ostro z pracami,no bo gdzieś mieszkać trzeba będzie :) Na czas budowy i tak trzeba będzie coś wynająć i sporo zamieszania logistycznego w związku z tym też będzie, bo dziecko,przedszkole, wożenie itd. Póki co, kosimy trawę, a raczej chaszcze i badyle i sprzątamy hałdy gałęzi z wiatrołomów - zawsze to jakiś początek :)

Pozdrawiamy serdecznie przyszłych sąsiadów i napiszcie jak wygląda sytuacja u Was? Może wyjdzie tak, że równocześnie zaczniemy... A forum nam coś zamiera :(

Witam.

A jakie mieszkanie willowe sprzedajecie??? Jeśli możesz napiasz na pirva [email protected].

My projekt mieliśmy już wybrany, ale ciągle zmieniamy :) też myśleliśmy o sprzedaży mieszkania ale doszliśmy do wniosku że lelpiej je wynająć, więc odpada nam to wynajmowanie mieszkanie na czas budowy.

pozdrawiam

• 6 months później...

Mam zamiar tez budować dom w Wilkszynie. Chętnie skorzystam z doświadczeń , dawno nikt sie nie wypowiadał więc pewnie już domy zbudowane i zamieszkane :).

Kilka osób się wypowiadało o Panu M. ;) może coś więcej na temat uczciwości i rzetelności tego człowieka? Warto od niego kupić działkę?

Mam również pytanie jak tam z gazem ? Pytanie do Zaborki i darekte. Czy jest szansa w tym roku że będzie?

Pozdrawiam wszystkich z Wilkszyna

Robert

• 2 weeks później...
Mam zamiar tez budować dom w Wilkszynie. Chętnie skorzystam z doświadczeń , dawno nikt sie nie wypowiadał więc pewnie już domy zbudowane i zamieszkane :).

Kilka osób się wypowiadało o Panu M. ;) może coś więcej na temat uczciwości i rzetelności tego człowieka? Warto od niego kupić działkę?

Mam również pytanie jak tam z gazem ? Pytanie do Zaborki i darekte. Czy jest szansa w tym roku że będzie?

Pozdrawiam wszystkich z Wilkszyna

Robert

Witaj

To jeszcze ktoś tu zagląda?:)

Co do gazu to marne szanse.

Misztowt jak zwykle dużo gada, a mało ...

A na naszych ulicach piękne błotko mamy, auto najlepiej myć 2 razy dziennie, a w razie zakopania uczynny sąsiad jest niezbędny :D

Pozdrawiamy,

zaborki

• 2 weeks później...

Witam,

Mam do sprzedania sporo dachówek BRAAS CELTYCKA BRĄZOWA LUMINO, które zostały mi na budowie:

560 sztuk dachówki podstawowej (14 'zgrzewek po 40 szt)

25 sztuk dachówki szczytowej prawej

Dachówka w stanie idealnym (dachówki podstawowe są ciągle oryginalnie zafoliowane).

Mogę sprzedać w bardzo dobrej cenie, więc jeśli ktoś robi dach z tej dachówki to może trochę kasy zaoszczędzić. Nie dysponuję żadnym transportem ani załadunkiem (ew. mogę za niewielkie pieniądze umówić jakiegoś widlaka, żeby palety włożył na pake).

Najchętniej sprzedam całość za jednym razem. Dachówki można obejrzeć/kupić w Wilkszynie.

Pozdrawiam,

Krzysiek

• 2 weeks później...

Witamy Wilkszyn.

Od jesieni budujemy ze znajomymi dwa domy na Słonecznej (widać je jadąc od Wrocławia po prawej stronie-przy drodze).

Miło nam poznać naszych przyszłych sąsiadów.

Widać, ze tworzy się silna nowa grupa Wilkszynian. Może powalczymy wspólnie o sprawy, które trzeba jak najszybciej załatwić. Mam na myśli kanalizację (podobno sa problemy nawet z projektem) i drogę-główna drogę w Wilkszynie. Jej stan -jak wszyscy widzimy-jest tragiczny. Daliśmy już jej zdjęcie do Wrocławianina-pisma trafiającego na biurka Urzędu Miasta i Urzędu Marszałkowskiego.. Może ktoś się tym zainteresuje....