Kaha3 08.12.2006 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Witam, Poszukuję poleconego architekta wnętrz ? Czy ktoś może podzielić się swoimi doswiadczeniami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 09.12.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Witaj Wiadomość poszła na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 10.12.2006 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 WitamCzy ja również mogę prosić o namiary i informację.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akuka 12.12.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Dołączam się z prośbą o namiary na architekta wnętrz... gośka57 jeśli robił juz coś dla Ciebie, to napisz proszę, czy jesteś zadowolona i w jakim przedziale cenowym się plasuje. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 08.01.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Witaj Wiadomość poszła na priva. Witaj goska57. Ja też poproszę o namiary na architekta wnętrz (W-wa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.01.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 W moim dzienniku jest kilka słó i rysunków - jesli się komuś spodoba - zapraszam na priv. Ja jestem zadowolona póki co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alela 09.01.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Ja również bardzo proszę o namiar na tego architekta:)a jak cenowo? pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Winkiel 10.01.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Siebie nie wypada polecać to polecam wam mojego kolegę. Tomek Pieńkowski, Kolega jest po dwóch fakultetach, architektury krajobrazu i architektury wnętrz, wybitnie uzdolniona bestia. Strony jako takiej nie ma, bo żyje z poleceń. Za to ma pracownie i jak go odwiedzicie to na pewno portfolio swoje będzie mógł przedstawić. Można go też poznać bo swojego czasu sporo pisał do Muratora i Mojego Mieszkania. A! Zapomniałbym. Pamiętacie taki program "Kto cię tak urządził" w TVN No! to większa część z realizacji tego programu powstała na jego projektach. Nawet go czasami w tle widać Ale o konkretach to już bezpośrednio z nim. kontakt: 0-605-824-147 [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekSz 14.01.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 mogę spokojnie polecic moja pania architekt: - ma wyczucie - daje bardzo dobrą dokumentację - potrafi malować (jesli ktos widział różnmice pomiędzy wizualizacja z komputera a namalowana to wie jaka to róznica - szcególnie w kolorach) - potrafi wskazac bardzo dobre ekipy wykonawcze wiem, że robi rózne typy domów i mieszkań - u mnie wykańczała dom który w ząłożeniach miał wygladac ciepło i być jak stary zaraz po wykonaniu: drewno, kamień, naturalne tynki - wyszło super namiary dla zainteresowanych na priva pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 14.01.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 mogę spokojnie polecic moja pania architekt: Ja poproszę o namiary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekSz 14.01.2007 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 zygul: podesłałem kontakty na privapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilot_pirx 15.01.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Wojtku, czy mogłabym prosić o namiary na Twoją panią architekt wnętrz. Z góry dziękuję i pozdrawiam Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 15.01.2007 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Witam Czy orientujecie się, ile takiemu architektowi wnetrz trzeba zapłacić? PozdrawiamBetsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imwbudowa 15.01.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Witam Czy orientujecie się, ile takiemu architektowi wnetrz trzeba zapłacić? Pozdrawiam Betsi Tyle ile powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 16.01.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Witam Czy orientujecie się, ile takiemu architektowi wnetrz trzeba zapłacić? Pozdrawiam Betsi Tyle ile powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 26.01.2007 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 namiary dla zainteresowanych na priva pozdrawiam Czy moge rowniez prosic o namiary na priv? Dziekuje i pozdrawiam, Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
łosie 26.02.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 ja tez proszę o namiary na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekSz 27.02.2007 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Betsi: Witam Czy orientujecie się, ile takiemu architektowi wnetrz trzeba zapłacić? Pozdrawiam Betsi Tyle ile powie w gre wchodzi kwota zalezna od zakresu prac: - koncepcja (może to trwac jakiś czas aż dojdziecie do wniosku, ze to co powstało jest tym czego szukasz - projekt (kolory i faktury ścian, glazura i terakota rozrysowane na pomieszcenia, wyliczone ilości, rozmieszcenie punktów świetlnych) - pomoc w zakupach (możesz kupowac sama lub z kimś kto szybko wie czy to pasuje czy nie, kupowac gdziekolwiek lub tam gdzie ceny sa nizsze ) - nadzór w czasie realizacji (kilka wizyut na budowie i rozmów z panami wykonawcami baardzo pomaga) może kosztowac od kilku do kilkunastu k pln w zalezności od klasy architekta i lokalnych cen. Ostatnio mogło podrożec bo więcej osób jest zainteresowanych takimi usługami Generalnie: ładny dom to Twoja wizytówka. Jesli zwracasz uwagę na piękno to warto skorzystac z usług fachowca. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 27.02.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Kilka znanych pracowni arażancji i projektowania wnętrz Warszawie pracuje według ponizszych zasad: 1. etap pierwszy : -koncepcja zagospodarowania przestrzennego (rozmieszczenie ścian, mebli, urządzeń sanitarnych i innych) w postaci rysunków 2D na podstawie wcześniej przyjętych założeń i planów otrzymanych od inwestora Wizualizację komputerową – widok z góry projektowanego wnętrza. 2. etap drugi : -koncepcja zagospodarowania przestrzennego, (rozmieszczenie ścian, mebli, oświetlenia, urządzeń sanitarnych i innych) oraz ogólnych założeń materiałowych i kolorystycznych, w postaci trójwymiarowej na podstawie zaakceptowanej wersji 2D etapu pierwszego i omówionych założeń koncepcyjnych 3. etap trzeci : -rysunek pierwotnego stanu lokalu -zagospodarowanie przestrzenne (ogólnie zwymiarowane) -ściany do postawienia, projekt kominka - przyłącza , -projekt sufitów (informacja dla elektryka) -projekt posadzki - metraż i wysokości (rysunek wylewek) -dyspozycja instalacji elektrycznej, głośnikowej, TV , Internet, telefon, domofon, wentylatory mechaniczne ogrzewanie podłogowe elektryczne, -dyspozycja instalacji wod-kan. -dyspozycja instalacji C.O. 4. etap czwarty : -przyjęcie założeń budżetowych inwestycji -projekty sufitów, elementów k-g, II etap instalacji elektrycznej -szczegółowy projekt łazienek – ( wizualizacje + projekt inst. elektrycznej i zabudowy k-g, spis materiałów, rozrys i wykaz ilości do zamówienia płytek i fug) -wykaz wyposażenia łazienek -dobór grzejników -dobór posadzek – materiały (płytki parkiety) +cokoły -projekt kominka- dobór kasety, szczegółowy rozrys el. k-g , kamiennych itp. -projekt parapetów wewnętrznych 5. etap piąty : wykaz urządzeń kuchennych , -kuchnia – projekt i dobór materiałów – blat, kolor i wykończenie mebli -projekt mebli na zamówienie – ( elementy stolarskie: szafy, lóżka, komody, zabudowy TV, okładziny ścienne, biurka , regały itp.) -projekt elementów szklanych- półki, lustra, drzwi, wstawki szklane w zabudowie -dobór ew. projekt drzwi na zamówienie -projekt elementów metalowych -dobór kolorystyki ścian - próbnik NCS -dobór oświetlenia (lampy + osprzęt) -dobór mebli gotowych (stoły, krzesła, el. tapicerowanych) -dekoracja okna – rolety, żaluzje, zasłony . 6. etap : -nadzór autorski Dodatkowo: Projektant bierze całkowitą odpowiedzialność za rekomendowane przez siebie ekipy wykonawcze, polegającą na tym, że: Rekomendowana ekipa wykonawcza zrealizuje Projekt wykonany przez Zamawiającego w niezmienionej formie, chyba, że Zamawiający postanowi inaczej Ekipa wykonawcza zrealizuje projekt za ustaloną z Zamawiającym kwotę i w ustalonym z Zamawiającym terminie Ekipa wykonawcza zrealizuje projekt zgodnie ze sztuką budowlaną, z zachowaniem szczególnej staranności i zgodnie z przepisami zawartymi w prawie budowlanym i że zrealizowany projekt nie będzie zagrażał życiu i zdrowiu sąsiadów osób mających zamieszkać w mieszkaniu, którego wykończenia ekipa zdecyduje się podjąć. Ekipa wykonawcza zrealizuje projekt bez wad, usterek, niedoróbek i błędów Ekipa wykonawcza udzieli 2 letniej pisemnej gwarancji na wykonane prace Oczywiscie umowy trochę się różnią ale szkielet jest podobny Prace jak widać są podzielone na etapy i za kazdy trzeba zapłacić po jego wykonaniu. Takie raty 0% Niestety kazda pracownia liczy sobie wynagrodzenie od zaprojektowanej powierzchni CAŁKOWITEJ Warto negocjować Mi wyszło około 70 PLN za m2 ale za cały dom NO i warto zastanowić się którą pracownie wybrać jezeli chodzi o styl który preferują. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 27.02.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 mogę spokojnie polecic moja pania architekt: - ma wyczucie - daje bardzo dobrą dokumentację - potrafi malować (jesli ktos widział różnmice pomiędzy wizualizacja z komputera a namalowana to wie jaka to róznica - szcególnie w kolorach) - potrafi wskazac bardzo dobre ekipy wykonawcze wiem, że robi rózne typy domów i mieszkań - u mnie wykańczała dom który w ząłożeniach miał wygladac ciepło i być jak stary zaraz po wykonaniu: drewno, kamień, naturalne tynki - wyszło super namiary dla zainteresowanych na priva pozdrawiam Witaj Wojtku, Będę wdzięczna za kontakt do Pani architekt Proszę o wiadmość na priv. Dzięki i pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts