Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki dom?  

83 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki dom?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 75
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

będzie tam garaż, kotłownia, siłownia

hmm garaz...nie wiem jaki masz projekt skoro garaz i kotlownia itp......ale u nas jeden facet ma garaz w piwnicy..porazka...bynajmniej nie wjezdza do niego....( ma duzy spadek)

piec gazowy u mnie jest w pomieszczeniu gospodarczym...siłowni nie mam..ale w jednym pustym pokoju spokojnie mozna bylo by zrobic...

spadek jest mały, bo działka pochyła i rożnica się niweluje, będę miał odpowiednie środki do odmrażania podjazdu. teraz w bloku mam garaż podziemny i jest ok.

no chyba ze tak..ale i tak piwnica to droga impreza...nie zastanawiales sie ze garaz mozna obok..silownie np jakies pomieszczenie w domku?

niby tak (działka spora), ale nie da się za bardzo usunąć podpiwniczenia z powodu tej pochyłości, nie byłoby dużo taniej, a z powodu mojej strategi finansowej (tej z Arką :D ) nie będzie trzeba szukać aż tylu oszczędności.

no tak..strategia jest ok...sama w niej uczestnicze :lol: :lol:

no tak..skoro własciwie teren tak to wymusza....hm..to moze i jakies miejsce na saune? rewelacyja sprawa

Aha, dom jest na tyle duży, że udało nam się wygospodarować sporo schowków, pralnię, itp. A garaż (jednostanowiskowy) ma 27 m2, więc tam beda przechowywane rzeczy (jest jeszcze schowek pod schodami z wejściem z garażu, tam pewnie bedzie chłodek). Dodatkowo kładziemy płyty OSB na górze (nad poddaszem), dzięki temu bedzie całkiem spory strych.