Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki dom?  

83 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki dom?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 75
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja też buduję z piwnicą.

Po pierwsze dlatego, że tak chcę,

Po drugie będzie ogrzewanie na paliwo stało (ekogroszek)

Po trzecie garaż w piwnicy

Po czwarte będzie tam pokój hobby albo domowy warsztat.

Dobudowanie garażu obok też pociąga za sobą koszty, a poza tym dom bez piwnicy na wsi ???.....

Aha, nie mam problemu z gruntem. Woda dopiero poniżej 4m.

Piwnice mam bo miały być od początku. Nastawiłem się na grzanie węglem (grzeję od 3 dni) więc mam zsyp, skład węgla, kotłownię i wejście do niej z zewnątrz (żeby z popiołem nie migać głównym wejściem). Ktoś powiedział że piwnice buduje się wszędzie tam, gdzie je wybudować można. Kto ich nie ma przeważnie żałuje.

Piwnice mam bo miały być od początku. Nastawiłem się na grzanie węglem (grzeję od 3 dni) więc mam zsyp, skład węgla, kotłownię i wejście do niej z zewnątrz (żeby z popiołem nie migać głównym wejściem). Ktoś powiedział że piwnice buduje się wszędzie tam, gdzie je wybudować można. Kto ich nie ma przeważnie żałuje.

ZGADZAM sie w 100%

Co do piwnicy. Cóż ten poziom ma swoje wady i zalety.

http://blog.twojprojekt.pl/2006/11/poziom-1/

Generalnie piwnicę powinno się budować wtedy, gdy naprawdę z niej będziemy korzystać : siłownia, garaż, kotłownia. jeżeli ma to być tylko składzik na rupiecie to nie warto wchodzić w koszty.

Co do piwnicy. Cóż ten poziom ma swoje wady i zalety.

http://blog.twojprojekt.pl/2006/11/poziom-1/

Generalnie piwnicę powinno się budować wtedy, gdy naprawdę z niej będziemy korzystać : siłownia, garaż, kotłownia. jeżeli ma to być tylko składzik na rupiecie to nie warto wchodzić w koszty.

...będzie tam właśnie siłownia, garaż, kotłownia oraz składzik na rupiecie...

Grzej czym chcesz ksetvipb.Ja nie zamierzam udowadniać wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą :D

Zmniejsz proszę troszkę avatar bo stronę zawęża

nie... można udowodnić wyższość jakiegoś sposobu ogrzewania...

O tak, z pewnością ... :D :D :D :D. To szczególnie lubię na tym forum

U mnie też będzie siłownia, warsztat, zimny składzik do gratisowego chłodenia piwa latem, już jest kotłownia i skład opału. Może będzie i sauna bo miejsce już zaplanowałem i mam tam wodę z kanalizą (na zimny prysznic):wink: . A powierzchni mam coś ponad 100 m2. Te ponad 300 m2 to mniem rzuciło o parkiet :wink: