facelia 06.05.2003 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2003 Bylismy na dzialce w dluuugi majowy weekend i niestety, widac skutki zimy. Zmarzly m.in. WSZYSTKIE roze, jak tez niemal dwumetrowe juz szczodrzence, pieknie kwitnace, ktore wiele zim przetrzymaly, nawet jalowce maja brazowe konce galezi, przykre. Pojawia sie pytanie, CO SADZIC w polnocno-wschodniej Polsce aby PRAKTYCZNIE nie zmarzlo? w ksiazkach pisza roznie. CO U WAS ZMARZLO? a wlasciwie nie tak, CO WYTRZYMUJE MROZY i co warto sadzic na dzialkach, ktorym nie mozemy poswiecic wiele czasu??? Co u Was przetrzymalo mrozy?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 07.05.2003 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 u mnie także zmarzło kilka róż, jeden migdalek =;( ...róże były oczywiście obsypane na zimę... wytrzymałe na mrozy sa chwasty - bo jak co roku trzeba z nimi walczyć...snow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 07.05.2003 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 Ta zima nie była łaskawa dla roślinek, mi też poprzemarzały te co już niejedną zimę przetrwały:sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.06.2003 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 mi wymarzła laurowiśnia, ogniki ( ale odbijają od korzeni ), róża o dziwo nie zmarzła, bluszcze zimozielone berberys Thunberga, szkoda. Nic się nie stało pięciornikom, dereniom, budlei, iglakom, mahonii, porzeczce krwistej , forsycji i migdałkowi, hurra ( Polska północno-wschodnia). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts