arecki1338 10.12.2006 04:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 czy ktos mi moze napisac jaka jest srednia cena robocizny za wykonanie stanu 0? interesuje mnie woj.pomorskie a najlepiej jezeli to by byly okolice starogardu gd. dom z wukuszem 13,5x9,5 m. lawa wylewana w szlunku, sciana fund. z bloczkow (to pierwsza wer.) albo wylewana w deskowaniu (wersja druga) jeszcze nie przeliczalem co lepiej wyjdzie, na scianach ma byc tez wylany wieniec o wys.25 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 10.12.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Za okolo 8 tys da sie zrobic,robocizna oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 10.12.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Lany jest tańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 10.12.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Lany jest tańszy. Szalowanie kosztowniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 10.12.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 a nie lepiej ustalić cene za cały stan surowy ? ja miałem super ekipe ale założenie było takie że płace zgodnie z postepem prac i zawsze troche mniej , poprostu w formie zaliczki żeby nie zostać z rozgrzebaną robotą poza tym nie piszesz czy fundamenty kopie ekipa czy ''twoja '' koparka , kto robi izolacje , ocieplenie , kanalize stano zero , kto zasypuje i zagęszcza piasek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 10.12.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 a nie lepiej ustalić cene za cały stan surowy ? ja miałem super ekipe ale założenie było takie że płace zgodnie z postepem prac i zawsze troche mniej , poprostu w formie zaliczki żeby nie zostać z rozgrzebaną robotą poza tym nie piszesz czy fundamenty kopie ekipa czy ''twoja '' koparka , kto robi izolacje , ocieplenie , kanalize stano zero , kto zasypuje i zagęszcza piasek ? Ja robie to kompleksowo. Oczywiscie potrzebny czasami hydraulik aby polozyl w "odpowienim"miejscu rury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkan 10.12.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Pytanie do janrenovate: Skoro tak szybko potrafisz określić cene, to proszę o informację ile Twoim zdaniem powinnam zapłacić za postawienie do stanu surowego przykrytego dachem domu o wymiarach 12,20 x 9,0, podpiwniczonego, z użytkowym poddaszem, garaż w piwnicy, ściany z suporeksu, stropy żelbetowe wylewne, jeden komin, dach dwuspadowy kryty dachówką ceramiczną. Jeśłi informacje zbyt ubogie, to projekt można obejrześ na stronie http://www.archeton.pl pod nazwą MELAFIR Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arecki1338 10.12.2006 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Pytam o fundamenty, poniewaz planuje na wiosne ruszyc, i wlasnie chce zrobic fundamenty z oszczednosci, a dopiero pozniej na reszte zaciagnac kredyt. Jesli chodzi o kopanie, to wynajme koparke, sprawy ocieplenia i izolacji to chyba przerzuce na wykonawce. To jak w koncu jest z tym lanym fundamentem jest tanszy niz z bloczkow?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 15.12.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 tanszy czy droższy to nie ma znaczenia , zresztą koszty są porównywalne ma byc dobrze zrobiony a tańszą to sobie wanne kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazw 16.12.2006 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 Witam.Ja ruszyłem 6 grudnia i dzisiaj mam już postawione fundamenty - zostaje ocieplenie styropianem,zasypanie w środku piaskiem,zagęszczenie,chudy beton itd. Ogólnie robocizna za stan 0 to 7800(ławy,fundamenty,izolacje)+koparka+materiały. Dom 10,4m x 13 m. Ekipa super,zero problemów.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawilon79 19.12.2006 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 bazw mozesz powiedziec ile metrów wynoszą u ciebie fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazw 19.12.2006 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Witam.Dokładnie nie liczyłem ale około 80 metrów długości, a ława ma szerokość 60 cm.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaf1 20.12.2006 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 CENA ZA FUNDAMENT KRĘCI SIĘ OKOŁO DYSZKI ZA ROBOCIZNĘ. ALE FUNDAMENT TO FUNDAMENT. MOI ZNAJOMI ZATRUDNIALI Z PIERWSZEJ ŁAPANKI DO FUNDAMENTÓW . TERAZ PŁACZĄ ALE ZAOSZCZĘDZILI TRZY TYSIĄCE .... WYBÓR NALEY DO CIEBIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts