Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

stan 0

arecki1338

Recommended Posts

czy ktos mi moze napisac jaka jest srednia cena robocizny za wykonanie stanu 0? interesuje mnie woj.pomorskie a najlepiej jezeli to by byly okolice starogardu gd. dom z wukuszem 13,5x9,5 m. lawa wylewana w szlunku, sciana fund. z bloczkow (to pierwsza wer.) albo wylewana w deskowaniu (wersja druga) jeszcze nie przeliczalem co lepiej wyjdzie, na scianach ma byc tez wylany wieniec o wys.25 cm

a nie lepiej ustalić cene za cały stan surowy ?

ja miałem super ekipe ale założenie było takie że płace zgodnie z postepem prac i zawsze troche mniej , poprostu w formie zaliczki żeby nie zostać z rozgrzebaną robotą

poza tym nie piszesz czy fundamenty kopie ekipa czy ''twoja '' koparka , kto robi izolacje , ocieplenie , kanalize stano zero , kto zasypuje i zagęszcza piasek ?

a nie lepiej ustalić cene za cały stan surowy ?

ja miałem super ekipe ale założenie było takie że płace zgodnie z postepem prac i zawsze troche mniej , poprostu w formie zaliczki żeby nie zostać z rozgrzebaną robotą

poza tym nie piszesz czy fundamenty kopie ekipa czy ''twoja '' koparka , kto robi izolacje , ocieplenie , kanalize stano zero , kto zasypuje i zagęszcza piasek ?

Ja robie to kompleksowo.

Oczywiscie potrzebny czasami hydraulik aby polozyl w "odpowienim"miejscu rury

Pytanie do janrenovate:

Skoro tak szybko potrafisz określić cene, to proszę o informację ile Twoim zdaniem powinnam zapłacić za postawienie do stanu surowego przykrytego dachem domu o wymiarach 12,20 x 9,0, podpiwniczonego, z użytkowym poddaszem, garaż w piwnicy, ściany z suporeksu, stropy żelbetowe wylewne, jeden komin, dach dwuspadowy kryty dachówką ceramiczną.

Jeśłi informacje zbyt ubogie, to projekt można obejrześ na stronie http://www.archeton.pl pod nazwą MELAFIR

Pozdrawiam

Pytam o fundamenty, poniewaz planuje na wiosne ruszyc, i wlasnie chce zrobic fundamenty z oszczednosci, a dopiero pozniej na reszte zaciagnac kredyt. Jesli chodzi o kopanie, to wynajme koparke, sprawy ocieplenia i izolacji to chyba przerzuce na wykonawce. To jak w koncu jest z tym lanym fundamentem jest tanszy niz z bloczkow??

Witam.

Ja ruszyłem 6 grudnia i dzisiaj mam już postawione fundamenty - zostaje ocieplenie styropianem,zasypanie w środku piaskiem,zagęszczenie,chudy beton itd. Ogólnie robocizna za stan 0 to 7800(ławy,fundamenty,izolacje)+koparka+materiały. Dom 10,4m x 13 m. Ekipa super,zero problemów.

Pozdrawiam