Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

35 zł/m2 za ocieplenie styropianem+tynk -czy akceptowalne ?

agathon

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zależy jak ekipa to wykona i jakie dodatkowe elementy systemu będa realizowane

- doszczelnianie pianka Pu

- szlifowanie styro

- kołkowanie ( zwykłe czy thermodyble)

- profile przyokienne

- listwy kapinosowe

- malowanie elewacji

- wzmocniny pas cokołowy ( siatka x 2 + kołkowanie)

- ozdobne ementy elewacyjne

- jak liczona obróbka okien

etc

liczenie od tzw metra jest najprostrzym i chyba najbradziej błędnym liczniem, wykonawca poprostu ilosc dni potrzebnych na realizację dzieli na metry i wychodzi magiczna cena za m2.

a z własneg doświadczenia wiem ze praca fachowca kosztuje i czasami warto zapłacić więcej ale i tak mniej niż ew poprawki

zależy jak ekipa to wykona i jakie dodatkowe elementy systemu będa realizowane

- doszczelnianie pianka Pu

- szlifowanie styro

- kołkowanie ( zwykłe czy thermodyble)

- profile przyokienne

- listwy kapinosowe

- malowanie elewacji

- wzmocniny pas cokołowy ( siatka x 2 + kołkowanie)

- ozdobne ementy elewacyjne

- jak liczona obróbka okien

etc

liczenie od tzw metra jest najprostrzym i chyba najbradziej błędnym liczniem, wykonawca poprostu ilosc dni potrzebnych na realizację dzieli na metry i wychodzi magiczna cena za m2.

a z własneg doświadczenia wiem ze praca fachowca kosztuje i czasami warto zapłacić więcej ale i tak mniej niż ew poprawki

dokładnie tak jak pisze rezi

pojezdzij w słoneczne dni i pooglądaj elewacje napewno zobaczysz różnice w dobrej i złej robocie

jak wiesz jaki standard chcesz mieć i wykonawca jest w stanie taki zagwarantować to sie nie zastanawiaj

różnica w cenie rzędu 1000zł nie zrekompensuje szpetnego wyglądu nie mówiąc juz o sprawach technicznych

a uwierz mi wykonanie poprawnie elewacji wymaga czasu i pracy , zresztą jak wszystko co ma być dobrze zrobione

PS Rezi pamiętasz moje pytanie w sprawie gruntu na klej?

pomalować ? czy poczekać do wiosny ?

powiedz tak lub nie :-?

Off topic

yama aby nie walnąc głupoty to jednak trzeba organoleptycznie , a z tego co właśnie widziałem przed chwila w TVN meteo w przyszłym tygodniu to i tak kicha , będzie padac

jezeli zagruntujesz teraz i i tak na wiosnę przed nalożeniem tynku będziesz musiał to powtórzyć- więc kasa wywdana x 2

ja by poczekał do wiosny nie się nie powinno stać,

z okien gdzie mieszkam widac dom ocieplony bez tynku, stoi 4 sezon i nic nie kruszeje

Witam

Tak sie składa że zajmuje sie ociepleniami w woj. slaskim rejon Bielska Bialej i koszt robocizny wahal sie w granicach 22-25 zl. W tej cenie jest : montaz listew startowych, przyklejenie styropianu, kolkowanie,polozenie naroznikow, polozenie siatki, polozenie "drugiego" kleju, zagruntowanie oraz tynkowanie. Montaz czy tez wykonanie roznego rodzaju obramowek jest platny dodatkowo.

Cena jest uzalezniona rowniez od okresu w ktorym klient chce wykonac elewacje na wiosne cena jest nizsza niz jesienia poniewaz ludzie czekaja na ostatnia chwile a pozniej sie martwia ze im braknie czasu i klej zmarznie na scianie :)

35 zl za m2 bez faktury tj. niesamowita cen, no chyba ze miales sporo udziwnien i zostalo to wliczone do m2 lub bardzo zalezalo ci na wykonaniu ocieplenia przed zima i przebiles innego klienta :lol:

Geno gdzie ty taka ekipe znalazles, a narzedzia maja? :D

Pozdrawiam

Iszin

35 zl za m2 bez faktury tj. niesamowita cen, no chyba ze miales sporo udziwnien i zostalo to wliczone do m2 lub bardzo zalezalo ci na wykonaniu ocieplenia przed zima i przebiles innego klienta :lol:

Iszin

Żadnych udziwnień, prosty mały dom, a ta sama ekipa robiła u mnie większość prac wcześniej. Budowa w Mesznej :cry:

Witam

Tak sie składa że zajmuje sie ociepleniami w woj. slaskim rejon Bielska Bialej i koszt robocizny wahal sie w granicach 22-25 zl. W tej cenie jest : montaz listew startowych, przyklejenie styropianu, kolkowanie,polozenie naroznikow, polozenie siatki, polozenie "drugiego" kleju, zagruntowanie oraz tynkowanie. Montaz czy tez wykonanie roznego rodzaju obramowek jest platny dodatkowo.

Cena jest uzalezniona rowniez od okresu w ktorym klient chce wykonac elewacje na wiosne cena jest nizsza niz jesienia poniewaz ludzie czekaja na ostatnia chwile a pozniej sie martwia ze im braknie czasu i klej zmarznie na scianie :)

Geno gdzie ty taka ekipe znalazles, a narzedzia maja? :D

Pozdrawiam

Iszin

to mi powiedziano 40 zł za mkw i dodatkowo chce doliczyć za ewentualne udziwnienia. Fachowiec stwierdził, że czas zarabiać :o

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...