agathon 10.12.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Zaproponowano mi taką cenę ocieplenia budynku parter +pełne piętro w okolicach Starych Babic. Czy to nie za drogo? Próbowałem negocjować niżej, ale wykonawca nie jest skłonny obniżyć ceny robocizny. poradźcie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 10.12.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 no to zalezy czy to cena z rachunkiem czy bez.W gdyni bez rachunku, we wrzesniu tego roku robocizna byla od 22-28 zl(mowie oczywiscie o ekipach,ktore cos juz kiedys docieplaly).a jak jest teraz to nie wiem ...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 10.12.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 zależy jak ekipa to wykona i jakie dodatkowe elementy systemu będa realizowane - doszczelnianie pianka Pu- szlifowanie styro- kołkowanie ( zwykłe czy thermodyble)- profile przyokienne - listwy kapinosowe - malowanie elewacji - wzmocniny pas cokołowy ( siatka x 2 + kołkowanie)- ozdobne ementy elewacyjne - jak liczona obróbka okien etc liczenie od tzw metra jest najprostrzym i chyba najbradziej błędnym liczniem, wykonawca poprostu ilosc dni potrzebnych na realizację dzieli na metry i wychodzi magiczna cena za m2. a z własneg doświadczenia wiem ze praca fachowca kosztuje i czasami warto zapłacić więcej ale i tak mniej niż ew poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 10.12.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Czy w tej cenie jest rusztowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 10.12.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 zależy jak ekipa to wykona i jakie dodatkowe elementy systemu będa realizowane - doszczelnianie pianka Pu - szlifowanie styro - kołkowanie ( zwykłe czy thermodyble) - profile przyokienne - listwy kapinosowe - malowanie elewacji - wzmocniny pas cokołowy ( siatka x 2 + kołkowanie) - ozdobne ementy elewacyjne - jak liczona obróbka okien etc liczenie od tzw metra jest najprostrzym i chyba najbradziej błędnym liczniem, wykonawca poprostu ilosc dni potrzebnych na realizację dzieli na metry i wychodzi magiczna cena za m2. a z własneg doświadczenia wiem ze praca fachowca kosztuje i czasami warto zapłacić więcej ale i tak mniej niż ew poprawki dokładnie tak jak pisze rezi pojezdzij w słoneczne dni i pooglądaj elewacje napewno zobaczysz różnice w dobrej i złej robocie jak wiesz jaki standard chcesz mieć i wykonawca jest w stanie taki zagwarantować to sie nie zastanawiaj różnica w cenie rzędu 1000zł nie zrekompensuje szpetnego wyglądu nie mówiąc juz o sprawach technicznych a uwierz mi wykonanie poprawnie elewacji wymaga czasu i pracy , zresztą jak wszystko co ma być dobrze zrobione PS Rezi pamiętasz moje pytanie w sprawie gruntu na klej? pomalować ? czy poczekać do wiosny ? powiedz tak lub nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 10.12.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Off topic yama aby nie walnąc głupoty to jednak trzeba organoleptycznie , a z tego co właśnie widziałem przed chwila w TVN meteo w przyszłym tygodniu to i tak kicha , będzie padac jezeli zagruntujesz teraz i i tak na wiosnę przed nalożeniem tynku będziesz musiał to powtórzyć- więc kasa wywdana x 2 ja by poczekał do wiosny nie się nie powinno stać,z okien gdzie mieszkam widac dom ocieplony bez tynku, stoi 4 sezon i nic nie kruszeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 10.12.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 dzięki Rezi takie są właśnie uroki budowy na jesieni a właściwie zimą , myśle ze wszystko będzie ok PS sory agathon za podczepienie , ale dzieki temu jesteś na topie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agathon 10.12.2006 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 No problema, amigos. bwojtek ...... z rusztowaniem....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 11.12.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 No to jeżeli ekipa pewna, daje fakturę i gwarancję to dla mnie akceptowalne. Ceny poszły niestety w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian 11.12.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Ja płaciłem 22zł/m.kw. + mój materiał. W gminie Stare Babice. Jakieś trzy tygodnie temu.Robili autentyczni górale - bardzo słowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 11.12.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Z fakturą ok 38zł/m2 bez sprzętu i materiału. Z materiałem średniej klasy i sprzętem ok 100 zł/m2 (bez VATu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciunio 15.12.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 no to zalezy czy to cena z rachunkiem czy bez.W gdyni bez rachunku, we wrzesniu tego roku robocizna byla od 22-28 zl(mowie oczywiscie o ekipach,ktore cos juz kiedys docieplaly). a jak jest teraz to nie wiem ... pozdrawiam Czy moglbys polecic jakas ekipe ? pozdrowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isztar 15.12.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 35 za m2 bez faktury, cena z września, śląsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iszin 16.12.2006 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 Witam Tak sie składa że zajmuje sie ociepleniami w woj. slaskim rejon Bielska Bialej i koszt robocizny wahal sie w granicach 22-25 zl. W tej cenie jest : montaz listew startowych, przyklejenie styropianu, kolkowanie,polozenie naroznikow, polozenie siatki, polozenie "drugiego" kleju, zagruntowanie oraz tynkowanie. Montaz czy tez wykonanie roznego rodzaju obramowek jest platny dodatkowo. Cena jest uzalezniona rowniez od okresu w ktorym klient chce wykonac elewacje na wiosne cena jest nizsza niz jesienia poniewaz ludzie czekaja na ostatnia chwile a pozniej sie martwia ze im braknie czasu i klej zmarznie na scianie 35 zl za m2 bez faktury tj. niesamowita cen, no chyba ze miales sporo udziwnien i zostalo to wliczone do m2 lub bardzo zalezalo ci na wykonaniu ocieplenia przed zima i przebiles innego klienta Geno gdzie ty taka ekipe znalazles, a narzedzia maja? Pozdrawiam Iszin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isztar 17.12.2006 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 35 zl za m2 bez faktury tj. niesamowita cen, no chyba ze miales sporo udziwnien i zostalo to wliczone do m2 lub bardzo zalezalo ci na wykonaniu ocieplenia przed zima i przebiles innego klienta Iszin Żadnych udziwnień, prosty mały dom, a ta sama ekipa robiła u mnie większość prac wcześniej. Budowa w Mesznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 22.12.2006 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Witam Tak sie składa że zajmuje sie ociepleniami w woj. slaskim rejon Bielska Bialej i koszt robocizny wahal sie w granicach 22-25 zl. W tej cenie jest : montaz listew startowych, przyklejenie styropianu, kolkowanie,polozenie naroznikow, polozenie siatki, polozenie "drugiego" kleju, zagruntowanie oraz tynkowanie. Montaz czy tez wykonanie roznego rodzaju obramowek jest platny dodatkowo. Cena jest uzalezniona rowniez od okresu w ktorym klient chce wykonac elewacje na wiosne cena jest nizsza niz jesienia poniewaz ludzie czekaja na ostatnia chwile a pozniej sie martwia ze im braknie czasu i klej zmarznie na scianie 35 zl za m2 bez faktury tj. niesamowita cen, no chyba ze miales sporo udziwnien i zostalo to wliczone do m2 lub bardzo zalezalo ci na wykonaniu ocieplenia przed zima i przebiles innego klienta Geno gdzie ty taka ekipe znalazles, a narzedzia maja? Pozdrawiam Iszin to mi powiedziano 40 zł za mkw i dodatkowo chce doliczyć za ewentualne udziwnienia. Fachowiec stwierdził, że czas zarabiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astell 22.12.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 normalna stawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iszin 22.12.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 pogoń go i poszukaj nowego przeciez nie wszyscy fachowcy wyjechali do Anglii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.01.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 My zamówiliśmy ekipę jeszcze w starym roku. Pierwszy wolny termin na początku lipca. Cena za m2 to 22 zł + montaż parapetów i idziwnienia typu bonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eastbud 11.01.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 cena jest nadzwyczaj niska.Warto sprawdzic referencje i wykonane prace kolejna uwaga! Moja konkurencja ( nie bedzie personalnie lecz hurtem ) do ustalonej ceny dolicza jeszcze rusztowania, montaz i demontaz itd. u mnie za cala usługe koszt wynosi 37 zł za m2 pozdrawiam B.S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts