Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

35 zł/m2 za ocieplenie styropianem+tynk -czy akceptowalne ?

agathon

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 68
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nowy rok tuż tuż a więc wraca temat ocieplenia zewnętrznego

piszecie na gotowo

czyli; styropian cztery placki na arkusz

dwa kołki na arkusz

siatka bezpośrednio na styropian

narożniki bezpośrednio do styropianu bez dodatkowych pasków siatki przy oknach

klej jedna warstwa

grunt byle jaki

struktura

wszystko szybko na tip-top a przede wszystkim tanio

a pytanko o wygłąd, trfałość, mostki cieplne

cena którą podajecie zależy od regionu jak i ekipy

decyzja należy do inwestora

Sama robocizna na styropianie 40zł./1m.kw. - na wełnie 50 zł./1m.kw. w cenie montaż parapetów ,gwarancja 5 lat lecz wyłącznie na materiałach firm Kabe , Kreisel , Sto, Fast.

Z materiałem odpowiednio :Kabe 95zł. Kreisel 105 zł. Sto 125zł. Fast 95zł. Na bazie styropianu, tynki akrylowe lub silikonowe. Do systemów opartych na wełnie doliczyć trzeba około 40 %.

[ moderowano - reklama ]

DO KUBA 1

Odetchnąłem z ulgą ,że nie jesteś kolejnym amatorem ociepleń . Mnóstwo jest tzw: "firm " , które robią coś , na czym się kompletnie nie znają. A szanowni klienci , niczego nie świadomi pozwalają na to chcąc zrobić coś jak najtaniej się da . Źle zrobione docieplenie niestety ponosi za sobą bardzo kosztowne konsekwencje , które pojawiają się dopiero po czasie.

Ja płacę 28 zł/m2. W tym jest już wszystko (klejenie, szpachlowanie i takie tam). Ale fakt, że mam mega tanią ekipę z jakiejś wioski odległej o prawie 100 km od placu budowy :)

:) obys nie byl autorem lub nie dolaczyl do watkow w wymianie doswiadczen o tematyce wieje mi w domu i nie wiem skad z gniazdek? ale dlaczego wieje tez przy grzejnikach!.