e_mst 10.12.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Mam zamiar kupić dom na kredyt, a dotychczas kupowałem mieszkanie przez agencję. TYm erzem mam zamiar kupić bezpośrednio. Moje pytanie jest następujące co trzeba sprawdzić (jakie dokumenty) kupując dom? Z góry dziękuję za jakiekolwiek info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 10.12.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Przede wszystkim sprawdzić w księgach wieczystych czy nie ma jakowegoś wpisu o współwłasności,obciazeniach hipotecznych,.Zorientuj się w urzedzie jaki jest plan zagospodarowania przestrzennego.Czy dojazd do posesji nie przechodzi przez inną działkę-kłopot z sąsiadami. Co do domu to zawołaj dekarza niech obejży dach i stan wieżby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_mst 10.12.2006 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Przede wszystkim sprawdzić w księgach wieczystych czy nie ma jakowegoś wpisu o współwłasności,obciazeniach hipotecznych,. Zorientuj się w urzedzie jaki jest plan zagospodarowania przestrzennego. Czy dojazd do posesji nie przechodzi przez inną działkę-kłopot z sąsiadami. Co do domu to zawołaj dekarza niech obejży dach i stan wieżby. Stan dachu sprawdzony i jest w miarę. Dom jest dość stary. Co do własności to w księdze figuruje osoba nieżyjąca a sprzedają spadkobiercy (dwoje) z zasądzonym spadkiem. Dom jest na działce przy asfaltowej drodze. A zagospodarowanie przestrzenne to gdzie się sprawdza? W powiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 10.12.2006 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Sprawdż w starostwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 12.12.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Proszę przeczytaj ten link z forumhttp://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=88100&highlight= Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts