Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za szambo

Greego

Recommended Posts

• 3 weeks później...

Szukam wykonawcy szamba pod Wrocławiem.

Najniższą cenę jaką do tej pory znalazłem to min 3.600 zł za 6.000 l i 5.000 zł za 12.000 l. Gdzie rozdają szamba 10.000-12.000 l za 2.700 - 3.200 zł (a nawet za 1500 - Alex) ? W tym roku muszę zamieszkać a w przyszłym wybudują kanalizację - nie chce zbyt dużo pieniędzy zakopać w ziemię. Jezeli ktoś ma namiar proszę o pomoc.

Szukam wykonawcy szamba pod Wrocławiem.

Najniższą cenę jaką do tej pory znalazłem to min 3.600 zł za 6.000 l i 5.000 zł za 12.000 l. Gdzie rozdają szamba 10.000-12.000 l za 2.700 - 3.200 zł (a nawet za 1500 - Alex) ? W tym roku muszę zamieszkać a w przyszłym wybudują kanalizację - nie chce zbyt dużo pieniędzy zakopać w ziemię. Jezeli ktoś ma namiar proszę o pomoc.

wygląda na to, że we wrocku nie ma taniego producenta, transport szamba generuje koszty i z tąd cena podana przez ciebie. Uzyskałem podobną 4500 za 10000 litrów, choć bezpośrednio u producenta 2x taniej - tylko kto to przywiezie gratis?

Ja w internecie znalazlem firme w Lodzi, ktora produkuje tez oczyszczalnie ekologiczne. Cena za szambo 4.500 l wynosi u nich 2.300 zl. Moze mi powiecie, ile bede musial zaplacic za wykop i instalacje, ktora chcialbym zlecic firmie ogolnobudowlanej? Pozdrawiam

• 1 month później...
Gość syldodge
jeżeli posiadacie około 50 m2 powierzchni - zainwestujcie w oczyszczalnie. koszt zakupu 3000,- tłuczeń 700,- montaż 1500,-(lub samemu, proste lecz pracochłonne).Rewelacyjne wyniki ekonomiczne przy eksploatacji tzn; szambelan raz na 1,5-2 lat 2000 litrów za 100,-plnto wszystko.Bez zapachów i problemów.Polecam gorąco.

• 3 weeks później...

Do ceny szamba 2 komorowego z pod Radomia (Jezier : 1900+VAT) trzeba jeszcze doliczyć :

Koparka - wykopanie dołu : 200 zł

Wymurowanie dwóch kominków z bloczków : około 250zł

Dwie pokrywy żeliwne fi=60cm :300zł

Pomalowanie betonowych pokryw i kominków dysperbitem lub abizolem : 100zł

Zasypanie : 50zł

RAZEM : 2900zł - może trochę mniej.

jeżeli posiadacie około 50 m2 powierzchni - zainwestujcie w oczyszczalnie. koszt zakupu 3000,- tłuczeń 700,- montaż 1500,-(lub samemu, proste lecz pracochłonne).Rewelacyjne wyniki ekonomiczne przy eksploatacji tzn; szambelan raz na 1,5-2 lat 2000 litrów za 100,-plnto wszystko.Bez zapachów i problemów.Polecam gorąco.

Do tej wypowiedzi dodam, że wiele Urzędów dofinansowuje takie instalacje proekologiczne. Ja będę miał zwrot 50% kosztów materiałowych. Popytajcie czy w Waszym mieście/gminie też...

Pozdrawiam