ZakWr 12.12.2006 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 kominek i w rogu (wersja 3) i koło WC jest ok ale najgorsze co w tym projekcie jest to to WC w środku salonu. Już widże tych gości co to zapomnieli ze sobą zabrać espumisanu czy czegoś takiego i będą się załatwiaćw tym WC a odgłosy poniesie wielka nieprzesłonięta przestrzeń salonu ... Zrobiłbym wszystko, dokładnie wszystko by to WC usunąć z tego miejsca.Jest tam gabinet, jest niepotrzebne mijsce pod schodami. Może zmniejszyć nieco gabinet i wsadzić to wc pod schody?. jeszcze o usytułowaniu komina: w przypadku wersji 3 wyczystka musi wychodzić pod schody, bo o ile nie zmieniły się przepisy wyczystka nie moze znajdować się w garażu jako miejscu gdzie mogą się znaleźć opary łatwopalne. Ale może ja mam wiedzę nieaktualną... Gdyby usunąć to WC to można by kominek bardziej cofnąć w stronę kuchni, przestrzeń pomiędzy jadalnią a wykuszem nie była by tak wąska. Wersja 1 czyli kominek w wykuszu a omin w ścianie zewnętrznej jest też najgorszym rozwiązaniem "kominowym". W zimie może być problem z rozpaleniem w kominku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/67591-gdzie-kominek-ktora-wersje-wybrac/page/2/#findComment-1501090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 30.12.2006 01:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Oj, święta racja z tym kibelkiem, który niestety jest tutaj jakby centralnym punktem, żeby nie powiedziec "sercem" domu! Myślę, że można coś pokombinować pod schodami - tam będzie mozna wykorzystać wod-kan z kotłowni. Kominek wg mnie nie powinien być przy wyjściu na taras - strata ciepła przez scianę zewnętrzną, bardzo długi komin wychodzący z niskiej części dachu oraz zbyt mało miejsca i bliska odległość od foteli. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/67591-gdzie-kominek-ktora-wersje-wybrac/page/2/#findComment-1523342 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts