kasiula77 05.10.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Oczywiście wpadłam tylko na chwile i pisze szybko, ze jak tylko podłączę neta w domu to sie odezwe z wyczerpującymi informacjami co u mnie na jeszcze budowie. Namiary na mnie podałam Trebor. Pozdrawiam i obiecuje wkrótce sie odezwać. Kasiula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 05.10.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 witam witam,dawno mnie tu nie było. Budowa się posuwa.Kończą elektrycy, jest I etap alarmów (przewody).Na początku tygodnia wchodzą tynkarze. Niestety robione ręcznie, więc czaso i pracochłonn. Pewnie z miesiąc im zleci. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anarika 06.10.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Witaj Krzysztofie! My z mężem również budujemy Planętę z garażem na dwa samochody. Pod schodami mamy małą piwniczkę, natomiast wiem,że niektórzy umieszczają pod schodami hydrofory, a inni robią schowki na buty. Napisz na jakim etapie budowy aktualnie jesteś i czy zmieniałeś coś w projekcie. Pozdrawiam, miłego tygodnia dla wszystkich Planetowiczów Anarika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 06.10.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Anarika w takim razie my płaciliśmy za materiały na dach 5 tys mniej, robociznę też mieliśmy taniej - 35 zl^2 (to jak na nasze warunki bardzo tanio ), za to okna dachowe będą nas kosztowały więcej 300 zł/ 1 okno - robocizna + koszty okien. My ich nie zmniejszaliśmy, będą takie jak w projekcie, a więc dosyć duże i co za tym idzie drogie. Nie paemiętam dokładnie ale coś około chyba 1200-1400 zł za jedno okno. Trebor a czytałaś "moją" instrukcję wklejania zdjęć kilka ston wcześniej? Właśnie to, co pisałam Kasi? Spróbuj to przeczytać jak Ci nie będzie szło to wtedy będziemy działać Tomek ma się dobrze Ma dobry apetyt, ładnie przybiera i jak nie śpi to oczu nie odrywa od swojej starszej siostry Amelia, super, że zaczęłaś, czekamy, również na twoje zdjęcia krzysztof1970 witamy Ja również jestem ciekawa jakie zmiany wprowadziłeś? I mam nadzieję, że będziesz często zaglądał Co do schodów to my nie mamy wylanych tylko będziemy mieli drewniane, ale jeszcze nie wiem, czy ażurowe czy pełne. A jeśli pełne to czy coś będziemy podnimi mieli? Ja chyba osobiście bym się skłaniała do zrobienia tam szafki na buty. No i w niedzielę się odważyłam i weszłam po drabinie na górę A póżniej SAMA (bez pomocy straży pożarnej) zeszłam W końcu zobaczyłam jak ta góra wygląda! Wszystkiepomieszczenia wydają się być dosyć przestronne oprócz tej nieszczęsnej sypialni przy garderobie. Krzysztof ma rację. Ale z drugiej strony będzie tam stało tylko łóżko idwa małe stoliki przy łóżku, więc może nie będzie tak źle Ale się rozpisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 06.10.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Kasia czekamy na wiadomości od Ciebie Jak się mieszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 07.10.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Witam nowego budowniczego - tez buduję 2-stanowiskowy garaż Prace budowlane idą pełną parą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 09.10.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Pogoda piękna, majstry zapitalają aż miło, jutro chcieli skończyć ale nigdzie w okolicy nie ma takiej ilości styropianu na ocieplenie . Ale że budować będą od wtorku w tej samej wsi to wpadną i dokończą gdy brakująca reszta dojedzie. Problem polega na tym że moja chałupa stoi w dołku i wjazd do garażu wypadłby ok.80 cm poniżej poziomu drogi, więc będzie podniesiona- fundament ma prawie 1,5 m wysokości! Nie będę miała schodków między garażem a pom. gospodarczym i na stryszku !Gdy powiedziałam majstrowi że chcę podnieść ściankę kolankową o 2 pustaki to zaproponował wyrównanie poziomów podłóg i ścianka nad częścią mieszkalną będzię wyższa o te 2 bloczki plus wieniec, a nad garażem 30cm mniej i nie zmieni to kształtu dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anarika 10.10.2008 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Super Amelia,że tak ładnie układa Ci się! Czuje się pozytywną energię tak trzymaj, bo wiele przed Tobą. My tez nie narzekamy, dziś lub jutro zaczynamy wewnętrzne tynki, a pogoda jest jak balsam....oby jak najdłużej. Tak się zastanawiam...jak nie będziesz miała różnicy poziomów w pom. nad garażem i resztą czy dom nie straci na tym Dach będzie tworzył jedną całość???? Wtedy straci swoją lekkość, tak mi się wydaje. Życzę wszystkim pracowitego weekendu (a ja sobie wyjeżdżam) i słonecznego Anarika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 10.10.2008 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Najlepiej było by to narysować, ale spróbuję wytłumaczyć: dach się nie zmieni ani wysokość garażu tylko nad garażem pomieszczenia będą miały niższą ściankę kolankową /o ok. 30cm/ niż nad częścią mieszkalną, gdzie będzie ona podniesiona o 2 pustaki. Majstry doświadczeni i wiedzą że z zewnątrz nie można wprowadzać samowolnie tak drastycznych zmian jak kształt dachu ale co najważniejsze-MYŚLĄ i wiedzą jak to jest możliwe w praktyce i rzeczywiście zależy im na kliencie, ale umawiać się z nimi trzeba na rok wcześniej, takie mają rwanie mim o że są nietutejsi. Moze za wcześnie ich chwalę lecz naprawę opinię mają dobrą.Ciekawa jestem czy Trebor ciągnie dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafranka 11.10.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Witam wszystkich entuzjastów tego projektu , zamierzamy budować na wiosnę ale juz dziś wiem że to "ten" idealny projekt. Przeczytałam wszystkie posty, obejrzałam wszelkie dostępne zdjęcia Planety i ciągle mi mało.... Może ktoś z forumowiczów widział w okolicy Wa-wy ten domek i da namiary, nie ma to jak zobaczyć w realu.. a mam troche dylematów, zwłaszcza jesłi chodzi o okna , te w salonie czy warto dać większe, czy poszerzać tarasowe, może ktoś byłby chętny i podesłał zdjęcia wnętrz? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 13.10.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Witaj kolejna "planetowiczko"! Skontaktuj się z Anariką - buduje k/ Legionowa, ja k/ Mińska Maz. ale dopiero mam zrobione fundamenty, inni są daleko od nas. Wczoraj byłam u Kasiuli, widziałam wykończoną / na dole/ i zamieszkałą Planetę- cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anarika 13.10.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Witaj Szafranka Nie będę wklejać zdjęć bo nie potrafię, a mążniewiele ma wolnego czasu. Może da sie uprosić i wklei kilka zdjęć. Jeśli masz ochotę obejrzeć naszą Planetę to zapraszam. Budujemy w okolicy Nieporętu. Pozdrawiam Anarika Kasiu.....odezwij się, czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 14.10.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Witam Szafrankę, w wolnej chwilii postaram się wkleić kilka fotek, ale to są raczej z piętra, mąż pstrykał jak nie umiałam wejśc na piętro po drabinie Interesują CIę takie? Anarika, jaka wam wyszła powierzchnia do otynkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafranka 14.10.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Oczywiście że chcę zdjęcia ! bardzo..możesz mi wysłać na emaila, zastanawia mniie czy w górnej łazience w miejscu gdzie jest wanna jest opcja zamontowania prysznica,czy skosy i komin tego nie wykluczają? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 14.10.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Najpierw zdjęcia: pralnia:http://images28.fotosik.pl/284/02e6254b7d5bbbac.jpg sypialnia, ta z garderobą:http://images32.fotosik.pl/380/9ac139d3efe04ee4.jpg pokój, tez z lukarną http://images25.fotosik.pl/283/5c9f52f90d2ddcda.jpg pokój na przeciwko tego z lukarną: http://images35.fotosik.pl/20/8368effc991960e3.jpg widok na kuchnię od strony salonu:http://images32.fotosik.pl/380/98f65cef42f27f45.jpg widok na salon od strony kuchni: http://images40.fotosik.pl/20/f96583d4f0f517d4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 14.10.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Oczywiście że chcę zdjęcia ! bardzo.. możesz mi wysłać na emaila, zastanawia mniie czy w górnej łazience w miejscu gdzie jest wanna jest opcja zamontowania prysznica,czy skosy i komin tego nie wykluczają? pozdrawiam Akurat zdjęć górnej łazienki nie mam, i nie pamietam jak nam tam wyszło, ale prysznic się tam chyba raczej nie zmiesci.... być może bedę w sobotę na budowie to cyknę jeszcze zdjęcie tej ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 14.10.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Oczywiście że chcę zdjęcia ! bardzo.. możesz mi wysłać na emaila, zastanawia mniie czy w górnej łazience w miejscu gdzie jest wanna jest opcja zamontowania prysznica,czy skosy i komin tego nie wykluczają? pozdrawiam Akurat zdjęć górnej łazienki nie mam, i nie pamietam jak nam tam wyszło, ale prysznic się tam chyba raczej nie zmiesci.... być może bedę w sobotę na budowie to cyknę jeszcze zdjęcie tej ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafranka 15.10.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 mooon123 dziękuję za zdjęcia, widzę że mamy córeczkę w tym samym wieku Czy okna są standardowe u was czy powiększone w kuchni i salonie? tak sie zastanawiam jakby wyglądało dodatkowe skrzydło w drzwiach tarasowych, na ile można je poszerzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trebor35 15.10.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Witam wszystkich!Mooon fajnie,że wkleiłaś zdjęcia. Najbardziej zależało mi żeby zobaczyć salon od strony kuchni. Ja na razie mogę pochwalić się tylko fundamentami, więc może spróbuję wkleić. http://img530.imageshack.us/img530/682/dscn3237tm3.jpghttp://img530.imageshack.us/img530/dscn3237tm3.jpg/1/w800.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 15.10.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 mooon123 dziękuję za zdjęcia, widzę że mamy córeczkę w tym samym wieku Czy okna są standardowe u was czy powiększone w kuchni i salonie? tak sie zastanawiam jakby wyglądało dodatkowe skrzydło w drzwiach tarasowych, na ile można je poszerzyć... Okna mamy takie, jak w projekcie. Te pomieszczenia, w których są zasłonięte okna, wyglądają na mniejsze. Wydaje mi się, ze Peters chyba powiększał to duże okno w salonie i chyba wklejał zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts