Amelia 2 17.12.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 A jak Wam się podoba taki domek? http://foto3.m.onet.pl/_m/6139e0cd5a40c487130730a77dd2c383,6,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/afaa817d16bf4625df762ffa8d30c20f,6,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/5ed2585bb0470a86969eefef71df742b,6,19,0.jpg zima przerwała prace ziemne ale podbudowa zrobiona, na podwórko wjechać można http://foto0.m.onet.pl/_m/5326f47c66d5292d8f95453078e87af0,6,19,0.jpg moi cieśle niestety góralami nie byli i ich zwieńczenie daszków pozostawiało wiele do życzenia więc spece od elewacji wykorzystali je jako podporę do styropianu i wykończyli trójkąty tynkiem. Ten ciemny trapez przy drzwiach jest tymczasowym zabezpieczeniem przed brudem w przyszłości będzie tu piaskowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 17.12.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Pięknie! Gratuluję! My tynku już nie zdążyliśmy położyć, mamy tylko ocieplony dom. A jak w środku, na jakim etapie jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 17.12.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Pięknie wyglada domek.Az miło popatrzeć.Amelia zasuwasz jak ta lala.No i niech teraz kto powie, że "baba" dopilnować budowy nie potrafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doris28 18.12.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Śliczny domeczek,ciekawie wyglądają trójkąty wykończone tynkiem.Przyznam,że pomysł dość oryginalny.Amelia ,jak postępy prac wewnątrz.Może jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 18.12.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Dziś przyjechał piec na razie koza grzeje salon a farelka garaż przez 24 godziny bo mrozy nastały słuszne jak na tę porę roku. Siedzę więc i palę, nie mam czasu na pisanie ale pomału będę uzupełniać dziennik. Zaczynam wykańczanie trochę nietypowo -od kotłowni, warsztaciku i garażu reszta pomału bo kasa jakoś wyszła Marnia pisałeś wcześniej że robisz elewację i gdzie ona??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 19.12.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 No wiesz Amelia, elewacja jest ale jeszcze tak nie do końca.Tynk kładę wiosnę. Na razie zakończono klejem na siatce.. i bardzo dobrze, bo się okazuje , że trzeba przewód elektryczny położyć do ogrzewania schodków (mata grzejna), żeby mi się żona na schodach zimą nie zabiła. I lepiej to zrobić w styropianie niż rysować tynk wewnątrz.Zdjęcia!Najgorsze jest to, że mi wysiadł aparat foto, więc narobiłem zdjęć komórką i ... klops ...... przewód komórka - komp, nie działa.A że zmieniam komórke, to nie wiem czy uda mi sie je odzyskać. Od środy chodzi piec gazowy.Jakie ciepełko sie powoli robi. Już mam 12st.A przy grzaniu kominkiem było 8st.Jeszcze kilka ustawień i będzie OK.Ale kosztowało to uffff... 15.900 (piec WOLG kondensat (CGS 20/160), komin, pierdoły typu złaczki, robocizna)teraz wybór grzejników.Wycena na nie to 4.900zł. + montaż 150 za szt (chyba trochę za dużo)Zobaczę co w necie znajdę. Postaram się jakoweś zdjęcia załaczyć, tylko musze skubnąć córce aparat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 22.12.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 http://moje-kartki.com.pl//kartki/46/6/d/605.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 23.12.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Wszystkim budującym Wesołych świąt Bożego Narodzenia i Szczęśliwego Nowego roku życzy Marnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doris28 30.12.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 ....SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO....*******2010 ROKU******** Jeszcze chwila, jeden kroki wejdziemy w Nowy Rok.Niech się życie z górki toczy,Niech Wam wiatr nie wieje w oczy,Spełnienia marzeń, wielu pięknych wrażeń,Szczęścia, zdrowia, pomyślności,Niech zawsze radość w sercu gości. ____WYPIJMY.____za MIŁOŚĆ.____za PRZYJAŹŃ.____za ZDROWIE.____za MARZENIA.____za NOWY ROK 2010 ________________________$$$$$$$$$$_______________________$$$$$$$$$$$____________$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$___________§$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$___________§$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$___________§§$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$__________§§§___________$$$$$$$$$$____$$$$$$§§§$$$$$$$_____$$$$$$$$$__$$_____§§§_______$$______$$$$$$$__$_$$$$$§§§$$$$$$$$_$$_$__§§___§§§__________$$$§§§§___§§___________$$$$§§____§§§___________$$$$§__§__§§_____________$$$____§§§_____________$$$$____§§§§________§§§§$$_$$§__§§§§§§§§§§§§§§§$$__$$§§§__§§§§§§§§§§$$$___$$§§§§§§§§§§§§§$$$_____$$$§§§§§§§§$$$_______$$$$$$$$$$__________ $$$$___________$$$___________$$$___________$$$___________$$$___________$$$___________$$$___________$$$___________$$$___________$$$___________$$$_________$$$$$$$___$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ Szampana w bród,wódeczki ciut,kaca małegoi brzuszka pełnego,zdartych zelówek,wielu śpiewanych solówek,porannej kawyi wspaniałej Sylwestrowej zabawy. WSZYSTKIEGO DOBREGO I NAJLEPSZEGO W NADCHODZĄCYM NOWYM 2010 ROKU ŻYCZY DORIS28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 30.12.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 http://moje-kartki.com.pl//kartki/48/6/d/631.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doris28 02.01.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Witam wszystkich w Nowym Roku! Ten roczek zaczynam od zaprezentowania kominka wg własnego projektu http://images44.fotosik.pl/243/b5decfefe66abd4fmed.jpg http://images41.fotosik.pl/239/b41f648c44e888ffmed.jpg http://images50.fotosik.pl/243/eaced30734b8198emed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 04.01.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Witam Planetariuszy w nowym roku! Pytanie - miotamy się nadal z kwestią odgrodzenia pokoju od jadalni. Na rysunkach, które zamieściłam chyba dwie strony wcześniej pokazałam, że chcemy tylko krótką ściankę w miejscu, gdzie w projekcie jest spiżarnia - taką, by lodówka nie stała od razu "na widoku" i kolejną między dwoma oknami na długiej ścianie - taką 250 cm mniej więcej. Pomysł z "powyginaną" ścianą z płyty ściągnęłam od jednej forumowiczki, ale w międzyczasie pojawił się pomysł by między oknami wstawić drewnianą żaluzję pionową, vertical, który dałby swobodę w razie rozsuwania stołu, większych imprez itp. Co o tym myślicie? Czy któryś z planetariuszy zrobił otwartą kuchnię i oddzielił jakoś jadalnię od salonu? Będę Wam bardzo wdzięczna za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 04.01.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Witam wszystkich w kolejnym roku! doris fajny kominek i ukrywający komin. Pewnie masz już jakąś koncepcję kolorystyczną salonu, bo muszę przyznać że ta zieleń w pęknięciu jest odważna ale ładna. LYRECO a dlaczego chcesz oddzielać jadalnię od salonu? Nie jest on za duży i taki odgrodzony kącik może wyjść ciasny. U mojej mamy podczas świątecznego obżarstwa co poniektórzy nie mogąc wysiedzieć na krzesełkach przy stole zalegali na kanapie stojącej w tym samym pokoju ale nadal byli ze wszystkimi i wspólnie się gościli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 04.01.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Amelia - witam Cię moja droga w nowym roku, oby zapisał się jako 1 w naszych planetkach! Co do oddzielenia to już mówię - od scianki do sciany z drzwiami balkonowymi jest ponad 3,5 metra, czy tak czy tak chcemy na calej scianie wielką kanapę i dzieki sciance bedziemy mogli wstawic naroznikowa kanapę. Sugerujemy się opinią, że jadalnia i kuchnia moze być razem, bo to jakby jeden i ten sam temat, ale nie chce siedzac w salonie non stop czuc sie jak w kuchni przy garach. Sama już nie wiem, chcę się oddzielić, ale z jednej strony obawiam się tego poczucia prowizorki z verticalem, z drugiej - sciana z nidy już jak powstanie to nie ustawie sobie w jadalni stołu w poprzek - w razie imprezy - tak jakbym mogła to zrobić zsuwając vertical... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 04.01.2010 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 A ja teraz mam kuchnio-jadalnię i głupio mi przed gośćmi, którzy widzą ten nieunikniony bajzel jaki jest w kuchni gdy się wymienia talerze i potrawy dlatego zdecydowanie oddzielam kuchnię od salonu ścianką z rozsuwanymi drzwiami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 04.01.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Witam śliczne Panie budowlanki i Panów budowlańców. Kominek jest bardzo fajny, taki prosty bez udziwnień, w moim stylu )). Ja także odzielam tylko kuchnie od salonu i będa tylko drzwi przesuwne. Salon nie powala swoim rozmiarem. Plus u mnie jest taki, że grzeje od świąt jak lala. Tylko chodzi podłogówka i bez problemów 20st. na starcie na dole. Na górze nie wiele wiecej. Znaczy sie dom dobrze ocieplony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 04.01.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Cześć Wszystkiego dobrego dla wszystkich w Nowym Roku KOminek bardzo ładny, jaki to wkład? Marnia, ile zużywasz gazu, żeby miec taką temperaurę? My właśnie stoimy przed wyborem pieca i jakoś ciężko nam się zdecydowć na cokolwiek..... Co do ścianki to my dajemy taką małą pomiędzy kuchnią i jadalnią, podobnie jak chyba Kasia zrobiła. Wydaje mi się, że ta przestrzeń jest zbyt małą, żeby ją jeszzcze dodatkowo dzielić... pzdr m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 04.01.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Planeta I to wg mnie dom o idealnym rozkładzie wewnatrz. Jest niestety troche za szeroki. Z zewnatrz tez wolalabym, zeby byl inny. Pozdrawiam wszystkich Planetarian! Badziecie mieli na pewno bardzo wygodne i funkcjonalne domki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 05.01.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 A u mnie +3 st. dobrze że nie minus Panowie hydraulicy 2 miesiące uzbrajają kotłownię, która już wygląda jak w łodzi podwodnej naszpikowana rurkami, naczynkami, pompkami ale zapomnieli kupić jeszcze jednego jakiegoś naczynka wyrównawczego a czas to remanentów i przez to nie można odpalić c.o.! zjebutałam, potrącę za prąd bo woda w chałupce jest i muszę farelką grzać pomieszczenie gdzie wchodzą rurki z wodą i czekam ... bo nie mam innego wyjścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 05.01.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 http://i49.tinypic.com/14kkvew.jpgCO Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts