marnia 15.01.2010 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 paskuda Ja się nie podlizuję, ja sie myję myję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 19.01.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Mam już ciepło w domu!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 20.01.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Gratulejszym Amelio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 20.01.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Dzięki! Niby to nic wielkiego, każdy ten etap przechodzi i zaraz zapomina dążąc do następnego celu, ale jak cieszy, zwłaszcza gdy długo wyczekiwany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doris28 20.01.2010 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Ja również witam nowych planetariuszy! Amelio i Lyreco widzę,że forum nie umiera-to dzięki Wam ,no czasem Marnia się odezwie ,ale fotkami nie chce się chwalić Mooon jak tam twoja wędrówka po sklepach się skończyła,wybrałaś coś? Poniżej wklejam obiecane zdjęcia łazienki,wc i kuchni http://images45.fotosik.pl/250/0b5452ad6bbe55c4m.jpg z prawej strony wejście do wc http://images45.fotosik.pl/250/9cdf7bae805dba5cm.jpg http://images38.fotosik.pl/245/5e74c6bc09a094e8m.jpg http://images43.fotosik.pl/249/dcd61ad6d3215258m.jpg http://images38.fotosik.pl/245/d16d289528cbf88cm.jpg http://images35.fotosik.pl/104/639c0f109838d67cm.jpg w wc będzie mała narożna umywalka a tutaj już kuchnia http://images42.fotosik.pl/161/0606aae207ac6bbbm.jpg A teraz czekam na Wasze zdjęcia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 21.01.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Doris świetnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macada 22.01.2010 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Witam, Aż serce rośnie i nie ukrywam troszeczkę rośnie też zazdrość bo do takiego stanu to mamy jeszcze baaardzo daleką drogę.... My na początek załatwiamy ogrodzenie, bo niestety konserwator zabytków miesza przy MPZP. A tak płot zgłosimy, na wiosnę częściowo ogrodzimy i na samą budowę będzie jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 22.01.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Dobre sobie, Doris czym my się mamy chwalić, jesteśmy daaaleko za tobą to w dolnej łazience masz tyle miejsca że i wanna się mieści i wc oddzielnie? czy to poddaszowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 22.01.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Słuchajcie, jaki macie pomysł na wykończenie i zagospodarowanie wnęki pod schodami? Pytanie nie dotyczy Marni, który cwaniak jeden zrobił sobie piwniczkę a wcześniej się nie chwalił swoim zamiarem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doris28 22.01.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Dobre sobie, Doris czym my się mamy chwalić, jesteśmy daaaleko za tobą to w dolnej łazience masz tyle miejsca że i wanna się mieści i wc oddzielnie? czy to poddaszowa? To łazienka i wc na dole,poddaszowa będzie robiona w przyszłości,dlatego też zrezygnowałam z kabiny prysznicowej.Prysznic będzie oddzielnie zamontowany na tym niebieskim pasie nad wanną,a pryskającą wodę ma chronić( szklany lub plastikowy) składany parawan Miejsca w tej łazience dużo nie ma,ale jeszcze zmieszczę pralkę Wc jest wystarczające by załatwić swoje potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doris28 22.01.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Słuchajcie, jaki macie pomysł na wykończenie i zagospodarowanie wnęki pod schodami? Pytanie nie dotyczy Marni, który cwaniak jeden zrobił sobie piwniczkę a wcześniej się nie chwalił swoim zamiarem U mnie będą schody drewniane,więc nie bardzo mam co tam schować.Jak na razie myślę pod samym spocznikiem zrobić "mały ogród"(wyłożyć pas małymi białymi kamyczkami i na tym postawić doniczki z roślinkami cieniolubnymi. Przy drzwiach do sypialni po lewej stronie będzie wysoki ozdobny grzejnik.Myślę,że klatka będzie się ładnie prezentować.Taki mam plan na dzień dzisiejszy,a że kobieta zmienną jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 22.01.2010 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Dobre sobie, Doris czym my się mamy chwalić, jesteśmy daaaleko za tobą to w dolnej łazience masz tyle miejsca że i wanna się mieści i wc oddzielnie? czy to poddaszowa? To łazienka i wc na dole,poddaszowa będzie robiona w przyszłości,dlatego też zrezygnowałam z kabiny prysznicowej.Prysznic będzie oddzielnie zamontowany na tym niebieskim pasie nad wanną,a pryskającą wodę ma chronić( szklany lub plastikowy) składany parawan Miejsca w tej łazience dużo nie ma,ale jeszcze zmieszczę pralkę Wc jest wystarczające by załatwić swoje potrzeby Pralka?? Doris, a może ty swoją łazienkę na dole zrobiłaś z gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 22.01.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Super Doris! Bardzo ładnie! Tylko szkoda, że zdjęcia takie małe Prawdopodobnie też będziemy mieli turkusową łazienkę Czy już pisałaś jakiej wyskości masz murek w salonie? WC zrobiliście kosztem pomieszczenia gospodarczego? Mam nadzieję, że niedługo też wkleję zdjęcie. Będzie to fotka najbardziej oczekiwanej rzeczy w naszym domu pozdrawiam m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 22.01.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Słuchajcie, jaki macie pomysł na wykończenie i zagospodarowanie wnęki pod schodami? Pytanie nie dotyczy Marni, który cwaniak jeden zrobił sobie piwniczkę a wcześniej się nie chwalił swoim zamiarem Amelia, zaglądałąś do tego wątku? http://forum.muratordom.pl/szukam-zdjecia-specyficznych-schodow-zapomnialem-gdzie-bylo,t178385.htm Niektórzy mają nawet WC pod schodami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rychup78 23.01.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Witajcie! Chcemy dołączyć do grona budujących Planetę. Jesteśmy na etapie adaptacji projektu. Z budową zamierzamy ruszyć w II połowie 2010. Liczymy na Wasze rady i porady Architekt adaptujący zaproponował poszerzenie wszystkich okien do 150 cm. Przenosimy kotłownię na tył domu obok schodów. Czy ktoś robił taką zamianę? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doris28 23.01.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Witaj w gronie! U mnie kotłownia jest tak jak w projekcie. Moim zdaniem okna są wystarczające,a przy poszerzeniu trzeba się liczyć z większymi kosztami Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 25.01.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Witajcie! Chcemy dołączyć do grona budujących Planetę. Jesteśmy na etapie adaptacji projektu. Z budową zamierzamy ruszyć w II połowie 2010. Liczymy na Wasze rady i porady Architekt adaptujący zaproponował poszerzenie wszystkich okien do 150 cm. Przenosimy kotłownię na tył domu obok schodów. Czy ktoś robił taką zamianę? Pozdrawiamy Witaj, poczytaj wcześniejsze wątki, chociaż jest ich sporo Peters a potem i ja w ślad za nim mamy kotłownie za garażem, bardzo dobry pomysł, tylko u mnie jest ciut za mała - śmiało można było zabrać kawałek garażu, gdzieś w moim dzienniku są zdjęcia jeszcze w stanie surowym. Dzięki temu jest mniejszy komin /chociaż w nowej kotłowni trzeba dostawić jeszcze jeden/ i mieszczą się szerokie drzwi między garażem a domem. Moi murarze coś przerobili,podnieśli podłogę w garażu tak że nie mam schodków do garażu a na stryszku jest tylko jeden,a co dziwne nie zmieniła się bryła zewnętrzna Okna mam w lewym szczycie i w prawym-na stryszku w "pralni" i "garderobie" 150x120 a w "kotlowni" i garażu 120x90, reszta jak w projekcie, tylko zamiast drzwi balkonowych okno 150x150. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 25.01.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Słuchajcie, jaki macie pomysł na wykończenie i zagospodarowanie wnęki pod schodami? Pytanie nie dotyczy Marni, który cwaniak jeden zrobił sobie piwniczkę a wcześniej się nie chwalił swoim zamiarem Amelia, zaglądałąś do tego wątku? http://forum.muratordom.pl/szukam-zdjecia-specyficznych-schodow-zapomnialem-gdzie-bylo,t178385.htm Niektórzy mają nawet WC pod schodami.... Bardzo fajne pomysły, chociaz żadne z nich nie są takie jak nasze to podpatrzec można. U mnie pod spocznikiem na ścianie od salonu są 2 skrzynki od c.o. i muszę mieć do nich dostęp, wiec może jakaś szafa a pod schodkami póleczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 25.01.2010 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 My będziemy mieli schody drewniane i chcemy je zrobić trochę takie inne, dlatego też pod schodami tylko pewien specjalny stoliczek i lampka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macada 26.01.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Co do zmian, to my planujemy rezygnację z daszków nad wejściem i tarasem (jakoś tak mi nie pasują ) za to w górnej sypialni powinno być okno takie jak od frontu zamiast połaciowego, rezygnujemy też z balkonu w górnej sypialni, przeniesiemy kotłownię na tył garażu Tu pytanie do Amelii2 - Dlaczego jest potrzebny 2 komin, na co powinniśmy zwrócić uwagę? Będą jeszcze inne zmiany, mam kilka pomysłów, ale to wyjdzie przy adaptacji projektu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts