mooon123 01.03.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 A bo ja raczej czytam, rzadziej piszę Co do korytarza to się z Tobą nie zgadzam, my włąśnie mamy bez tej wnęki i wcale nie jest kiszkowato moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macada 02.03.2010 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Tak się właśnie zastanawiam nad możliwością powiększenia tej łazienki kosztem wnęki Nie wydaje mi się żeby korytarz był kiszkowaty, bo jego wymiary nie są duże i jest salon, który otwiera przestrzeń. Moon czy możesz podesłać jakieś zdjęcia na maila, będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 02.03.2010 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Nie na maila tylko na forum, inni też chcą popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 02.03.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Muszę najpierw je zrobić, przeglądałąm nawet wcześniej, żeby wkleić ale nie mam ładnego zdjęcia pokazującego ten fragment domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 03.03.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Jeśli mówicie o powiększeniu dolnej łazienki to my tak mamy. Generalnie nasza planeta jest powiększona wszędzie, gdzie sie da! Na górze także powiększyliśmy ją o tę skrytkę - a za nami Amelia. Mamy zdjęcia, stronę, dwie wcześniej umieściłam link do fotosika.http://planeta2.fotosik.pl/albumy/729641-2.html tu i zdjęcie dalej to łazienka na górze - u nas wyjście na strych jest tylko z łazienki.http://planeta2.fotosik.pl/albumy/729641-6.html tu korytarz na dole - stoję przed drzwiami do gabinetu, w miejscu gdzie staną schodya tu inne ujęcie - od strony wejscia - jak widac, nie mamy wiatrołapu http://planeta2.fotosik.pl/albumy/729641-12.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macada 03.03.2010 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Dzięki Lyreco7 za foty, teraz mam pogląd na stan faktyczny. Korytarz jest ok. Czy zmieniliście położenie okna w górnej łazience, czy dodajecie dodatkowe? Nasze powiększenia to: dolna łazienka w taki sam sposób, powiększenie górnej łazienki jest już postanowione i zrealizuję swoje marzenie o wykuszu w salonie. Rezygnujemy też ze spiżarni w kuchni, więc ona też będzie przestronniejsza i bardziej ustawna. Niestety ja nie mogę podzielić się z Wami żadnymi zdjęciami Planetki, ale to tylko jeszcze przez jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 03.03.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Okno w górnej łazience będzie dachowe. Co do spiżarni to my też jej nie robimy(najprawdopodobniej zainwestujemy w pompę ciepła i będzie miejsce w kotłowni na półki na pierdołki ze spiżarni, co do kuchni dzielimy się chyba ścianką między kuchnią a jadalnią - jak powstanie to pokażę ;D Ze zmian to jak widać na fotkach - dwie sypialnie połączone są w jedną - dla nas. Mały pokój przyszłościowy, na razie dla gości. Strych nie jest więc dzielony jak w projekcie, bo nie ma do niego wejścia z małego pokoju. Jak widać - ze zmian to jeszcze przesunięty balkon - na razie bryłą trochę mało ciekawa, ale jak przyjdzie dachówka i okna dachowe to się to zmieni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rabbitp 06.03.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Witam wszystkich.My zaczynamy w czerwcu niedaleko Wieliczki.Mam pytanie bo dalej się miotam z materiałem.Co doradzacie Ytonga jak w projekcie - ścian jednowarstwowa, czy może 24 i docieplenie.Proszę o pomoc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Kam 06.03.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 No i zaczynamy Jest działka, mamy projekt, jest i architekt który ma nam to wszystko adaptować. Ze zmian w projekcie (na razie ) największą jest ta, że pod garażem będzie piwnica z przeznaczeniem na kotłownie i skład na węgiel. W/g mojego architekta od lipca 2009 zmieniono przepisy i kotłownia w której będzie piec na węgiel musi mieć 30m3. Pozostałe zmiany to spiżarnia 1/3 jest likwidowana a jej role przejmie pomieszczenie 1/8. Łazienkę na dole powiększamy o tą całą wnękę. Dzięki cennym uwagą zawartym na tym forum, na schodach będzie okno. Co do góry to jeszcze się zastanawiamy czy pozostawić to pomieszczenie 2/5 czy o nie powiększyć łazienkę (LYRECO7 ma tak zrobione i to nam się podoba). Planujemy też w dużym pokoju dać okno nie dwu lecz trzy-skrzydłowe (ma ktoś tak zrobione?) Jest ktoś na tym forum z dolnego śląska, kto chciałby się pochwalić swoim domkiem (na żywo zawsze lepiej wygląda i z żoną chętnie byśmy się o tym przekonali). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rabbitp 07.03.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 A jaki materiał na ściany wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macada 07.03.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Witam Dolnoślązaków, cieszę się że pojawił się ktoś z tego regionu. Niestety my jesteśmy jeszcze przed zakupem projektu, chociaż jesteśmy zdecydowani w 100% na Planetę II. Czekamy na decyzje administracyjne i ruszamy. Pozdrawiamy i trzymamy kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Kam 07.03.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Macada - szkoda, że Wy nie macie już wybudowanej Planety, było by gdzie podpatrywać Rabbitp - jeszcze nie wiemy, we wtorek mam spotkanie z wykonawcą i się okaże Teraz to muszę niestety czekać na zgody - ciekawe jak długo? Amelia 2 - jakie Ty jeszcze robiłaś przeróbki (oprócz tych co ja wymieniłem)? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 08.03.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Zajrzyj do mojego dziennika, jest tam sporo zdjęć. Łazienka górna jest powiększona o cały korytarzyk i dałam drugie małe ze względu na daszek nad wejściem okno, które też musi być plastikowe ze względu na wilgoć. Pomieszczenie 1/8 u mnie będzie roboczą kuchnią, w kuchni spiżarka koniecznie! mniej szafek, miejsce na duże rzeczy i gotowe potrawy przygotowane przed imprezą Łazienka dolna powiekszona o połowę szafy i jest luźna, zupełnie wystarczająca ponieważ nie planowałam w niej bidetu - wydaje mi się żę jest to urządzenie zbyt intymne żeby było w łazience ogólnodostepnej Kotłownia za garażem, piwnicy nie mam bo poziom wód gruntowych jest u mnie za wysoki, ale kotłownia pod garażem jest bardzo dobrym pomysłem.2 okna w salonie są symetryczne do tych na górze, ale myślę że potrójne też nie wygladało by głupio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rabbitp 08.03.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Amelia. GRATULACJE . Jesteśmy z żona pod OGROMNYM wrażaniem.Twój optymizm jest motywujący.PozdrawiamyMateriał masz 24cm bk.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 09.03.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Tego z projektu BK 36cm u nas nie uświadczysz, tylko na zamówienie a jakby w trakcie robot trochę zabrakło to przestój i pozostałości trudno by było się pozbyć. Poza tym już fundamenty trzeba robić szersze pod 36-tkę. U siebie mam 24cm + 15 cm styropianu, do tego 10cm styro na podłodze i gdy piec zgaśnie to temperatura spada tylko o 1 stopień przez dobę mimo mrozu na zewnątrz Teraz budowa to czysta przyjemność, pierwszy dom budowałam za komuny gdy nie było materiałów, całe noce wystawało się w GS-ach gdy mieli coś rzucić a fachmanów umawiało się na rok wcześniej, a i tak nie było pewności czy przyjdą. Jakości to już się od nich wogóle nie wymagało Powodów do optymizmu jest wiele: chałupka juz prawie nadaje się do zamieszkania, no i idzie wiosna wprawdzie bardzo pomału ale kiedyś dojdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rabbitp 28.03.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Hej , ktoś pamięta ile wchodzi szt. Ytonga 24 zamiast 36,5 ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 30.03.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Witam, a co tu tak pusto. Widać Amelia kończy juz budowę. Uwaga do wszystkich budujących. Róbcie jak najwiecej zdjęć swojej chałupy. Ja zrobiłem o kilka za mało i teraz zostało mi kilka przewodów i za cholerę nie wiem do czego. Sterczą dwa takie pod dachem i ... wk.... człowieka. Jestem na etapie oczyszczalni ogrodowej, tzn szukam osadnika i kilka metrów rur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rabbitp 30.03.2010 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Cześć. My dostaliśmy dziś telefon od ekipy że mogą zacząć zamiast w czerwcu to już 12 kwietnia, wszystko spoko tylko dopiero załatwiamy kredyt. Na razie zrobią fundament.Dziś rozmawiałem z kier budowy i nie jest przekonany do Ytonga.Już sam nie wiem co robić.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 30.03.2010 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Przechodziłem przez ten etap, więc doskonale Cię rozumiem. Kazdy materiał ma swoje plusy i minusy. Tak naprawdę mało istotne jest z czego. Ja mam dom z ceramiki poryzowanej, ścianki wewnętrzne z BK.Każdy ma jakieś za i przeciw, a i tak najczęściej decyduje cena. BK łatwo sie obrabia, jeżeli chcesz np jakieś łuki i zawijasy.Niestety będzie więxcej takich "problemów". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 31.03.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Witajcież nie odzywam się żeby nie drażnić tych co dopiero zaczynają ale na bieżąco prowadzę dziennik. Marnia mam 2 zdjęcia Twoich kabelków róg od strony tarasu i lukarny z frontu, może akurat o te strony chodzi?http://gify.roziu.pl/images/rsgallery/thumb/zszokowany_02.GIF.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts