Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chata otynkowana wewnątrz i ocieplona na zewnątrz.

Jedno co mi się nie podoba to ciemna klatka schodowa. Myślałem że sytuację rozwiąże okno dachowe na froncie budynku, pomogło ale całkowicie nie rozwiązało problemu. Prawdopodobnie na wiosnę wykuję otwór na świetlik w ścianie. Mam już jakiś pomysł na to. Lub najprościej wstawię okno 780 x 980 dachowe nad samą klatką schodową. Większe nie chce mi się zmieścić.

Witam!

Marnia namiar na tartak z którego brałam drewno: Jerzy Łupikasz z Biłgoraja tel 606306571, ale lojalnie ostrzegam ze mozna nerwicy nabawić sie podczas czekania, a co do ceny za m2 to nie wiem bo przeliczane było drewno i w sumie wyszło 14m2 a nie jak w projekcie 11m2, a i ciesla cos poprawiał po swojemu i dodatkowo dopisał pare elementów,ale w sumie za całosc wyszło 12,700;Pewnie mozna by taniej ale solidna robota,zobaczycie na zdjęciach!! Póki co jeszcze nie zaczęli,moze jutro a moze w poniedziałek, to czekanie na wykonawców i ciągłe przekładanie terminów jest dobijające, a to dopiero połowa drogi, co bedzie przy wykończeniówce wolę nie myśleć,jeszcze!

Z tym doświetleniem klatki,też sie zastanawiałam ale my mamy okna dachowe nad garażem zamiast w ścianie ( zlikwidowalismy bo za wąska działka), i tak sie zastanawiam jak to wizualnie bedzie sie prezentować jak napaciamy tyle okien?? Ale póki co ze wzgledu na kradzieże okna dachowe wstawiamy dopiero na wiosnę, wiec temat bedzie otwarty. Pan mąż nie chce,pyta: A po co ci tam okno???? I gadaj z takim!!!

Ja też zamawiałem coś około 14 m3. Niestety bardzo dużo zostało. Zresztą każdy kto ogląda mój dom twierdzi że tak masywnej więźby to już dawno nie widział. To samo mówił cieśla. Tak wiec wydaje mi się że projektanci trochę z tym przesadzili.

Też taka opinię słyszałem.

Ja klatke planuje doświetlić świetlikami.

Nie chcę być nachalny Peters, ale naprawdę chciałbym zobaczyć to "nasze" cudo i zasiegnąć info na temat budowy od osoby, która najwięcej może na ten temat powiedzieć, czyli od Ciebie.

Byłbym wdzięczny, za jakiś kontakt do Ciebie, adres gdzie "nasza przyszłość" stoi.

Daj znać czy to możliwe.

Mój nr.601 660 200.

Tak, śpimy,zawzięci jesteśmy,mamy ogrzewanie z butli takze jakoś ciągniemy, obyjuz nie długo,moze przed świetami jak pogoda dopisze to skończą???????

Chłopaki sprytne,w sobotę kończą,także cyknę fotki i podeślę. Marnia ja cie zaprosze ale jak dach będzie w pełnej krasie,tyle ze bez okien bo wstawiamy na wiosne! Wytrzymasz??? :wink:

POGODA!!! Zeby murarze mogli kominy dokończyć! Pozdrawiam!!! :wink:

A było to tak: Smarowane dysperbitem 3 razy, do tego niebieski styropian, ewentualne szparki na łaczeniach mąz uszczelniał pianką i na zimę przykryliśmy folią. Bloczki powinny mieć obrzutkę ale nie wiedziec czemu nasi fachmani nie zrobili a my nie dopilnowaliśmy. A jaka gleba? Nie robiliśmy badań,któż to wie?

U mnie bez zmian, czekam na dokończenie kominów. Murarze nie przychodzą ,chyba za wczesnie ich pochwaliłam :( . Marudzą ze zimno i ze wyciągarki nie mogą podłączyć ( nie mamy prądu),wiec mąz wziął urlop i sam im te pustaki na dokonczenie szczytów wniesie. U nas wszyscy tak zajeci budową czy juz porządki i zakupy przedswiateczne uskuteczniacie? Pozdrawiam

I zmiany są!!! Dzisaiaj wpadł cieśla na budowe zeby kończyć dach a tu podciągi, szczyty, kominy niedokończone!!!! Pyta wiec co ma robić,albo wchodzi teraz albo po nowy roku dopiero,powiedziałam teraz a z murarzami juz załatwie, i jutro bedą robili wszystko na raz. Moze to i dobrze,murarze sie zmobilizuja jeszcze troszku przed świetami bo chyba juz nie zamiezali pracować. Dalsze relacje z placu boju niebawem,pewnie juz jutro! Napisze jak sie ekipy zgrywały, A do tego mój mąż bedzie ocieplał lukarny!! Ach sie bedzie działo, tyle najważniejszych,moze sie nie powybijają? :wink: Pozdrawiam

Ps. Marnia, jak sądze po Nowym Roku spotykamy sie na ogledzinach?

Mooon 123,puk puk.

A peters pogniewany jakis, juz w ogóle nie zagląda :cry: Nic nie podpowie i nie pochwali sie,a szkoda!

halo, halo

jestem :)

i pomimo, że się nie udzielam to cały czas czytam :D

jakaś klapnięta jestem więc często tylko zerkam co i jak u was ale sama nic nie piszę

trochę wkurzona jestem bo mamy zrobioną adaptację, chcieliśmy uzgodnić wjazd na działkę i dostalismy takie pismo z gminy, że sami nie wiemy co o tym myśleć, pojutrze mąż jedzie tam normalnie pogadać, żeby powiedzieli co i jak.....

Kasiu powodzenia, czekam na fotki :D

pa pa

m