marnia 26.11.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Kolumny widziałem na zdjęciu.Są super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 30.11.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Chata otynkowana wewnątrz i ocieplona na zewnątrz. Jedno co mi się nie podoba to ciemna klatka schodowa. Myślałem że sytuację rozwiąże okno dachowe na froncie budynku, pomogło ale całkowicie nie rozwiązało problemu. Prawdopodobnie na wiosnę wykuję otwór na świetlik w ścianie. Mam już jakiś pomysł na to. Lub najprościej wstawię okno 780 x 980 dachowe nad samą klatką schodową. Większe nie chce mi się zmieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 30.11.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Witam!Marnia namiar na tartak z którego brałam drewno: Jerzy Łupikasz z Biłgoraja tel 606306571, ale lojalnie ostrzegam ze mozna nerwicy nabawić sie podczas czekania, a co do ceny za m2 to nie wiem bo przeliczane było drewno i w sumie wyszło 14m2 a nie jak w projekcie 11m2, a i ciesla cos poprawiał po swojemu i dodatkowo dopisał pare elementów,ale w sumie za całosc wyszło 12,700;Pewnie mozna by taniej ale solidna robota,zobaczycie na zdjęciach!! Póki co jeszcze nie zaczęli,moze jutro a moze w poniedziałek, to czekanie na wykonawców i ciągłe przekładanie terminów jest dobijające, a to dopiero połowa drogi, co bedzie przy wykończeniówce wolę nie myśleć,jeszcze! Z tym doświetleniem klatki,też sie zastanawiałam ale my mamy okna dachowe nad garażem zamiast w ścianie ( zlikwidowalismy bo za wąska działka), i tak sie zastanawiam jak to wizualnie bedzie sie prezentować jak napaciamy tyle okien?? Ale póki co ze wzgledu na kradzieże okna dachowe wstawiamy dopiero na wiosnę, wiec temat bedzie otwarty. Pan mąż nie chce,pyta: A po co ci tam okno???? I gadaj z takim!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 30.11.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Peters, tak nieśmiało i delikatnie prosimy o jakieś fotki poglądowe. Dasz radę w międzyczasie? Miło by nam było obchwalić cię trochę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 30.11.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Ja też zamawiałem coś około 14 m3. Niestety bardzo dużo zostało. Zresztą każdy kto ogląda mój dom twierdzi że tak masywnej więźby to już dawno nie widział. To samo mówił cieśla. Tak wiec wydaje mi się że projektanci trochę z tym przesadzili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 04.12.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 U nas więzba juz się robi,dzisiaj zaczęli i okazało się ze nie dostaliśmy murłat! Mają dzisiaj naprawic swój błąd,nic gładko sie nie odbywa, zawsze cos!!!! Pozdrowienia!Słabiutko u nas z przepływem informacji na temat budowy naszej planety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 04.12.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 O jak fajnie, rozpoczęłam kolejną stronke!!! Odzywajcie sie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 05.12.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Ja też zamawiałem coś około 14 m3. Niestety bardzo dużo zostało. Zresztą każdy kto ogląda mój dom twierdzi że tak masywnej więźby to już dawno nie widział. To samo mówił cieśla. Tak wiec wydaje mi się że projektanci trochę z tym przesadzili. Też taka opinię słyszałem. Ja klatke planuje doświetlić świetlikami. Nie chcę być nachalny Peters, ale naprawdę chciałbym zobaczyć to "nasze" cudo i zasiegnąć info na temat budowy od osoby, która najwięcej może na ten temat powiedzieć, czyli od Ciebie. Byłbym wdzięczny, za jakiś kontakt do Ciebie, adres gdzie "nasza przyszłość" stoi. Daj znać czy to możliwe. Mój nr.601 660 200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 05.12.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 W każdej wolnej chwili, do Ciebie Kasiula zaglądnę, coby w razie kłopotów na duchu nieco podnieść,fe cóż piszę,coby same dobre wieści od Ciebie przeczytać. W tej przyczepie, to jeszcze bywacie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 06.12.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Tak, śpimy,zawzięci jesteśmy,mamy ogrzewanie z butli takze jakoś ciągniemy, obyjuz nie długo,moze przed świetami jak pogoda dopisze to skończą??????? Chłopaki sprytne,w sobotę kończą,także cyknę fotki i podeślę. Marnia ja cie zaprosze ale jak dach będzie w pełnej krasie,tyle ze bez okien bo wstawiamy na wiosne! Wytrzymasz??? POGODA!!! Zeby murarze mogli kominy dokończyć! Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 07.12.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 No nie wiem, nie wiem. Ciężko będzie. U mnie w przyszłym tygodniu fundametta kończą, więc bacz, bo się u Ciebie na budowię z pizzą pojawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 08.12.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Fajnie,pytanie tylko jak mnie znajdziesz, a raczej naszą budowe??? Wiem ze Lublin to duza wioska ale przeszukać okolice???? Dla ułatwienie znak rozpoznawczy,kolejny, ukończona więżba!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 09.12.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 wow Gratulacje. Teraz szybciutko daszek i już na głowe kapac nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 12.12.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 A no właśnie szybciutko daszek! Póki co kominy, w poniedziałek murarze przyszli ale juz we wtorek i dzisiaj niestety nie, a od jutra śnieg! Takze z tym szybciutko nie da rady. Ale podobno mam juz jeden komin!!! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 12.12.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Niestety pogoda nas ostatnio nie rozpieszcza.Ja też nie mogę skończyć fundamentów, bo mokro.A propos fundamentów.Jak zabezpieczaliście ściany fundamentowe i jaki macie grunt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 12.12.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 A było to tak: Smarowane dysperbitem 3 razy, do tego niebieski styropian, ewentualne szparki na łaczeniach mąz uszczelniał pianką i na zimę przykryliśmy folią. Bloczki powinny mieć obrzutkę ale nie wiedziec czemu nasi fachmani nie zrobili a my nie dopilnowaliśmy. A jaka gleba? Nie robiliśmy badań,któż to wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 14.12.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 I na placu boju zostały tylko 2 kominy. Ale murarzom zimno i śnieg pada takze przestój, mam nadzieję ze chwilowy i w poniedziałek dokończą! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 17.12.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 U mnie bez zmian, czekam na dokończenie kominów. Murarze nie przychodzą ,chyba za wczesnie ich pochwaliłam . Marudzą ze zimno i ze wyciągarki nie mogą podłączyć ( nie mamy prądu),wiec mąz wziął urlop i sam im te pustaki na dokonczenie szczytów wniesie. U nas wszyscy tak zajeci budową czy juz porządki i zakupy przedswiateczne uskuteczniacie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 17.12.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 I zmiany są!!! Dzisaiaj wpadł cieśla na budowe zeby kończyć dach a tu podciągi, szczyty, kominy niedokończone!!!! Pyta wiec co ma robić,albo wchodzi teraz albo po nowy roku dopiero,powiedziałam teraz a z murarzami juz załatwie, i jutro bedą robili wszystko na raz. Moze to i dobrze,murarze sie zmobilizuja jeszcze troszku przed świetami bo chyba juz nie zamiezali pracować. Dalsze relacje z placu boju niebawem,pewnie juz jutro! Napisze jak sie ekipy zgrywały, A do tego mój mąż bedzie ocieplał lukarny!! Ach sie bedzie działo, tyle najważniejszych,moze sie nie powybijają? Pozdrawiam Ps. Marnia, jak sądze po Nowym Roku spotykamy sie na ogledzinach? Mooon 123,puk puk. A peters pogniewany jakis, juz w ogóle nie zagląda Nic nie podpowie i nie pochwali sie,a szkoda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 17.12.2007 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 halo, halo jestem i pomimo, że się nie udzielam to cały czas czytam jakaś klapnięta jestem więc często tylko zerkam co i jak u was ale sama nic nie piszę trochę wkurzona jestem bo mamy zrobioną adaptację, chcieliśmy uzgodnić wjazd na działkę i dostalismy takie pismo z gminy, że sami nie wiemy co o tym myśleć, pojutrze mąż jedzie tam normalnie pogadać, żeby powiedzieli co i jak..... Kasiu powodzenia, czekam na fotki pa pa m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts