kasiula77 19.12.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Fotki bedą w prezencie świątecznym. 2 ekipy to nadto, są zgrzyty na placu boju, ale jakoś mam nadzieję dotrwamy do finiszu tego etapu. Mam pytanie pilne do Petersa? Jak ociepliłes szczyt miedzy garazem a domem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 19.12.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Ociepliłem jeszcze przed położeniem dachówki. Tak było o wiele wygodniej i wydaje mi się że dobrze zrobiłem. Styropian na całej wyoskości krokwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 19.12.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Ociepliłem jeszcze przed położeniem dachówki. Tak było o wiele wygodniej i wydaje mi się że dobrze zrobiłem. Styropian na całej wyoskości krokwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 19.12.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Fotki bedą w prezencie świątecznym. świetnie , my brniemy dalej w papierach, projektant musi zrobić wstę-pny projekt drogi, GMINNEJ DROGi, na nasz koszt ale na szczęście projektant jest dosyć tani.... m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 19.12.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Ciekawe czy droga będzie równie tania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 20.12.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Peters, pochwal sie czego dokonałes? W ogóle sie nie odzywasz. Przeslij fotki na poczte. U nas murarze dzisiaj kończą, ale były ostre zgrzyty pomiedzy murarzami a cieslami.I jedni i drudzy powiedzieli ze oni taką robote pi..... i idą na inna budowe pracowac w spokoju. Skończyło sie tak ze mąż przekonał ich ekstra gotówką. Naszczescie jakoś w zgodzie konczą i jedni i drudzy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 20.12.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 No jak to się nie odzywam. Wczoraj przeciez napisałem. Wytarczy spojrzeć wyżej. Zajrzyj też na skrzynkę pocztową to tez masz info. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 20.12.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 A własnie intuicyjnie zajrzałam,czytałam i oglądałam. Dzieki za odpowiedz,mąż juz ociepla! A z ta droga to szczeze watpie czy bedzie tanio,podpytam sasiada,on robi do siebie kawałek dł jakies 60mxchyba3m,podpytam jakie koszty. Ma połozoną geowłóknine i na tym piasek,póki co!Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 20.12.2007 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Peters, jak ocieplałeś lukarny? Pilne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 20.12.2007 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Z tymi lukarnami to nie taka prosta sprawa. Ludzie z firmy którzy ocieplali mi dom namawiali mnie żebym dał styropian 12cm. natomiast ja nie chciałem zmieniać zanadto proporcji lukarny więc dałem tylko styopian 4 cm. W zasadzie tylko po to żeby tynk miał się czego trzymać. Styropian przykręcony jest wkrętami z szerokimi podkładkami talerzowymi do płyty OSB. Na to klej, siatka i klej na siatce. Możecie dać oczywiście grubszy styropian. Wyszedłem z założenia że i tak dam od wewnątrz wełnę 20 cm więc powinno wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 20.12.2007 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 a może to był nawet styropian 3 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 22.12.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Składam życzenia świateczne wszystkim "Planetariuszom", wszystkiego naj....... kasiula77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 22.12.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Peters dzieki z odpowiedz, jauz sobie poradziliśmy! Pozdrawiam i dzieki za fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 23.12.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZENIA ŚWIATECZNE I NOWOROCZNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 27.12.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Witam wszystkich poświatecznie. Co słychać? Peters, jak rozwiązałeś dostęp do kominów, masz stopnie kominiarskie? I czy najpierw miałeś u siebie tynki wew.czy okna? I czy wymiary ściam które mi podałeś zgadzały sie z wyliczeniami fachowców? Mooon jak tam twe papierki i droga? Marnia dachóweczka dopiero w połowie stycznia zaczynac sie bedzie, ale jakbys nie mógł sie doczekać to zapraszam, jakbys był w okolicy, oczywiście z szanowną małżonką i twą dumą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 28.12.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Dzięki Kasiula za zaproszenie. Napewno skorzystam , tylko u mnie wszystko dzieje sie z dnia na dzień i nie jestem w stanie obecnie zaplanować z większym wyprzedzeniam. Pozdrawiam wszystkich budujących i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 30.12.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Mam wyłazy dachowe - 2 sztuki. nie mam więc stopni kominiarsich bo sa po prostu za drogie. tynków wyszło niestety aż 630 metrów. Czyli więcej niż liczyłem. Jeżeli chodzi o kolejność to najpierw wstawiłem okna, poźniej instalacja elektryczna a później tynki. Niektórzy robią najpierw CO i wod-kan , posadzki , instalację elektryczną a na koniec tynki. Kązde rozwiązanie ma swoje wady i zalety. Tak swoją drogą obiecałaś zdjęcia których nie widzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 30.12.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Jak szanowny małzonek podepnie swój telefon i zgra zdjecia to jeszcze dzisiaj wysle, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 31.12.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 Wklejam zdjęcie domu jeszcze bez zdemontowanych rynien: http://images29.fotosik.pl/133/3353f5de3aa7f17bmed.jpg Pomyslności w Nowym Roku 2008 !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 01.01.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Pozdrawiam z Nowym Rokiem 2008, na poczcie powinna być niespodzianka. Taki stan mamy teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts