Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Peters, pochwal sie czego dokonałes? W ogóle sie nie odzywasz. Przeslij fotki na poczte. U nas murarze dzisiaj kończą, ale były ostre zgrzyty pomiedzy murarzami a cieslami.I jedni i drudzy powiedzieli ze oni taką robote pi..... i idą na inna budowe pracowac w spokoju. Skończyło sie tak ze mąż przekonał ich ekstra gotówką. Naszczescie jakoś w zgodzie konczą i jedni i drudzy. Pozdrawiam.

A własnie intuicyjnie zajrzałam,czytałam i oglądałam. Dzieki za odpowiedz,mąż juz ociepla! A z ta droga to szczeze watpie czy bedzie tanio,podpytam sasiada,on robi do siebie kawałek dł jakies 60mxchyba3m,podpytam jakie koszty. Ma połozoną geowłóknine i na tym piasek,póki co!Pozdrawiam.

Z tymi lukarnami to nie taka prosta sprawa. Ludzie z firmy którzy ocieplali mi dom namawiali mnie żebym dał styropian 12cm. natomiast ja nie chciałem zmieniać zanadto proporcji lukarny więc dałem tylko styopian 4 cm. W zasadzie tylko po to żeby tynk miał się czego trzymać. Styropian przykręcony jest wkrętami z szerokimi podkładkami talerzowymi do płyty OSB. Na to klej, siatka i klej na siatce. Możecie dać oczywiście grubszy styropian. Wyszedłem z założenia że i tak dam od wewnątrz wełnę 20 cm więc powinno wystarczyć.

Witam wszystkich poświatecznie. Co słychać?

Peters, jak rozwiązałeś dostęp do kominów, masz stopnie kominiarskie? I czy najpierw miałeś u siebie tynki wew.czy okna? I czy wymiary ściam które mi podałeś zgadzały sie z wyliczeniami fachowców?

Mooon jak tam twe papierki i droga?

Marnia dachóweczka dopiero w połowie stycznia zaczynac sie bedzie, ale jakbys nie mógł sie doczekać to zapraszam, jakbys był w okolicy, oczywiście z szanowną małżonką i twą dumą. :wink: Pozdrawiam

Mam wyłazy dachowe - 2 sztuki. nie mam więc stopni kominiarsich bo sa po prostu za drogie. tynków wyszło niestety aż 630 metrów. Czyli więcej niż liczyłem. Jeżeli chodzi o kolejność to najpierw wstawiłem okna, poźniej instalacja elektryczna a później tynki. Niektórzy robią najpierw CO i wod-kan , posadzki , instalację elektryczną a na koniec tynki. Kązde rozwiązanie ma swoje wady i zalety. Tak swoją drogą obiecałaś zdjęcia których nie widzę...