mooon123 07.02.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 papierki złożone dzisiaj cały dzień próbowałam się dodzwonić do kobietki, która się zajmuje naszym PNB, ale nie odbierała, będę próbować dalej jutro.... zobaczymy jak długo to będzie trwało..... słuchjcie napiszcie jak z tymi schodami jest, czy rzeczywiście jest tam tak ciemno? Kasia jak bedziesz miała dach to przesyłaj fotki, jak mam chandrę, że wszystko się tak wlecze to oglądam zdjęcia, które od Was dostałam.... :i od razu mi lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 08.02.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Według mnie jest ciemno. Będę próbował to rozjaśnić oknem połaciowym lub zrobię okno stałe w ścianie. Zamówiłem już schody drewnianie. Zobaczymy jak wyjdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 08.02.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Peters a czemu zrezynowałeś ze świetlika? Z tego co pamietam to chyba chciałeś kiedyś własnie świetlik zamontować? Mam nadzieję, że prześlesz nam zdjecia jak juz będziesz miał schody Jakby dało radę to moze też salon i kuchnię pstrykniesz? I pomieszczenie nad garażem Sorry, że jestem taka upierdliwa, ale strasznie jestem ciekawa jak planeta wygląda od środka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 09.02.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 No właśnie cały czas myślę nad tym świetlikiem w ścianie. Chciałbym go zrobić o tej samej wysokości co drzwi balkonowe w salonie z takim samym układem skrzydło-oscieżnica i szprosy. Na pewno jest z tym więcej zachodu niż przy oknie połaciowym w dachu. jak zrobię zdęcia to prześlę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 10.02.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Daszek juz sie kończy! Została kosmetyka w koszach,prawdopodobnie skończą w poniedziałek,ale ja zapewne bedę na budowie nie wcześniej jak w sobotę,takze obiecane zdjątka będą za tydzień. Pzatym zamówiłam całą stolarkę,ale to dopiero do wglądu,myślę, w marcu, tak w drugiej połowie! Tu ciekawostka bo inne niz u Petersa bo bez szprosów i dzielone, tylko kolor ten sam! Zobaczymy jak wyjdzie? Mooon 123 bedziesz miała porównanie. Pozdrawiam i do następnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 10.02.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 A w jaki sposób sa dzielone te okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 10.02.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Ty w pokoju tym na dole masz dzielone na pół a z przodu w kuchni i w pokoju na górze masz jednoskrzydłowe a ja właśnie te również mam dzielone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 10.02.2008 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Peters jak postępy u ciebie? Kiedy data przeprowadzki? A schody masz żelbetowe czy całe z drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 10.02.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Do przeprowadzki to jeszcze daleko, chciałbym w wakacje. Schody będa całe drewnianie - bukowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 10.02.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 A co do okien to tez rozwazałem okno 2-skrzydłowe, ale szyba o świetle ok 39-40 cm wydawała mi się troche mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 11.02.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Peters ile wynosi całkowity koszt elewacji zewnetrznej, materiał i robocizna, na gotowo? (wycena do kredytu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 11.02.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Mnie kosztowała dotychczas około 9000 zł. ( styropian, klej ,robocizna,siatka, kołki). Kosztu tynku zewnętrznego nie znam. Wstępnie około 10zł/m2 -robocizna+koszt tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 11.02.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Dzieki, podałam cene 10.000,takze nie wiele sie pomyliłam. Jak jesteś jeszcze na necie to podaj mi cene wylewek, tyz mi tego brak a wpisac trzeba. Dzisiaj idziemy w sprawie kredytu! A okna juz zamówione takze okaze sie czy nie bedzie mi za ciemno?Był u ciebie marnia na oględzinach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 11.02.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Nie pamiętam niestety ceny wylewek. Miałem to robione na początku. Muszę sprawdzić.Marni nie było u mnie na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 12.02.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 A schody masz żelbetowe czy całe z drewna? Kasiu a Ty jakie będziesz miała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 12.02.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 5 stron juz mamy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 12.02.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Witam wszystkich serdecznie po dłuższej nieobecności. Widzę, że prace się posuwają. Gratulacje. A co do mojej wizyty na budowie, to wkrótce, wkrótce Kasiula. Kredyt? Jestem też na tym etapie. A możesz przesłać kosztorys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 13.02.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Schody mam zelbetowe. A kosztorys juz oddałam do banku i nawet kopi sobie nie zostawiłam, był trochę na wyrost wymyślany i tak wszystko zalezy od wyceny nieruchomości, i na co moje wypociny, tylko po to aby rubryczki wypełnić! Formularze z banków są tak nie precyzyjne ze czasami po prostu wymyślałam ceny. Marnia a najlepiej to posiłkuj sie na wycenach warszawskich, moze jakis znajomy buduje. U nas są dużo niższe! I zależy o ile sie starasz, uffff naszczęście mamy to juz za sobą! Jakby co to telefonicznie pytaj albo moze osobiście,zapraszam! Dzisiaj kończą mi kosze! Bedziesz miał co ogladać. To kiedy z żonką wpadniecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 14.02.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Ja to mogę jechać i zara, ale mżonka ma ostatnio sporo pracy.I tak ciągle odwlekamy.Kosztorys robię wg. cen z forum + 50%.Ale ile kosztuje balkon, filary, schody to ni Wuja nie wiem.Cóż jakoś te słupki wypełnię . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 14.02.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 czemu budujecie tak daleko od gdańska ???? też z chęcią obejrzałabym planetę na żywo....... a tak to pozostaje mi liczyć na zdjęcia od Was marnia jakie będziesz miał schody? m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts