kasiula77 14.02.2008 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 No właśnie w naszych kosztorysach nie było tak szczegółowo,poza tym murarz podał cenę za całość i tak napisałam ( objęłam pare punktów klamerką np. schody, strop, nadproża). A i za dach miałam cenę za całość bo tak robi mój wykonawca, a nie oddzielnie za tzw., konstrukcję, obróbki i pokrycie ( tez podałam cenę całości) + 10 %, zeby nie były ceny z kosmosu. Korzystałam z usług doradcy, miły pan kt. doradzi na naszą korzyść!!! Mooon123 ciebie też zapraszam, moze jakaś rodzina sie znajdzie w okolicach do odwiedzin i tak przy okazji rozumiesz ...,zapraszam! Córę Marni juz poznałam ale ty nic sie nie pochwaliłaś i Peters też nic nie wspominał dla kogo te pokoje szykuje. W krótce zdjęcie daszku, dzisiaj miał być skończony, ach jeszcze ma być spec od obróbki kominów. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 15.02.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 moooooon,schody robię zwykłe, zwyklaste, betonowe, a pod schodani piwniczkę na winko, konfitury i te rzeczy. Kasiula, no widzisz fatum nad nami jakoweś wisi. Już chciałem sprawdzać Waszą obecnoś w tą niedzielę, gdy mi się mżonka z pracy zwaliła (dosłownie) z z wirusowym zapaleniem gardła i 38,5'C.I ... może następny tydzień?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 16.02.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 No ćóż bywa! Moje dzieciaki też chore,już mam dosyś tej "zimy", od listopada non stop choroby i to obaj na raz . Moze za tydzień wyleczą sie wszyscy, zaproszenie aktualne, im pózniej przyjedziecie tym wieciej bedzie zrobione, takze na waszą korzysc, bo wiecej zobaczycie! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 16.02.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Teraz tylko oczekiwanie na rzeczoznawce nas wstrzymuje i atak zimy!!! Nasze okna juz czekają w magazynie. Oknoplast sie spisał, MIESIAC PRZED CZASEM!!! Szok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 17.02.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Od jutra robią centralne ogrzewanie. Ciekawe jak to wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 17.02.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Nie może wyjsc inaczej jak superowo!!!! Mam rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 17.02.2008 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Mam nadzieję. Nie wiem jeszcze na jaki piec się zdecydować. Będzie to na Eko-groszek. Skłaniam się za LING COMBI firmy klimosz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 18.02.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 My akurat decydujemy sie na ogrzewanie gazowe, ale jaki piec? Jeszcze nie poruszaliśmy tego tematu. A pytałeś jakiej firmy są najpopularniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 18.02.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 A macie gaz ziemny czy z butli? Gdybym miał gaz ziemny to też pewnie zdecydował bym się na piec gazowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 18.02.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Mooon123 ciebie też zapraszam, moze jakaś rodzina sie znajdzie w okolicach do odwiedzin i tak przy okazji rozumiesz ...,zapraszam! Córę Marni juz poznałam ale ty nic sie nie pochwaliłaś i Peters też nic nie wspominał dla kogo te pokoje szykuje. pozdrawiam! Kasiu dzięki za zaproszenie ale niestety nikogo nie mamy w tych okolicach Co do mojego stanu posiadania to się pochwalę, a więc nasza rodzina to 2 + 1 (dwuletnia córeczka) + 1 (po dzisiejszej wizycie lekarskiej wiem, że chłopczyk, pojawi się w lipcu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 18.02.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 My akurat decydujemy sie na ogrzewanie gazowe, ale jaki piec? Jeszcze nie poruszaliśmy tego tematu. A pytałeś jakiej firmy są najpopularniejsze? Kasiu jak wybierzecie piec to daj znać, bo my też chyba będziemy mieć gazowe, gazownicy obiecali nam podciągnąć gaz do maja przyszłego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 18.02.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 A ja z innej beczki czy myślicie już o wykończniówce? macie może jakieś wizualizacje kuchni? Bo ja się zastanawiam nad kuchnią i tak sobie wymyśliłam, że może trochę wydłużę spiżarnię, tak, żeby na tej krótkiej ścianie postawić lodówkę, co o tym myślicie? Postaram się wkleić zdjęcie m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 18.02.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 http://images26.fotosik.pl/161/3d63bff3d15bac43.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 18.02.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 ten czerwony placek to lodówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 18.02.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 myślę, że nie musisz robić zbyt dużej tej ścianki, gdyż obecnie lodówki są bardzo estetyczne. Poza tym jak zrobisz ściankę, to w razie przemeblowania w kuchni masz małe pole popisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 19.02.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 wydaje mi się, że Planeta ma małą kuchnię, tak, że dużego pola do manewru to i tak nie będzie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 19.02.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Nic tylko na żywo zobaczyć u mnie i petersa! Ja mam kuchnie ze spiżarką a peters z tego co pamietam bez. Na pewno mus powiekszyć łazienkę na dole jesli chcecie wstawić kabinę,213X180 jest w miarę,musi cos zostać na szafę! Małe pole do popisu w kuchni ale coś wymyślę. Spiżarę miałam zlikwidować ale mi troche było szkoda i tak po długich namysłach została. Lodówkę planuje obok spiżarki na wprost wejścia, potem przed oknem blat roboczy, jak sie kończy okno zlew, szafka narożna, i na drugiej ścianie, następnie kuchenka i zostaje 80 cm albo na szafkę narożną albo szuflady. Zalezy czy na tej sciance kończę meble czy pod barkiem też zabudowuję. Jak zlew zostanie mi pod oknem jak zresztą chciałam to nie mam miejsca na blat roboczy. Przyjeżdzajcie zobaczyć u mnie.Do końca marca planuję mieć okna, drzwi,tynki. Wylewki prawdopodobnie dopiero po świetach, a moze uda sie i przed. Zapraszam bedzie co oglądać, wiem ze kusi i macie ochotę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 19.02.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 A lodówka zmieści sę tam? Kiedyś chyba pidsałaś (coś mi się kołacze po głowie), że tam za mało miejsca jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 19.02.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Zapraszam bedzie co oglądać, wiem ze kusi i macie ochotę!!! Kusi bardzo i ochota jest, ale za daleko..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 20.02.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Moim zdniem mało miejsca masz do dyspozycji 250 cm, kiedyś faktycznie wyliczałam, lodówka 50 cm, ścianka 6cm i x 2 jeśli chcesz spiżarkę zostawić (z połówki pustaka) i drzwi 70 cm...,chyba ze zrezygnujesz ze spiżarki to jest jak ładnie zabudować kuchnię? Miałam taki plan jak ty ale ja nie chce drzwi np. harmonijkowych. Jak juz postawisz ściany to do działówek masz sporo czasu i bedziesz kombinować co wybrać. Ach te wybory co lepsze a jeszcze dochodzi zdanie męża, dobrze jak takie samo, gorzej jak odmienne! Zwykle swojego urabiam , ale w łazience to juz na jego pomysł przystałam, nawet mu sie udało z tym pomyślunkiem! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts