Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witamy, chcielibyśmy dołączyć do grona PLANETARIUSZY. Jesteśmy młodym małżeństwem i myślimy , że w Planecie mieszkałoby się nam dobrze. Jesteśmy w trakcie kupowania działki w okolicach Wołomina.

Obejrzeliśmy już mnóstwo projektów, i Planeta wydaje się najbardziej funkcjonalna. Zapoznaliśmy się też z Waszymi uwagami, które są bardzo trafne. Pomyśleliśmy o tym, że taki balkonik, jaki znajduje się na poddaszu w części tylnej domu, możnaby wstawić też z przodu. Co o tym myślicie???

Prosimy Was o przesłanie kilku fotek Waszej Planety.niezależnie od etapu budowania na adres: [email protected].

POZDRAWIAMY

javascript:emoticon(':wink:')

Witamy, chcielibyśmy dołączyć do grona PLANETARIUSZY. Jesteśmy młodym małżeństwem i myślimy , że w Planecie mieszkałoby się nam dobrze. Jesteśmy w trakcie kupowania działki w okolicach Wołomina.

Obejrzeliśmy już mnóstwo projektów, i Planeta wydaje się najbardziej funkcjonalna. Zapoznaliśmy się też z Waszymi uwagami, które są bardzo trafne. Pomyśleliśmy o tym, że taki balkonik, jaki znajduje się na poddaszu w części tylnej domu, możnaby wstawić też z przodu. Co o tym myślicie???

Prosimy Was o przesłanie kilku fotek Waszej Planety.niezależnie od etapu budowania na adres: [email protected].

POZDRAWIAMY

javascript:emoticon(':wink:')

Witay serdecznie :D :D :D

Im nas więcej tym lepiej :D

Ja fotek Wam nie wyślę, bo jeszcze nie zaczęłam budować niestety, mam nadzieję, że ruszymy w marcu, to wtedy chętnie służę..... :)

co do balkonu to pewnie można, my zrezynowaliśmy akurat z tego, który jest i nie będziemy mieć żadnego..... szczerze mówiąc to nie widzę takiej potrzeby, bo jest duży taras, no ale z balkonem ładnie wygląda

a myślałyście o drzwiach przesuwnych?

marnia, ja myslalam raczej o takichh składanych na pół a nie o takich typowych harmonijkowych

przesuwane muszą się gdzieś przesuwać tylko jak to zrobić? w spiżarni raczej nie bo tam będą półki, a w samej kuchni też przeciież będzie zabudowa, nie wiem jak to by miało wyglądać? :roll:

a jak Ty planujesz?

Witam nowych zainteresowanych, fajnie ze sie powiekszamy! :D

No tak nie wspomniałam ze zmniejszyłam spiżarkę do 90cm i na lodówkę zostało dokładnie 75cm do okna, a drzwi do spiżarki mam przesunięte w stronę salonu ( nie po środku), dokładnie 40cm ścianki ,miejsce na drzwi 80tki i dalej ścianka. Sąsiedzi mają podobny układ i wstawiają właśnie przesuwne, podejzę jak u nich wyjdzie. Zdjęcia podeślę i dachu też bo tamte co miałam to z pierzynką śniegu były i mało było widać, zrobie jeszcze raz! Pozdrawiam.

My jeszcze nie mamy projektu, ale już zastanawialiśmy się gdzie wstawić lodówkę, na razie na podstawie rzutów.

Myślimy, że dobrym rozwiązaniem będzie przesunięcie drzwi do spiżarni w stronę blatu kuchennego, a na pozostałej części dłuższej ściany spiżarni wstawić lodówkę wbudowując ją częściowo w spiżarnię. W ten sposób spiżarnia nie zostanie zbyt wiele zmniejszona i będzie dobry dostęp do lodówki.

Chcemy kupić lodówkę dwuskrzydłową, szer. około 92 cm, a głębokość to jakieś 70 cm.

Jeśli możecie podajcie dokładne wymiary kuchni i spiżarni, bo może nasz pomysł nie jest trafiony.

pozdrawiamy

Idziemy jak burza bo planujemy sie na jesień wprowadzić, nie wiem czy da radę we wrześniu czy moze w listopadzie ale... Najwiekszym naszym problemem jest niestety prąd!!!!! :cry: :cry: :cry: Bo, nasz tutejszy LUBZEL dał termin do czerwca 2009 i ups, i problem. I można tu planować! A wymiary kuchni to 230x350 plus spiżarka (moja pomniejszona). Mooon 123 jak nie bedzie netu na naszej wsi,choć planujemy łącze bezprzewodowe, to dam ci mój numer tel i bedziesz dzwonić w razie jakby co!! :p Pozdrawiam

a myślałyście o drzwiach przesuwnych?

marnia, ja myslalam raczej o takichh składanych na pół a nie o takich typowych harmonijkowych

przesuwane muszą się gdzieś przesuwać tylko jak to zrobić? w spiżarni raczej nie bo tam będą półki, a w samej kuchni też przeciież będzie zabudowa, nie wiem jak to by miało wyglądać? :roll:

a jak Ty planujesz?

Myślę o drzwiach chowanych w ścianie, jak w przedziale w pociągu.

Ale na razie tylko myślę. :-?

Myślę o drzwiach chowanych w ścianie, jak w przedziale w pociągu.

Ale na razie tylko myślę. :-?

ja też na razie tylko myślę :D

czy do takich drzwi trzeba zrobić ścianę z karton gipsu?

Tak naprawdę to nie wiem jak to technicznie wygląda. Ale w necie jest trochę firm i można podpatrzyć rozwiązania.

Ładnych parę lat temu ojciec zrobił tak: po bokach płyty,sklejka. Nie wiem, ale 15 lat temu nie było karton-gips. :( i do drzwi przymocował rolki,kt. suwają sie po prowadnicach,wykorzystał drzwi taki jakie były wcześniej. Gotowe i proste jak sie ma materiały, smykałkę i trochę chęci i pomyślunek ( u mego taty piwko) :). Pozdrawiam