Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

na razie to szukamy kier bud, bo wcześniej jakoś czasu nie było :(

w jakich bankach bierzecie kredyt? nas niestety też czeka ta "przyjemność", w środę idziemy do Expandera, zobaczymy co nam tam powiedzą, co zaproponują

zastanawiamy się czy sprzedać mieszkanie czy wynajmować......

marnia, jakie przewidujesz koszty budowy? u nas ceny porównywalne więc pewnie wyjdzie nam podobnie......

Kalkulacje które robię pokazują ok 500.000 ale mam nadzieję, że będzie taniej.

Nie przerażaj się tym bo w mojej kalkulacji spore koszty to ciepła stolarka ok 70.000, reku, solary itp.

Tak naprawdę to nie mam kalkulacji dla siebie, bo i trudno zrobić, ceny są niestabilne. Od XII poroterm zdrożał 2 zł./1szt. (10.000 zł w plecy).

My skorzystaliśmy z doradcy finansowego i on szukał najkorzystniejszych ofert. I tak złożyliśmy wnioski w 3 bankach: Millenium, Pol Bank i Kredyt Banku i ciągle nic, do tej pory tylko Millenium wysłało rzeczoznawcę ( pana w garniturku i eleganckich bucikach, gdzie na działce błoto po kolana, był ubaw jak próbowali sie dostać na posesję).

Trzeba mieć czas zeby samemu chodzić od banku do banku a tak poszłam tylko w jedno miejsce , oczywiście sama też szukałam ale oferty jakie dostałam z np. PKO BP, PKOSA, LUKASa, i Śląskiego w porównaniu z tym co wyyrał mi doradca w ogóle nie były atrakcyjne a i warunki jakieś dziwne np. zeby wziąść kredyt we frankach muszę zarabiać w euro :( (PKOSA).

Kurka rozpisuję sie na raty, myśli skupić nie mogę! Kochani mamy juz i okienka i pan zaczął tynki, w zasadzie góra jest juz w połowie zrobiona. :lol: ale osobiście jeszcze nie widziałam. Wyślę wam zdjecia to porównacie sobie okienka dzielone u mnie i nie dzielone u petersa. Robota idzie zgodnie z założeniami tylko kaska sie konczy a z banku sie nie odzywają :cry: . Słuchajcie 1,5 miesiąca i u was sciany zobaczę, to co mam to w pół roku "zrobiłam". Czas zasuwa ze czasami nadążyć nie można z decyzjami. Pozdrawiam.

Słońce jest ale gości coś nie widać??? :roll: W przyszłym tygodniu i parapety będą także z dnia na dzień coś sie zmienia. A u doradcy z Open Finance byliśmy, naprawde miło posłuchać kogoś jak sie na tym zna! Ja mu tylko powiedziałam na czym mi zależy a resztą on sie zajął. ważne jak ma sie dzieci i mało czasu na wyjścia, ganianie i załatwianie. Sprawdzcie pocztę!