Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na tapecie wciąż tynki, pan robi sam z pomocnikiem także do świąt sie nie wyrobi. Ale góra już zrobiona i dzisiaj zaczyna przy schodach. pan od wylewek juz umówiony i bedzie po świetach. Trebor a o jakie rozwiązania pytasz, co cie np. niepokoi? Wiesz wszystko zależy od tego co sie komu podoba i czego oczekuje, GUSTA!!! Padaj adres.

Czyli można powiedzieć, że po świętach będziecie mieli stan developerski :D , super! Kasiu a mogłabyś mi napisać na priv, jakie koszty ponieśliście do tej pory? Chyba, że wolisz zachować to w tajemnicy, zrozumiem :D U nas mamy problem z wodą, sąsiad powiedział, że będzie nam sprzedawał wodę po 100 zł, za 1 m^3 :o :o :o :o (za taką ilośc mieszkając w bloku płacę ~3 zł) jesteśmy w kropce......

No tak, może nie zaraz po świetach ale na pewno pod koniec kwietnia a moze w polowie zamkniemy domek na klucz! A sąsiad chyba zwariował, co to jest 1m3 wody, a nie bedziecie ciągnąć wodociągu, tak zwyczajnie? I nie martw sie, każdy problem jakoś da sie rozwiązać. My chyba wiekszy mamy z prądem, prawdopodobnie szybciej wybuduję dom i w nim zamieszkam niż bede miała prąd, i tak ratuje nas prą budowlany i jak wiadomo za spore pieniądze i to na jakies pół roku. Ale chyba nic innego nam nie pozostaje jak takie własnie rozwiązanie. A dodam ze podczas zakupu działki właściciel sam sie chwalił ze wodociąg jest w granicy działki a prąd o z tego słupa ( wskazał rączką) ale niestety to co wydawało sie blisko wcale takie nie jest bo słup jest ale za słaby zeby podpiąć jeszcze 3 gospodarstwa i muszą wybudować nowe trafo.......... i długo by opowiadać. Ale poddawac sie nie wolno i jak wywalają drzwiami to jesli chodzi o własne dobro to trzeba pakować sie oknem, i tak robimy, a co! Sie rozpislam :D

wodociąg załatwiają inni sąsiedzi, mówią, że będzie pod koniec roku, chociaż wydaje mi się, że to bardzo optymistyczny termin, więc wodę trzeba na razie kombinować, prąd ma być we wrześniu, będziemy jechali na generatorze, na szczęście nie musimy go kupować, majster ma.

A jakie będziecie mieli okna? Drewniane czy plastiki?

Okna z Oknoplastu Kraków,pcv. Rozumiem już z tą wodą, a zastanówcie sie nad takimi wielkimi baniakami, wielkość jakiś 1m3. Widziałam że ludzie kupują takie 2 i jazda. Z pewnościa dużo taniej wyjdzie, a i taki ciężar z dostawą jest na działeczkę. Kwestia tylko ceny i niech sie sąsiad....z jego wodą. W końcu aby do przodu. Co ty na to? Braliście to pod uwagę?

Okna z Oknoplastu Kraków,pcv. Rozumiem już z tą wodą, a zastanówcie sie nad takimi wielkimi baniakami, wielkość jakiś 1m3. Widziałam że ludzie kupują takie 2 i jazda. Z pewnościa dużo taniej wyjdzie, a i taki ciężar z dostawą jest na działeczkę. Kwestia tylko ceny i niech sie sąsiad....z jego wodą. W końcu aby do przodu. Co ty na to? Braliście to pod uwagę?

Braliśmy, chcieliśmy kupić taki zbiornik, ale z tego co słyszałam to sprzedają puste. chcieliśmy taki kupić i napełniać wodą od sąsiada właśnie... :-?

Nie słyszałam, żeby sprzedawali z dostawą napełnione, u was tak sprzedają? gdzie? w hurt budowlanych?