kasiula77 13.03.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Z tymi baniakami nie dowiadywałam się ale sądze ze są juz napełnione, tylko te baniaki wypożycza sie chyba???? A co do kolorów to oryginalna nie jestem bo beże i pochodne do brązów. W dziecinnych poszaleję z kolorami i w sypialni - turkus, beż, i ciemny brąz. A co wyjdzie?????? Kobieta zmienna jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 13.03.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 chyba nie, te baniaki to się kupuje, widziałam sporo na allegro po około 180-200 zł i chyba samemu trzeba napełniać, taki napełniony jest bardzo ciężki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 13.03.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 A co do kolorów to oryginalna nie jestem bo beże i pochodne do brązów. czyli klasyczna elegancja , a masz już jakiś pomysł na zagospodarowanie tej ściany z kominkiem? bo ja oglądam kominki i nic mnie jakoś nie zachwyca........ a jak z oświetleniem? robicie jakieś podwieszane sufity? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 13.03.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Kominek tradycyjny,rustykalny z prostym wykończeniem. Sufitów podwieszanych nigdzie nie mam ale myślimy o tym w holu ( zastanawiamy sie). W salonie dodałam kinkiety pomiedzy oknami i na tej samej ściance za oknem jeszcze jeden, idąc w stronę drzwi balkonowych. Lubimy wnętrza tradycyjne, meble do salonu mamy (z BRW seria stylius,chyba). Witryna narożna stanie w rogu, segnent z półkami przy samym wejściu,plecami do spiżarki i słupek z szufladami na ściance z kominkiem przy samym wejściu i tyle mebli, stół pomiedzy oknami. A więc tradycyjnie! Myślimy nad bambusem do łazienki z Paradyża,beż i khaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 14.03.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 o, to widzę, że już sobie wszystko konkretnie obmyśliłaś ja wolę nowocześniejsze wnętrza i szukam jakiejś nowoczesnej obudowy kominka, mam nadzieję, że w końcu coś znajdę.... a chociaż jedną łazienkę chciałabym zieloną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 14.03.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 A szukałaś na forum w "Nasze kominki" w dziale wnętrza, dużo jest nowoczesnych i na pewno coś znajdziesz dla siebie. Nie umiem wklejać zdjęć bo pokazałabym ci swój typ w nowoczesnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 14.03.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 I siódemeczka stuknęła!!!! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 14.03.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Mooon123 a ty o jakiej łazieneczce myślisz,pochwal sie. Lubie słuchac jak inni mają . Ja sie jakoś nie moge odnalezc w planowaniu wnetrz, jakis kryzysik przechodzę, nie mogę sobie nic wyobrazić, czasami sama nie wiem czego chcę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 14.03.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Kasiu, jeszcze mam pytanie, czy zamawiająć projekt zamówiliście też kosztorys? Czy daliście sobie radę bez niego? A jeśli tak to który? bo dostępne są dwa rodzaje..... My przy zakupie projektu nie zamówiliśmy i teraz nie wiem czy zamawiać czy nie.......? Jeszcze mi się przypomniało, że Peters coś o jakichś błędach pisał w tym kosztorysie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 14.03.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Kosztorysu nie zamawialiśmy, sami wszystko wyliczaliśmy z gruby zapasem nadwyżki. A z tego co pamiętam to tylko coś o więźbie pisał że strasznie masywna i trochę drewna zostaje. Ale ja wiem czy da sie tak idealnie wyliczyć??? Majstry nic nie zauważyli w projekcie podczas budowy. Wybierzcie jednak kominy gotowe a nie murowane z cegły (jak my) bo póżniej płatwie trzeba przesuwać i nasi cieśle mieli mała zagwozdkę jak wybrnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 14.03.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 A szukałaś na forum w "Nasze kominki" w dziale wnętrza, dużo jest nowoczesnych i na pewno coś znajdziesz dla siebie. Nie umiem wklejać zdjęć bo pokazałabym ci swój typ w nowoczesnych. Kasiu co do wklejania zdjęć, najpierw zakładasz sobie konto, np na http://www.fotosik.pl, tam jest krok po kroku napisane co i jak, potem wklejasz zdjęcia do fotosika a następnie jest coś takiego jak: Kody na forum dyskusyjne: jeżeli chcesz np. pełen rozmiar to wklejasz 3 link, jak coś niejasne dla ciebie będzie to pisz , co do łązienek to podoba mi się np. taka jak poniżej, ale już nie pamiętam co to za kafelki, bo strasznie dużo tego jest http://images25.fotosik.pl/175/a662ffac1e4d9dd6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 14.03.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Lubie słuchac jak inni mają . Ja sie jakoś nie moge odnalezc w planowaniu wnetrz, jakis kryzysik przechodzę, nie mogę sobie nic wyobrazić, czasami sama nie wiem czego chcę! Ja dużo siedzę na tym forum: http://fotoforum.gazeta.pl/71,1,35.html (jako bierny obserwator) czasami komentarze są bardzo złośliwe i zgryźliwe ale czasami jest konstruktywna krytyka i można wysnuć jakieś wnioski dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 14.03.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Kosztorysu nie zamawialiśmy, sami wszystko wyliczaliśmy z gruby zapasem nadwyżki. A z tego co pamiętam to tylko coś o więźbie pisał że strasznie masywna i trochę drewna zostaje. Ale ja wiem czy da sie tak idealnie wyliczyć??? Majstry nic nie zauważyli w projekcie podczas budowy. Wybierzcie jednak kominy gotowe a nie murowane z cegły (jak my) bo póżniej płatwie trzeba przesuwać i nasi cieśle mieli mała zagwozdkę jak wybrnąć. ło matko Kasia co to są płatwie??? , ty mnie nie strasz, nie wiem o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 14.03.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 już wiem co to są płatwie Kasia masz jeszcze jakieś rady? spostrzeżenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 14.03.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Spokojnie, wszystkiego sie dowiesz o czasie. Poczytaj projekt, dobrze jest wiedzieć co nieco jak majster zapyta. Ja też kompletnie byłam jak ta łazienka powyżej ale zgłębiałam intensywnie wiedzę bo zdarzało sie ze niektóre materiały sama kupowałam. Jak jesteś zmotoryzowana a mąż akurat w pracy też cię to czeka. A w twoim stanie panowie w składach będą ci do stóp padać, gwarantuje! A płatwie to te grube bele idące wzdłuż całego domu i podtrzymujące dach. Zacznij od fundamentów z nauką! Ciekawa lektura,polecam. W końcu co nas moze teraz bardziej interesować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 14.03.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Odnośnie? Jakich porad potrzebujesz?Ps. Dzieciarnia śpi, mozna pogadac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 17.03.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Czyżbym tylko ja została? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 17.03.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 ja jestem, jestem projekt czytam i muratora czytam i kręćka dostaję Kasiu czekam na zdjęcie kominka, próbowałaś coś wkleić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 17.03.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Odnośnie? Jakich porad potrzebujesz? no, czy wyszlo u was jeszcze coś takiego, jak z tymi płatwiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 17.03.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Nie można wyświetlić tej strony, kt. podałaś. A z tymi płatwiami to wyszło tak bo zrobiliśmy kominy murowane, te problemy nie wynikały absolutnie z projektu! To co mi sie teraz nasuwa to kominy systemowe (mniej miejsca zajmują) i koniecznie powiekszenie łazienki na dole, i podniesienie ścianki o 2pustaki wiecej- to zmiany jakie wprowadziliśmy. Reszta została bez zmian! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts