Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Z tymi baniakami nie dowiadywałam się ale sądze ze są juz napełnione, tylko te baniaki wypożycza sie chyba???? A co do kolorów to oryginalna nie jestem bo beże i pochodne do brązów. W dziecinnych poszaleję z kolorami i w sypialni - turkus, beż, i ciemny brąz. A co wyjdzie?????? Kobieta zmienna jest! :lol:

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kominek tradycyjny,rustykalny z prostym wykończeniem. Sufitów podwieszanych nigdzie nie mam ale myślimy o tym w holu ( zastanawiamy sie). W salonie dodałam kinkiety pomiedzy oknami i na tej samej ściance za oknem jeszcze jeden, idąc w stronę drzwi balkonowych. Lubimy wnętrza tradycyjne, meble do salonu mamy (z BRW seria stylius,chyba). Witryna narożna stanie w rogu, segnent z półkami przy samym wejściu,plecami do spiżarki i słupek z szufladami na ściance z kominkiem przy samym wejściu i tyle mebli, stół pomiedzy oknami. A więc tradycyjnie! Myślimy nad bambusem do łazienki z Paradyża,beż i khaki?

Kasiu, jeszcze mam pytanie, czy zamawiająć projekt zamówiliście też kosztorys? Czy daliście sobie radę bez niego? A jeśli tak to który? bo dostępne są dwa rodzaje..... My przy zakupie projektu nie zamówiliśmy i teraz nie wiem czy zamawiać czy nie.......? Jeszcze mi się przypomniało, że Peters coś o jakichś błędach pisał w tym kosztorysie....

Kosztorysu nie zamawialiśmy, sami wszystko wyliczaliśmy z gruby zapasem nadwyżki. A z tego co pamiętam to tylko coś o więźbie pisał że strasznie masywna i trochę drewna zostaje. Ale ja wiem czy da sie tak idealnie wyliczyć??? Majstry nic nie zauważyli w projekcie podczas budowy. Wybierzcie jednak kominy gotowe a nie murowane z cegły (jak my) bo póżniej płatwie trzeba przesuwać i nasi cieśle mieli mała zagwozdkę jak wybrnąć.

A szukałaś na forum w "Nasze kominki" w dziale wnętrza, dużo jest nowoczesnych i na pewno coś znajdziesz dla siebie. :wink: Nie umiem wklejać zdjęć :( bo pokazałabym ci swój typ w nowoczesnych.

Kasiu co do wklejania zdjęć, najpierw zakładasz sobie konto, np na http://www.fotosik.pl, tam jest krok po kroku napisane co i jak, potem wklejasz zdjęcia do fotosika a następnie jest coś takiego jak: Kody na forum dyskusyjne: jeżeli chcesz np. pełen rozmiar to wklejasz 3 link, jak coś niejasne dla ciebie będzie to pisz :p , co do łązienek to podoba mi się np. taka jak poniżej, ale już nie pamiętam co to za kafelki, bo strasznie dużo tego jest

http://images25.fotosik.pl/175/a662ffac1e4d9dd6.jpg

Lubie słuchac jak inni mają :lol: . Ja sie jakoś nie moge odnalezc w planowaniu wnetrz, jakis kryzysik przechodzę, nie mogę sobie nic wyobrazić, czasami sama nie wiem czego chcę!

Ja dużo siedzę na tym forum: http://fotoforum.gazeta.pl/71,1,35.html (jako bierny obserwator) czasami komentarze są bardzo złośliwe i zgryźliwe ale czasami jest konstruktywna krytyka i można wysnuć jakieś wnioski dla siebie

Kosztorysu nie zamawialiśmy, sami wszystko wyliczaliśmy z gruby zapasem nadwyżki. A z tego co pamiętam to tylko coś o więźbie pisał że strasznie masywna i trochę drewna zostaje. Ale ja wiem czy da sie tak idealnie wyliczyć??? Majstry nic nie zauważyli w projekcie podczas budowy. Wybierzcie jednak kominy gotowe a nie murowane z cegły (jak my) bo póżniej płatwie trzeba przesuwać i nasi cieśle mieli mała zagwozdkę jak wybrnąć.

ło matko Kasia co to są płatwie??? :o :o :o :o :o , ty mnie nie strasz, nie wiem o co chodzi :cry: :cry: :cry:

Spokojnie, wszystkiego sie dowiesz o czasie. Poczytaj projekt, dobrze jest wiedzieć co nieco jak majster zapyta. Ja też kompletnie byłam jak ta łazienka powyżej :lol: ale zgłębiałam intensywnie wiedzę bo zdarzało sie ze niektóre materiały sama kupowałam. Jak jesteś zmotoryzowana a mąż akurat w pracy też cię to czeka. A w twoim stanie panowie w składach będą ci do stóp padać, gwarantuje! :wink: A płatwie to te grube bele idące wzdłuż całego domu i podtrzymujące dach. :lol: Zacznij od fundamentów z nauką! Ciekawa lektura,polecam. W końcu co nas moze teraz bardziej interesować? :roll:

Nie można wyświetlić tej strony, kt. podałaś. A z tymi płatwiami to wyszło tak bo zrobiliśmy kominy murowane, te problemy nie wynikały absolutnie z projektu! To co mi sie teraz nasuwa to kominy systemowe (mniej miejsca zajmują) i koniecznie powiekszenie łazienki na dole, i podniesienie ścianki o 2pustaki wiecej- to zmiany jakie wprowadziliśmy. Reszta została bez zmian!