Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

hej

miałam ostatnio inne sprawy na głowie i nie zaglądałam na forum :roll:

a pytanie faktycznie trudne, jeszcze konkretnie z żadnym wykonawcą nie rozmawialiśmy, mam cichą nadzieję, że stan surowy otwarty (z położonymi dachówkami) uda nam się osiągnąć wydająć maksymalnie 150 tys. ale po tych podwyżkach boję się, że to może być trudne..... a jak to u Ciebie wyszło?

pzdr

m

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Myślę ze jest to kwota osiągalna. Ale nie jest łatwo. Myślę że u mnie będzie właśnie coś w granicach tej kwoty. Fakt że duży wpływ ma tutaj chyba cena robocizny czyli firmy murarskiej, ni i oczywiście ceny materiałów które w różnych rejonach krajów wyglądają nieco inaczej.

murarz zyczy sobie za nasz domek 20tys. a inny 16-17tys,sama robota ile z dachem nie wiem ale dzisiaj bede rozmawiała z facetem który wolałby ze swoim materiałami,zobaczymy ile wyceni za wszystko? Tak sie w sumie zastanawiałam ze szukanie,dzwonienie po składach,transport i zamartwianie sie czy bedzie na czas tak taniej mnie wyniesie,Ale tak dla porównania wysłucham i jego propozycji.Jak bedzie rozsadna...?

ech....

ja też zazdroszczę tego etapu..... :)

ale Kasiu przyjedzie i nasza kolej :)

Twoja na pewno a moja to już nie wiem....

ciągle nie mamy prądu, w enerdze mówią, że niby za rok będzie......

a jak się wybudujemy i nadal nie będzie.....? :o

z drugiej strony wszystko drożeje......

i bądź tu człowieku mądry.......

m

jednym słowem chamstwo,ale cóz po to czlowiek ma głowe na karku zeby kombinowac!!!!Nie wiem mooon czy ich przekonasz,spróbuj sie odwoływac albo znalezc jakies "dojscie",u nas peters dokładnie jest tak samo jak u ciebie,czekany na warunki przyłacza budowlanego i koszty oczywiscie pokrywamy bo cóz zrobic,a na stałe to nasz miejscowy "lubzel" dał sobie czas do wrzesnia 2009!!Taaa.... Mooon gdzie sie budujesz bo nie wiem czy pytałam?