mooon123 31.03.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Peters! Pięknie!!!!! , bardzo ładnie, super, ze wkleiłęś zdjęcia , wnioskuje, ze została ci do zrobienia juz tylko wykonczeniowka, ale masz fajnie napisz, jak rozwiązałeś sprawę klatki schodowej? dałes świetlik? masz już schody? może jakieś fotki? ciekawa też jestem góry, czy zrobiliście taką łamaną scianę pomiędzy dwoma sypialniami jak w projekcie czy zrobiliście prostą? a my mamy wytyczony dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 31.03.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 kasia a ty jakos doświetlałaś schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 31.03.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Klatkę schodową doświetlę jednak oknem połaciowym ( veluxem). Schody są zamówione. Pomiędzy górnymi pokojami mam ścianę łamaną, tak jak w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 31.03.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Słuchajcie a kto wam wyliczał, ile drewna potrzeba na więźbę? Kier. bud. czy tartak?peters deskowłeś i okładałes papą czy masz folię?kasiu ty masz chyba folię, tak?Rozmawiałam z kilkoma dekarzami i 3 z nich zdecydowanie mi mówiło, ze papa jest lepsza, odradzali folię, co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 31.03.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Mam folię Tyvek. Ma gwarancję 30 lat więc chyba dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 31.03.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Więźbę z projektu wziąłem, ale niestety sporo zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 01.04.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Mam folię Tyvek. Ma gwarancję 30 lat więc chyba dobra ale rozważałeś w ogóle deskowanie? orientujesz się, ile to wychodzi drożej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 01.04.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Więźbę z projektu wziąłem, ale niestety sporo zostało z projektu, czy z tego kosztorysu, który można było dodatkowo kupic? w projekcie nie mogę znaleźć takich informacji........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 01.04.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 i jeszcze jedno mam pytanie, wyliczyliśmy, ze potrzebujemy 1050 bloczków fundamentowych, jak to u was wyszło, pamiętacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 01.04.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Zamawiałem 1060 bloczków z tym że trochę zamówiłem więcej na taras który był robiony później. Tak więc bez tarasu powinno starczyć niecały tysiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 03.04.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Zestawienie więźby jest w dodatkowych materiałach które dostałem razem z projektem. Nie płaciłem za to dodatkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 03.04.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Peters, dzięki, ze mi przypomniałeś o tym zestawieniu sama nie wpadłam na to, żeby zajrzeć do tej teczki z dobrych domow, zapomniałam o tym w kamień, a moze pamiętasz czego tam było za dużo w tej więźbie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 03.04.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Kasia, co z tobą? czemu się nie odzywasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trebor35 03.04.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Witam!Moon Ty chyba jesteś najbardziej na bieżąco jeżeli chodzi o ceny materiałów budowlanych. Jeśli możesz napisz mi z czego budujesz naszą planetkę i jakie są u Was ceny. My na razie zastanawiamy się nad cegłą (max-25?) i nad dachówką (cementowa czy ceramiczna?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 03.04.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Na pewno zostały wszystkie zastrzały pod słupy wspierajace płatwie. Cieśla stwierdził że jest to zbyteczne no i bedzie przeszkadzało trochę w środku. Zostały jeszcze jakies inne deski. Np nie robliśmy na zewnątrz tych widocznych z boku budynku jętek ani ozdobnych desek pionowych. Wydaje mi się że powinien zrobić mam realne zestawienie Wasz ciesla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 03.04.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Z tymi bloczkami fundamentowymi to jest jeszcze jedna kwestia. Ilość bloczków zależy od głębokości fundamentu a ona u kazdego z nas może być różna. Zależy to miedzy innymi od strefy klimatycznej.Głębsze fundamenty wykonuje się np w Białymstoku a płytsze np w Poznaniu. Przy adaptacji projektu projektant na pewno to uwzględnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 03.04.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 dzięki Peters na pewno skorzystam z Twoich rad na razie mamy zamówione drewno szalunkowe i stal, mam nadzieję, ze sie powoli będzie to wszystko jakoś toczyć...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 03.04.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Witam! Moon Ty chyba jesteś najbardziej na bieżąco jeżeli chodzi o ceny materiałów budowlanych. Jeśli możesz napisz mi z czego budujesz naszą planetkę i jakie są u Was ceny. My na razie zastanawiamy się nad cegłą (max-25?) i nad dachówką (cementowa czy ceramiczna?) Trebor, budować będziemy z BK, ceny od 11,90 do 12,80, przzynajmniej takie na razie znalazłam nie wiem czy możesz się nimi sugerować bo podobno Trójmiasto to tak jak warszawa, ceny najwyższe w Polsce...... co do dachówki to też jeszcze nie wiemy, podoba nam się bardziej ceramiczna, ale...... ceny! w sumie to mamy wycenę na cementową Euronit 12 tys i ceramiczną Koramic - 17 500 (ceny netto i bez okien połaciowych)w sumie to dostaliśmy te wyceny przez przypadek bo rozmawailiśmy z dekarzem i on sam zaniósł projekt do hurtowni, z której bierze materiały acha i w tej wycenie nie ma też tych schodków kominiarskich nawet nie wiem jaka jest różnica między ceną koramica a np. robena czzy creatona peters pamiętasz ile płaciłeś za swoją? ceny robocizny dekarza też są u nas bardzo zróżnicoowane od 35 do 70 zł _około 150-200 za okno połaciowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 03.04.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 a i jeszcze do tej wyceny ceramicznej i cementowej doliczyli nam rynny stalowe - 2500 netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 03.04.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Spoko moon. Tak się nie ciesz że stal już kupiłaś bo i tak zabraknie . Te wszystkie zestawienia to można sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts