peters2 06.04.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 do lasu mam około 150 - 200 metrów. Pomiędzy jest pole ze zbożem które tez daje trochę uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 06.04.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Jak chcesz to w tygodniu prześlę Ci zdjęcie garderoby. Według mnie jest naprawde wystarczajaca. Wg mnie to można nawet powiedzieć że jak na garderobę to jest to duże pomieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 06.04.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Kasiula ta cena 22500 za dach to razem ciesielką czy sam dekarz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 07.04.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Ja też jestem pod wrażeniem domu. Bardzo mi się podoba. Mooon dzięki za informacje na temat materiałów. Nie zaglądałam przez tydzień na forum bo załatwialismy geodetę. Na razie dzielimy z trudami działkę. Gedecie zepsuł się sprzęt, a sąsiadka znalazła przedwojeną mapę, na której jest inna granica niż z wyrusu , który mamy. Plany budowy osuwają się na przyszły rok. Trzymam kciuki za Was. Moon życzę CI pogody. No i niech się mury pną do góry. dzięki, kciuki się przydadzą bo niebo zaciągnięte, chyba będzie padać Trebor, to dużo papierków jeszcze do załatwiania macie.... taka przedwojenna mapa jest jeszcze ważna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 07.04.2008 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 do lasu mam około 150 - 200 metrów. Pomiędzy jest pole ze zbożem które tez daje trochę uroku. masz piękne widoki, ja takich niestety nie mam, za to do szkoły mamy rzut beretem, coś za coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 07.04.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Jak chcesz to w tygodniu prześlę Ci zdjęcie garderoby. no jasne, ze tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trebor35 07.04.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Moon nie wiem czy te mapy mają jakieś znaczenie. Najgorsze, że sąsiadka jest pokroju "Kargul i Pawlak". Jeżeli ni e zgodzi się na granice obecnie wyznaczone to będzie rozgraniczenie. Sprawa w sądzie może się ciągnąc nie wiem ile. Na razie będę podlglądać Wasze poczynania i zbierać doświadczenia na przyszły (mam nadzieję) rok. Moon jestem ciekawa ile biorą Twoi murarze.U nas rozpiętośc od 30000 do 60000tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 09.04.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 u... to kiepsko z takimi sąsiadami...... ale nic się na to nie poradzi..... ale czasami jest tak, że wydaje się, ze się bedzie wlokło i wlokło a w sumie idzie z górki.... może tak samo będzie u was co do cen za murarkę to u nas ceny od 35 tys do 70 nawet.... a najwięcej krzyczą ci, których ktoś kiedyś polecił na forum muratora...... my za stan z więźbą, z tarasami, schodami, ze wszystkim płacimy w sumie 37, w sumie to znaleźliśmy gościa trochę przez przypadek ale dał nam namiary na wcześniejsze swoje budowy i lludzie go chwalili, zobaczymy jak będzie u nas.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 09.04.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Kasia co tam u ciebie? Peters czekam na obiecane zdjęcia siedzę sporo w internecie i wszędzie krzyczą ze kominek i tv to urządzenia konkurencyjne i nie powinno ich byc na jednej ścianie, nie powinny ze sobą sąsiadować..... Kasia wiem jak będzie miałą urzządzone (mniej więcej ) chyba ze cos sie zmieniło? a ty peters jaką masz wizję tej ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 10.04.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 1. Cena 22500 to za cały dach, połozenie więżby i dachówki , wszystko robił mi jeden wykonawca.2 kibelek taki a nie podwieszany bo był za śmiesznie niską cenę, jakoś przeżyje sprzątanie, ważne ze sporo zaoszczędziliśmy na tym wyborze.3. ja robię wbrew zasadom tv pomiedzy kominkiem a drzwiami balkonowymi4. a co do sąsiadów, nasza sąsiadka np. nie zgadza sie na poprowadzenie kabla elekt. przez jej posesję i analogiczna sytuacja z gazem a dodam ze ogrzewanie mamy miec gazowe. Nie rozumiem jej, to starsza kobieta, przecież z tego są korzyści i dla niej, bo likwidują słupy na działce i chyba lepiej mieć taki "ozdobnik" wkopany w ziemię. Działka jest tzw. rekreacyjna bo mieszka w mieście i tylko w ciepłe dni przyjeżdza, a owe przyłącza byłyby wkopywane na granicy jej posesji, wiec nic nie ulega zniszczeniu. Ale nie zgadza sie i juz!!!I co począć?? Bedziemy mieli w przyszły tyg. prąd budowlany. A co dalej zobadzymy, nie poddajemy sie w końcu ważą sie nasze losy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 10.04.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 ja robię wbrew zasadom tv pomiedzy kominkiem a drzwiami balkonowymi u nas też tak będzie a co do sąsiadów, nasza sąsiadka np. nie zgadza sie na poprowadzenie kabla elekt. przez jej posesję i analogiczna sytuacja z gazem a dodam ze ogrzewanie mamy miec gazowe. Nie rozumiem jej, to starsza kobieta, przecież z tego są korzyści i dla niej, bo likwidują słupy na działce i chyba lepiej mieć taki "ozdobnik" wkopany w ziemię. Działka jest tzw. rekreacyjna bo mieszka w mieście i tylko w ciepłe dni przyjeżdza, a owe przyłącza byłyby wkopywane na granicy jej posesji, wiec nic nie ulega zniszczeniu. Ale nie zgadza sie i juz!!!I co począć?? Bedziemy mieli w przyszły tyg. prąd budowlany. A co dalej zobadzymy, nie poddajemy sie w końcu ważą sie nasze losy!! ludzie są czasami dziwni...... zupełnie nie jestem w stanie tego zrozumieć..... niektórzy chyba lubią utrudniać innym życie...... walczcie dalej trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 10.04.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Kasiula powiedz mi czy macie już kogoś do ocieplania poddasza ? Jakiw stawki u Was chodzą za tę usługę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 12.04.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Do ocieplenia poddasza mam męża i ojca. Mężuś sie uparł ze bedzie robił sam, ale kiedy znajdzie czas na to wszystko, niewiem? Dowiem sie od sąsiada ile dał i ci napiszę. A u nas pada deszczyk, wczoraj miał być pan od wylewek, potem miał być w sobotę a teraz ma być w środę albo w czwartek. I tyle ile chodzi o planowanie . A i czekamy na ten prąd budowlany. Do usłyszenia, pozdrawiam. ps. Ja też mam lasek, co prawda nie tak blisko jak peters ale jakieś 10 min rowerkiem polnymi drogami to pewnie i dłużej,ale przyjemnie, fajne bedą wycieczki z dzieciakami!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 12.04.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Kasia, nie za dobrze ci z tymi Panami? u nas też pada , na działce zrobiła się glamza , w poniedziałek miał przyjechać beton ale chyba trzeba będzie odwołać..... chcę słońca!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 12.04.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Ja też mam lasek, co prawda nie tak blisko jak peters ale jakieś 10 min rowerkiem polnymi drogami to pewnie i dłużej,ale przyjemnie, fajne bedą wycieczki z dzieciakami!!! na pewno! las blisko to na prawdę fajna rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 12.04.2008 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Obiecane fotki. http://images33.fotosik.pl/215/3c12b96fa8af3d11.jpg http://images29.fotosik.pl/194/23be1555a85dab4c.jpg A taki mamy taras: http://images31.fotosik.pl/215/de9071444363a95a.jpgcały zadaszony,3x3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 12.04.2008 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 A z tymi panami to dobrze będzie dopóki sie nie zbuntują i nie machną mi kufają!!! Mąż ostatecznie łaski nie robi a tatuś - czego sie nie robi dla córuni! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trebor35 13.04.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Witam!Kasiu domek jest śliczny. Ciągle przeglądam zdjęcia i zastanawiam się nad kolorem dachówki. Myśleliśmy o czerownej, ale teraz jak oglądamy Twoją brązowa to chyba wybierzemy brązową . Wygląda bardzo ładnie. Jaką planujesz do niej elewację?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 14.04.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Kasia, piękny masz dom! u nas dzisiaj zalewają zbrojenie, mam nadzieję, ze jakos to pójdzie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 14.04.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Cześć dziewczyny! No pogoda wymarzona na zalewanie .Juz pewnie związało i wieczorkiem można było stąpać po ławach? Ja elewację będę miała piaskową, zbliżoną do koloru klinkieru i opaski wokół okien prawdopodobnie o ton jaśniejsze ( nad kolorem opasek wciąż sie waham). Pod koniec kwietnia zdjęcia z drzwiami i okienkami dachowymi. A na tapecie mam teraz drenaż wokół domu. Jak sie z nim uporamy to sprzątam ten bu.... na działce i niweluję teren. Będzie równiutko i w końcu porządeczek. Mały synio potyka mi sie o nierówności a jak upadnie to bidaczek nie wie co począć (jak wstać i co z łapkami brudnymi robić). Pozdrawiam. Moon123 dawaj zdjęcia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts