Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja też jestem pod wrażeniem domu. Bardzo mi się podoba.

Mooon dzięki za informacje na temat materiałów. Nie zaglądałam przez tydzień na forum bo załatwialismy geodetę. Na razie dzielimy z trudami działkę. Gedecie zepsuł się sprzęt, a sąsiadka znalazła przedwojeną mapę, na której jest inna granica niż z wyrusu , który mamy. Plany budowy osuwają się na przyszły rok. Trzymam kciuki za Was. Moon życzę CI pogody. No i niech się mury pną do góry. :)

dzięki, kciuki się przydadzą bo niebo zaciągnięte, chyba będzie padać :evil:

Trebor, to dużo papierków jeszcze do załatwiania macie.... taka przedwojenna mapa jest jeszcze ważna?

Moon nie wiem czy te mapy mają jakieś znaczenie. Najgorsze, że sąsiadka jest pokroju "Kargul i Pawlak". Jeżeli ni e zgodzi się na granice obecnie wyznaczone to będzie rozgraniczenie. Sprawa w sądzie może się ciągnąc nie wiem ile. Na razie będę podlglądać Wasze poczynania i zbierać doświadczenia na przyszły (mam nadzieję) rok. Moon jestem ciekawa ile biorą Twoi murarze.

U nas rozpiętośc od 30000 do 60000tys.

u... to kiepsko z takimi sąsiadami...... ale nic się na to nie poradzi..... ale czasami jest tak, że wydaje się, ze się bedzie wlokło i wlokło a w sumie idzie z górki.... może tak samo będzie u was :D

co do cen za murarkę to u nas ceny od 35 tys do 70 nawet.... a najwięcej krzyczą ci, których ktoś kiedyś polecił na forum muratora...... my za stan z więźbą, z tarasami, schodami, ze wszystkim płacimy w sumie 37, w sumie to znaleźliśmy gościa trochę przez przypadek ale dał nam namiary na wcześniejsze swoje budowy i lludzie go chwalili, zobaczymy jak będzie u nas....

Kasia co tam u ciebie?

Peters czekam na obiecane zdjęcia :)

siedzę sporo w internecie i wszędzie krzyczą ze kominek i tv to urządzenia konkurencyjne i nie powinno ich byc na jednej ścianie, nie powinny ze sobą sąsiadować..... Kasia wiem jak będzie miałą urzządzone (mniej więcej :D ) chyba ze cos sie zmieniło?

a ty peters jaką masz wizję tej ściany?

1. Cena 22500 to za cały dach, połozenie więżby i dachówki , wszystko robił mi jeden wykonawca.

2 kibelek taki a nie podwieszany bo był za śmiesznie niską cenę, jakoś przeżyje sprzątanie, ważne ze sporo zaoszczędziliśmy na tym wyborze.

3. ja robię wbrew zasadom tv pomiedzy kominkiem a drzwiami balkonowymi

4. a co do sąsiadów, nasza sąsiadka np. nie zgadza sie na poprowadzenie kabla elekt. przez jej posesję i analogiczna sytuacja z gazem a dodam ze ogrzewanie mamy miec gazowe. Nie rozumiem jej, to starsza kobieta, przecież z tego są korzyści i dla niej, bo likwidują słupy na działce i chyba lepiej mieć taki "ozdobnik" wkopany w ziemię. Działka jest tzw. rekreacyjna bo mieszka w mieście i tylko w ciepłe dni przyjeżdza, a owe przyłącza byłyby wkopywane na granicy jej posesji, wiec nic nie ulega zniszczeniu. Ale nie zgadza sie i juz!!!I co począć?? Bedziemy mieli w przyszły tyg. prąd budowlany. A co dalej zobadzymy, nie poddajemy sie w końcu ważą sie nasze losy!!

ja robię wbrew zasadom tv pomiedzy kominkiem a drzwiami balkonowymi

u nas też tak będzie :D

a co do sąsiadów, nasza sąsiadka np. nie zgadza sie na poprowadzenie kabla elekt. przez jej posesję i analogiczna sytuacja z gazem a dodam ze ogrzewanie mamy miec gazowe. Nie rozumiem jej, to starsza kobieta, przecież z tego są korzyści i dla niej, bo likwidują słupy na działce i chyba lepiej mieć taki "ozdobnik" wkopany w ziemię. Działka jest tzw. rekreacyjna bo mieszka w mieście i tylko w ciepłe dni przyjeżdza, a owe przyłącza byłyby wkopywane na granicy jej posesji, wiec nic nie ulega zniszczeniu. Ale nie zgadza sie i juz!!!I co począć?? Bedziemy mieli w przyszły tyg. prąd budowlany. A co dalej zobadzymy, nie poddajemy sie w końcu ważą sie nasze losy!!

ludzie są czasami dziwni...... zupełnie nie jestem w stanie tego zrozumieć..... niektórzy chyba lubią utrudniać innym życie...... walczcie dalej trzymam kciuki!

Do ocieplenia poddasza mam męża i ojca. :lol: Mężuś sie uparł ze bedzie robił sam, ale kiedy znajdzie czas na to wszystko, niewiem? Dowiem sie od sąsiada ile dał i ci napiszę. A u nas pada deszczyk, wczoraj miał być pan od wylewek, potem miał być w sobotę a teraz ma być w środę albo w czwartek. I tyle ile chodzi o planowanie :cry: . A i czekamy na ten prąd budowlany. Do usłyszenia, pozdrawiam.

ps. Ja też mam lasek, co prawda nie tak blisko jak peters ale jakieś 10 min rowerkiem polnymi drogami to pewnie i dłużej,ale przyjemnie, fajne bedą wycieczki z dzieciakami!!!

Cześć dziewczyny! No pogoda wymarzona na zalewanie :lol: .Juz pewnie związało i wieczorkiem można było stąpać po ławach? Ja elewację będę miała piaskową, zbliżoną do koloru klinkieru i opaski wokół okien prawdopodobnie o ton jaśniejsze ( nad kolorem opasek wciąż sie waham). Pod koniec kwietnia zdjęcia z drzwiami i okienkami dachowymi. A na tapecie mam teraz drenaż wokół domu. Jak sie z nim uporamy to sprzątam ten bu.... na działce i niweluję teren. Będzie równiutko i w końcu porządeczek. Mały synio potyka mi sie o nierówności a jak upadnie to bidaczek nie wie co począć (jak wstać i co z łapkami brudnymi robić). Pozdrawiam. Moon123 dawaj zdjęcia!!! :D