Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kasia, to super, ze sie u ciebie ruszylo :D skończyli wszystko? zadowoleni jesteście?

u nas też drgnęło :) i mamy drogę :lol:, zdjęć jeszcze nie mam ściągniętych z aparatu, jak będę miała to wkleję, ale nie oszukujmy się promenada to to nie jest :wink: jutro przeżyje chrzest bojowy bo znowu mają nam przywieźć beton. Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszło, bo beton z innej firmy i będzie bez faktury :wink:

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam, chwalę sie że posadzki sie robią, wieczorem skończą!!! :lol: :lol: :lol: Bo ja juz tak mam ze jak coś misie bardzo spodoba, patrzę na cenę i uuuuuuuuuuuuuu, i szukam dalej!! A na górze, na lewo od okna wanna narożna, na prawo ( na ściance od schowka) kolejno od ścianki kolankowej: kaloryfer, bidet, kibelek (tu podwieszane :roll: :wink: ) i na ścianie z sypialnią podwójna umywalka. Tak bedzie!!!!

to u nas podobnie, tylko zlew jeden a dodatkowo drzwi do pralni chciałam przesunąć na maksa w prawo, a w ten kąt pomiędzy ścianami od suszarni i sypialni dać prysznic, taki murowany :D , tylko się zastanawiam czy łazienka nie zrobi się wtedy taka długa i wąska? cięzko to sobie wyobrazić jak się patrzy tylko na plany.....

Posadzki zrobione!!!! :lol: :lol: :lol: Prawdziwy rekord jesli chodzi o czas pracy. Panowie robili od 7 do 22! :o :o :o Az skończyli. Mąż ledwo żyje chociaż tylko patrzył no i pewnie sie denerwował a ci co robiłi to chyba do domu nie bedą w stanie sie wczołgać. A mówili ze jutro od rana nastąpna robota. O 20 skończył nam sie cement, dobrze ze sąsiad zza płota pożyczył bo byłaby lipa z zakończenia. Ale udało sie! Kolejny etap za nami. :lol:

Moon123 jesli przesuniesz drzwi w prawo to co zrobisz moja droga z kominem???? Moze znajdę fotkę tego fragmentu ściany, chociaż u nas mamy kominy murowane (sa szersze od systemowych). Obawiam sie ze mało miejsca bedzie na drzwi i kabinę,chyba ze sie myle!! Zapodam zdjątko.

http://images32.fotosik.pl/227/786c9652b895b441.jpg

widok na wejscie od strony pralni, po lewej widać kawałek komina.

Posadzki zrobione!!!! :lol: :lol: :lol: Prawdziwy rekord jesli chodzi o czas pracy. Panowie robili od 7 do 22! :o :o :o Az skończyli. Mąż ledwo żyje chociaż tylko patrzył no i pewnie sie denerwował a ci co robiłi to chyba do domu nie bedą w stanie sie wczołgać. A mówili ze jutro od rana nastąpna robota. O 20 skończył nam sie cement, dobrze ze sąsiad zza płota pożyczył bo byłaby lipa z zakończenia. Ale udało sie! Kolejny etap za nami. :lol:

Gratuluję posadzek :D, u nas dzisiaj bedzie wylewanie ław, mam nadzieję, że droga się spisze.......

Moon123 jesli przesuniesz drzwi w prawo to co zrobisz moja droga z kominem???? Moze znajdę fotkę tego fragmentu ściany, chociaż u nas mamy kominy murowane (sa szersze od systemowych). Obawiam sie ze mało miejsca bedzie na drzwi i kabinę,chyba ze sie myle!! Zapodam zdjątko.

http://images32.fotosik.pl/227/786c9652b895b441.jpg

widok na wejscie od strony pralni, po lewej widać kawałek komina.

hm...... Kasia zbiłaś mnie z pantałyku..... :roll: qrczę, u ciebie faktycznie się nie zmieści..... o ile macie szersze kominy niż w projekcie? ja sobie wymysliłam, ze drzwi do pralni przesunę maksymalnie od komina (na planie pomiędzy kominem a drzwiami jest 90 cm) ewentualnie jakby było mało miejsca to chciałam dać drzwi 70.....

Na razie czekamy na decyzje o podziale działki. Sąsiadka póki co nic nie mówi, więc może da spokój z tą przedwojenną granicą. Jak będziemy mięć decyzję to do notariusza, a potem pozwolenia. Nie wiem ile na to się czeka. Jak było w Waszym przypadku. ?

Mooon apropos podniecania betonem to ja to doskonale rozumiem, ale dopiero teraz. Jak nasi znajomi mieli budować dom i patrzyli na wszystkie domu wokół to stukałam im po głowie. A teraz robię to samo co oni. Patrzę na twoje fundamenty i podziwiam. No nie tylko fundamenty, widoczki też masz fajne. Tak z ciekawość to na tym pierwszym zdjęciu po prawej stronie to panorama Gdańska (mojego ulubionego miasta oczywiście po Krakowie)?

Na razie czekamy na decyzje o podziale działki. Sąsiadka póki co nic nie mówi, więc może da spokój z tą przedwojenną granicą. Jak będziemy mięć decyzję to do notariusza, a potem pozwolenia. Nie wiem ile na to się czeka. Jak było w Waszym przypadku. ?

my zaczęliśmy w październiku a pod koniec marca mogliśmy zaczynać, czyli pół roku

Mooon apropos podniecania betonem to ja to doskonale rozumiem, ale dopiero teraz. Jak nasi znajomi mieli budować dom i patrzyli na wszystkie domu wokół to stukałam im po głowie. A teraz robię to samo co oni. Patrzę na twoje fundamenty i podziwiam. No nie tylko fundamenty, widoczki też masz fajne. Tak z ciekawość to na tym pierwszym zdjęciu po prawej stronie to panorama Gdańska (mojego ulubionego miasta oczywiście po Krakowie)?

miałam tak samo :lol: , co do panoramy to trafiłaś w dziesiątkę :D

A teraz poważnie, ławy piękniusie. Jak cie sie po nich stąpało? Zakopałaś co trzeba? :lol: :wink: Mooon z tym przejściem do pralni to jeszcze nie wszystko stracone. Jak dzisiaj byłam na działce to specjalnie zerknęłam na te ścianę i...... nasz komin jest ogromny, zapomniałam natomiast zmierzyć, jutro sie poprawię i napisze ci. Także jeszcze nie wszystko stracone!!!