Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mooon123, okazuje sie ze nasz komin w łazience na góże ma szerokości bagatela 150cm!!!!. A systemowe o ile sie nie mylę ok 50cm. Takze jest duza szansa ze zmieścisz kabinę. Sorki, narobiłam ci zamieszania ale nigdy sie nie przyglądałam na ten komin i nie przypuszczałam ze jest taki ogromny. Pomyłka z naszej strony ze mamy murowane, ze względu na wielkośc a co za tym idzie mniej miejsca w kotłowni na drzwi i w salonie tez jakby był weższy było by dużo korzystniej. No i ze względu na koszty, cegła i robocizna!! Takze moooon cofam wątpliwości!!!! :oops: :oops: :oops:

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wielkość systemowego komina zależy od tego ile kanałów chcesz tam umieścić. czy tak jak w projekcie 4+ 1 dymowy , czy też ma być inny układ. Mam przeniesioną kotłownię do pomieszczenia za garażem dlatego mam w tym miejscu tylko kanały wentylacyjne. Oczywiście wymiar zalezy tez od producenta systemu. mam kominy firmy Presto. Wkład jest identyczny z Shiedlem a jest nieco mnieszy wymiar pustaka czyli rozmiar komina.

Szczerze mówiąc ja bym tam już nie wkleszczał żadnej kabiny.

Mooon123, ja myślałam ze na 1 zdjeciu to twoje materiały,tylko tak z oddali!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Niezły bym miała składzik :)

Co do widoków, to raczej długo się nimi nie będę cieszyć.....Na całym obszarze działek jednorodzinnych stoją na razie 4 domy, nasz będzie piąty, więc jak wszyscy się pobudują to na pewno przzysłonią, poza tym niedaleko będą bloki. Szczerze mówiąc to widok był ostatnią rzeczą jaką braliśmy pod uwagę przy zakupie działki.... Bardziej zwracaliśmy uwagę na odległość od jakiegoś życia (do szkoł dzieci będą miał 5 minut piechotą :D ), na odległośc od obwodnicy, bliskość lini wysokiego napięcia (na szczęście nie ma ich u nas), itd.....

Peters, masz tzw. fach w ręku czy uczysz się na swoim? Odnośnie ocieplania poddasza to jeszcze cie podpytam o parę rzeczy bo mój mąż zamierza sam kłaść wełnę i płyty. Ocieplałeś jak jak w projekcie czy stryszek również?

U mnie zamykamy domek, mam juz drzwi i bramę i dzisiaj wstawiają okna dachowe. Pozdrawiam.

Mój mąż (i tatko) bedzie kładł wełnę w maju i też uczy sie na swoim chociaż już obaj ocieplali poddasze u wujka, takze juz jakieś doświadczenie mają. Zobaczymy jak im pójdzie. :roll: :roll: :roll: I dobre wieści z placu budowy: Domek w pełni zamkniety i z okienkami dachowymi, które lepiej mi sie podobają od srodka niz od zewnątrz ( no cóż taki ich urok). Pozdrawiam.

jestem, jestem :D , fundamentu na razie nie ma, majster był na jakiejś innej budowie, na razie kupowałam bloczki, cement, piasek i takie tam..... zaczną albo w piątek albo w poniedziałek

poza tym kombinuję z tą łazienką.... liczyłam na jakieś zdjęcia od Petersa :roll: :lol: , ale nic nie wkleił niestety :cry:

Kasia, może ty wkleisz? Pokaż swoje okna!

Peters jestem pełna podziwu, że sam kładziesz kafelki i chcesz ocieplać.... Kasia, dla twojego męża i taty też :D , my chyba będziemy skazani na fachowców od a do z, oby to byli prawdziwi fachowcy a nie "fachowcy"....

Peters, dzięki :D , myślę, że jednak spróbuję tam włożyć tą kabinę..... zrobimy węższe drzwi do pralni....

może jeszcze pokażesz łazienę z innej strony? z widokiem na okno? :roll: :roll: :roll: , sorry, że tak cię męczę z tymi zdjęciami ale co fotki to fotki, czami trudno sobie coś wyobrazić...... myslisz. ze jak by sie postawiło wannę pod oknem (pod oknem ta węższa część) to będzie jakiś dostęp dp tego okna?

Właśnie wróciłem z budowy i jestem padnięty.

moon a pion kanalizacyjny jak chcecie puścić ? On kończy się wywietrznikiem na dachu a jest on właśnie w rogu przy kominie. ( u mnie przy gebericie ). Może coś wymyśklicie żeby go inaczej puścić ale wydaje mi się że będzie ciężko. Możecie ewentualnie komin trochę przesunąć.