Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jestem!!!!

Mooon123, schody zamówiałam debowe, z podstopnicami i cokołem na ścianie ( zeby skryć kabelki do podświetlenia stopni). Montaż pzewidziany pod koniec lipca, wstawię oczywiście zdjęcia! Powoli zamawiam meble kuchenne, na razie zrobiony pomiar, reszta, czyli wybór frontów i blatu na miejscu u stolarza ( w piątek). Jak wszystko uzgodnimy pan zrobi wycenę i okaze sie czy nie siądę z wrażenia!!! :o :o A i jeszcze kominek zamówialiśmy. Z rozprowadzeniem ciepła na poddasze. W środę, czwartek montaż. I chyba tyle na daną chwilę. Peters a ocieplenie poddasza to takie 15+15, bo mamy nadzieję ze bedzie oszczędniej przy póżniejszym ogrzewaniu. Ale to sie jeszcze okaże czy mamy rację??

To nieźle! Macie jakiś termin przeprowadzki?

U nas mają w sobotę zalewać strop nad garażem :D Z zewnątz też ściany już są jezcze tylko muszą podciągnąć nośne w środku :D

Ile czekaliście, żeby strop był w miarę suchy zanim zaczęliście stawiać piętro?

Mam też jeszcze jedno pytanie, to może bardziej do Petersa, bo masz gotowe kominy: gdzie masz zrobioną wyczystkę komna do kominka? I jeszcze jedno: na dole komina jest takie coś co się nazywa odskraplacz chyba. Masz jakoś zrobione odprowadzenie tego odskraplacza?

Drzwi do wyczystki mam zrobione na klatce schodowej. Nie mam jakiegoś specjalnego odprowadzenia wody z oskraplacza. Myśle ze nie są to takie ilosci wody żeby coś takiego robić. Przez pewien czas paliłem kozą i nie widziałem żeby gromadziła się tam jakaś woda. Może się myke, nie wiem. Z drugiej strony ktoś kto ma ceglane kominy też chyba nie ma jakiegoś specjalnego odprowadzenia wody.

Drzwi do wyczystki mam zrobione na klatce schodowej. Nie mam jakiegoś specjalnego odprowadzenia wody z oskraplacza. Myśle ze nie są to takie ilosci wody żeby coś takiego robić. Przez pewien czas paliłem kozą i nie widziałem żeby gromadziła się tam jakaś woda. Może się myke, nie wiem. Z drugiej strony ktoś kto ma ceglane kominy też chyba nie ma jakiegoś specjalnego odprowadzenia wody.

przy ceglanych podobno nie trzeba bo ta woda się jakoś wchłania w cegły, znajmomy mojego taty nie zamontował w ogóle tego oskraplacza i jakiś grzyb mu się tam zaczął panoszyć........

Dzisiaj zalewali nam strop nad garażem :D

Kominy robimy systemowe Shreyera. Będą tak, jak w projekcie. Prysznic spróbujemy umieścić w tym małym pomieszczeniu gospodarczym przylegającym do łazienki (wieksza część w pom. gosp. i trochę będzie wystawać w łazience)

peters a ile ty czekałeś po zalaniu stropu?

Niestety , utknąłem na wykonywaniu ościeży do pokojów na poddaszu. Czyli montaż całej konstrukcji z profili stalowych i montaż płyt G-K. Kasiula uniknęłaś tego bo zmieniliście trochę projekt i belki wsporcze zrobiliście betonowe. Niestety ja tego nie zrobiłem i teraz się z tym morduję. Jutro to skończę i będe mogł dalej robić stelaż pod ocieplenie.

Do łazienki płytka crema z Marco Polo, z dekorem listwa coral z metalową wstawką, na podłogę ciemne z innej kolekcji. Cała podłoga gres orientale z Nowa Gala ( hol,część salonu i kuchnia) i na ścianę w kuchni z ceramiki Marconi, duze płytki kolor klon ale nazwy nie pamietam.

Peters, powoli idzie ta robota ale trochę kaski da sie zaoszczędzić? Tym sie pocieszam. Teraz upychają wełnę, coś strasznego! Załatw sobie kombinezon taki jak mają do tynków gipsowych, z kapturem i maseczki. Mąż taki ma i jakoś walczy ze szczypiącymi właściwościami wełny, tylko mój ojciec taki niezniszczalny ze robi w samej koszulce.