mooon123 20.05.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Kasia, co tam u ciebie? Odezwij się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 21.05.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Jestem!!!! Mooon123, schody zamówiałam debowe, z podstopnicami i cokołem na ścianie ( zeby skryć kabelki do podświetlenia stopni). Montaż pzewidziany pod koniec lipca, wstawię oczywiście zdjęcia! Powoli zamawiam meble kuchenne, na razie zrobiony pomiar, reszta, czyli wybór frontów i blatu na miejscu u stolarza ( w piątek). Jak wszystko uzgodnimy pan zrobi wycenę i okaze sie czy nie siądę z wrażenia!!! A i jeszcze kominek zamówialiśmy. Z rozprowadzeniem ciepła na poddasze. W środę, czwartek montaż. I chyba tyle na daną chwilę. Peters a ocieplenie poddasza to takie 15+15, bo mamy nadzieję ze bedzie oszczędniej przy póżniejszym ogrzewaniu. Ale to sie jeszcze okaże czy mamy rację?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 21.05.2008 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 A co u was??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 22.05.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 To nieźle! Macie jakiś termin przeprowadzki? U nas mają w sobotę zalewać strop nad garażem Z zewnątz też ściany już są jezcze tylko muszą podciągnąć nośne w środku Ile czekaliście, żeby strop był w miarę suchy zanim zaczęliście stawiać piętro? Mam też jeszcze jedno pytanie, to może bardziej do Petersa, bo masz gotowe kominy: gdzie masz zrobioną wyczystkę komna do kominka? I jeszcze jedno: na dole komina jest takie coś co się nazywa odskraplacz chyba. Masz jakoś zrobione odprowadzenie tego odskraplacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 22.05.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Drzwi do wyczystki mam zrobione na klatce schodowej. Nie mam jakiegoś specjalnego odprowadzenia wody z oskraplacza. Myśle ze nie są to takie ilosci wody żeby coś takiego robić. Przez pewien czas paliłem kozą i nie widziałem żeby gromadziła się tam jakaś woda. Może się myke, nie wiem. Z drugiej strony ktoś kto ma ceglane kominy też chyba nie ma jakiegoś specjalnego odprowadzenia wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 22.05.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Po wylaniu stropu czekaliśmy jakiś tydzień, i w górę! A jesli chodzi o wyczystkę to my w ogóle nie mamy. A termin przeprowadzki w sierpniu, tak w prezencie na rocznice ślubu! Czas pokaze czy sie uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 22.05.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Też chciałbym w sierpniu, zobaczymy czy się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 23.05.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 to ja się pochwalę ścianami http://images33.fotosik.pl/262/3e19cd6c268d5b64.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 23.05.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Drzwi do wyczystki mam zrobione na klatce schodowej. Nie mam jakiegoś specjalnego odprowadzenia wody z oskraplacza. Myśle ze nie są to takie ilosci wody żeby coś takiego robić. Przez pewien czas paliłem kozą i nie widziałem żeby gromadziła się tam jakaś woda. Może się myke, nie wiem. Z drugiej strony ktoś kto ma ceglane kominy też chyba nie ma jakiegoś specjalnego odprowadzenia wody. przy ceglanych podobno nie trzeba bo ta woda się jakoś wchłania w cegły, znajmomy mojego taty nie zamontował w ogóle tego oskraplacza i jakiś grzyb mu się tam zaczął panoszyć........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 23.05.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 w sierpniu powiadacie, ale macie fajnie my mamy nadzieję do sierpnia połozyć dachówkę i chyba zabijemy dechami okna i drzwi i na ten rok kończymy mam nadzieję, ze będziecie się odzywać tutaj czasami...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 23.05.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Widac postępy !A jak robisz w końcu z kominami . Systemowe czy murowane. Zmieniasz w nich uklad lub przesuwasz je trochę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 24.05.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Dzisiaj zalewali nam strop nad garażem Kominy robimy systemowe Shreyera. Będą tak, jak w projekcie. Prysznic spróbujemy umieścić w tym małym pomieszczeniu gospodarczym przylegającym do łazienki (wieksza część w pom. gosp. i trochę będzie wystawać w łazience) peters a ile ty czekałeś po zalaniu stropu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 25.05.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 U mnie to było ponad 2 tygodnie. Trochę też daltego ze majsterek był na innej budowie. Nalezy pamiętać aby przez pierwsze parę dni bardzo obficie polewać strop wodą. To bardzo ważne aby nie było pęknięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 27.05.2008 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 tak, pamiętamy, podlewamy na razie trwają prace przygotowawcze do stropu nad resztą domu, pewnie jak zaleją to zaczną wtedy robić ścianki piętra nad garażem a co tam u WAs? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 30.05.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Mamy kominek!!!! . Profile zrobione na całym poddaszu i teraz wełna , najgorsze!!! Peters jak tobie idzie ocieplanie poddasza? Glazury i terakoty mamy juz wybrane!!! UFF. Zobaczymy jak sie bedzie prezentować ten wybór?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 30.05.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Kasia no w końcu się odezwałaś!!!!Dawaj zdjęcia!!!!!!Jakie kafle w końcu wybrałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 30.05.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Niestety , utknąłem na wykonywaniu ościeży do pokojów na poddaszu. Czyli montaż całej konstrukcji z profili stalowych i montaż płyt G-K. Kasiula uniknęłaś tego bo zmieniliście trochę projekt i belki wsporcze zrobiliście betonowe. Niestety ja tego nie zrobiłem i teraz się z tym morduję. Jutro to skończę i będe mogł dalej robić stelaż pod ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 01.06.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Do łazienki płytka crema z Marco Polo, z dekorem listwa coral z metalową wstawką, na podłogę ciemne z innej kolekcji. Cała podłoga gres orientale z Nowa Gala ( hol,część salonu i kuchnia) i na ścianę w kuchni z ceramiki Marconi, duze płytki kolor klon ale nazwy nie pamietam.Peters, powoli idzie ta robota ale trochę kaski da sie zaoszczędzić? Tym sie pocieszam. Teraz upychają wełnę, coś strasznego! Załatw sobie kombinezon taki jak mają do tynków gipsowych, z kapturem i maseczki. Mąż taki ma i jakoś walczy ze szczypiącymi właściwościami wełny, tylko mój ojciec taki niezniszczalny ze robi w samej koszulce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 01.06.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 w pralni włożyłem już wełnę. Miałem maseczkę ale poza tym nie miałem żadnych dodatkowych zabezpieczeń. FAkt że nie jest to miła praca. Ciekawe jak zrobiliście obudowę stelażami lukarny. Możesz wkleić zdjęcie konstrukcji w lukarnach ? Bardzo by mi się to przydało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 03.06.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Zdjęć nie mam, ale mąż korzystał ze strony http://www.rigips.pl. Wyjasnione kawę na ławę łącznie z rysunkami poglądowymi. Powodzenia i wytrwałości. U nas narazie wciąż na tapecie wełna i poddasze i czekamy na glazurnika. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts